Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·Hotelling

Πρόληψη Ατυχημάτων σε Ξενοδοχεία

Στις περισσότερες περιπτώσεις ένα εργατικό ατύχημα είναι αποτέλεσμα κακών συνθηκών εργασίας.Κάποιοι από τους βασικούς λόγους που μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα είναι ο μεγάλος φόρτος εργασίας, η παρατεταμένη ορθοστασία, η νυχτερινή εργασία, που διαταράσσει την ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των εργαζομένων, το έντονο στρες και η μονότονη εργασία. Οι εργοδότες έχουν τη νομική και ηθική υποχρέωση να διατηρούν ασφαλή και υγιή το χώρο εργασίας. Η πρόληψη ατυχημάτων, τραυματισμών και ασθενειών στο χώρο εργασίας συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της διοίκησης μίας επιχείρησης και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό οι πιθανοί κίνδυνοι να προσδιοριστούν εγκαίρως και στη συνέχεια να εξαλειφθούν.

Περιπτώσεις Ατυχημάτων και Μέτρα Πρόληψης

Εμείς θα αναφερθούμε στις τρεις πιο συνήθεις περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων σε ένα ξενοδοχείο, και κυρίως στους χώρους του εστιατορίου του. Ανεξάρτητα από το ποια είναι η περίπτωση, πρώτη προτεραιότητα είναι να εκτιμήσετε τον κίνδυνο, να εφαρμόσετε σχέδιο για την μείωση / εξάλειψή του και να ενημερώσετε σχετικά το προσωπικό.

Ολισθήσεις 

Πρόκειται για τη συνηθέστερη αιτία ατυχημάτων στον τομέα ξενοδοχείων και εστιατορίων. Προκαλούνται κυρίως από επιφάνειες, οι οποίες είναι ολισθηρές από νερό, υπολείμματα τροφών ή λάδι. Για την πρόληψη ολισθήσεων, παραπατημάτων και πτώσεων, πρέπει να περπατάτε και να μην τρέχετε στον εργασιακό χώρο και να φροντίσετε τη σωστή τακτοποίηση των χώρων εργασίας, απομακρύνοντας τυχόν εμπόδια. Επίσης, πρέπει να χρησιμοποιείτε κατάλληλα υποδήματα και να κλείνετε τα ντουλάπια και τις πόρτες φούρνων και πλυντηρίων. Ακόμη, πρέπει να υπάρχουν σημάνσεις ασφαλείας, επαρκής φωτισμός, αντιολισθητικοί τάπητες και στέρεες χειρολαβές στο κλιμακοστάσιο.

Κοψίματα

Οι περισσότεροι τραυματισμοί σε μια κουζίνα έχουν να κάνουν με κοψίματα από μαχαίρια, mixer και μηχανές τεμαχισμού τροφίμων, είτε κατά τη χρήση εργαλείων, είτε κατά τον καθαρισμό τους. Για την πρόληψη τέτοιων τραυματισμών, τα μαχαίρια πρέπει να είναι κοφτερά, να διατηρούνται σε καλή κατάσταση, να φυλάσσονται σε κατάλληλη θήκη, να πλένονται ξεχωριστά και να χρησιμοποιούνται για την εργασία, που είναι κατάλληλα. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε κατάλληλη αντιολισθητική επιφάνεια κοπής και να εκπαιδεύσετε το προσωπικό για τη σωστή χρήση των συσκευών. Επίσης, όλες οι συσκευές θα πρέπει να διαθέτουν προστατευτικά περιβλήματα,ενώ πρέπει να είναι εύκολη η πρόσβαση στα κουμπιά διακοπής λειτουργίας.

Εγκαύματα

Οι εργαζόμενοι μπορούν να υποστούν σοβαρά εγκαύματα αν χρησιμοποιούν το λάδι ή το λίπος (ενώ είναι ακόμη ζεστά) ή αν δεν χρησιμοποιούν το σωστό εξοπλισμό. Για να προλάβετε ατυχήματα από τη χρήση φριτέζας, καλύτερα να χρησιμοποιείτε αυτόματες συσκευές ανύψωσης καλαθιών, να αφήνετε – πριν το πετάξετε – το λάδι ή το λίπος να κρυώσει στη διάρκεια της νύχτας και να βεβαιωθείτε ότι τα δοχεία είναι αρκετά μεγάλα και αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες. Το προσωπικό πρέπει να εκπαιδευτεί κατάλληλα για τη σωστή χρήση των συσκευών (άνοιγμα με ασφαλή τρόπο και ασφαλής απόσταση) και να φοράει προστατευτικό εξοπλισμό. Για το σήκωμα καυτών αντικειμένων πρέπει να χρησιμοποιείτε στεγνά υφάσματα και για το σερβίρισμα καυτών υγρών / πιάτων πρέπει να χρησιμοποιείτε δίσκο ή τροχήλατο τραπεζάκι, ενώ το προσωπικό και οι πελάτες πρέπει να ενημερώνονται για τυχόν καυτά πιάτα. Στις κουζίνες, και όχι μόνο, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς και είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τακτικά, να εξοπλίσετε τις φριτέζες με θερμοστάτη, ώστε να αποφευχθεί η υπερθέρμανση και να καθαρίζετε τα φίλτρα συγκράτησης λιπαρών ουσιών. Ακόμη πρέπει – σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου -να έχετε φροντίσει τη σήμανση των εξόδων κινδύνου  και να απομακρύνετε τυχόν εμπόδια, να εφοδιαστείτε με πυροσβεστήρες, να εγκαταστήσετε αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης και ψεκασμού ύδατος και να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην εκπαίδευση πυρασφάλειας.

Πηγή: hotelmag.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat