Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Έρευνα ΕΕ: Το άγχος εξοντώνει τους εργαζόμενους

Η μεγαλύτερη πρόκληση στον τομέα «υγεία και ασφάλεια στο χώρο εργασίας» είναι το…εργασιακό άγχος.
Απ’ ότι φαίνεται το εργασιακό άγχος επηρεάζει σημαντικά την υγεία των ατόμων, των επιχειρήσεων και των εθνικών οικονομιών!!!. Θεωρείται από τους μισούς περίπου ευρωπαίους σύνηθες φαινόμενο στον χώρο εργασίας τους και ευθύνεται περίπου για τις μισές χαμένες εργάσιμες ημέρες! Τα άτομα δε που πάσχουν από το εργασιακό άγχος συνήθως παρεξηγούνται ή στιγματίζονται!
Όμως όταν το εργασιακό άγχος αντιμετωπίζεται ως οργανωτικό ζήτημα και όχι ως προσωπική αδυναμία, μπορεί να είναι εξίσου διαχειρίσιμο με οποιονδήποτε άλλο κίνδυνο για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία.
Το εργασιακό άγχος προκύπτει από προβληματικό σχεδιασμό, οργάνωση και διαχείριση της επιχείρησης. Ορισμένα παραδείγματα συνθηκών εργασίας που ενδέχεται να οδηγήσουν σε ψυχοκοινωνικούς κινδύνους είναι τα εξής:
υπερβολικός φόρτος εργασίας
-αντικρουόμενες απαιτήσεις και ασάφειες όσον αφορά τον ρόλο του εργαζόμενου
-έλλειψη συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν τον εργαζόμενο και έλλειψη επιρροής στον τρόπο διεξαγωγής της εργασίας•
-κακή διαχείριση των οργανωτικών αλλαγών, εργασιακή ανασφάλεια -αναποτελεσματική επικοινωνία, έλλειψη υποστήριξης από τη διοίκηση ή τους συναδέλφους
-ψυχολογική και σεξουαλική παρενόχληση, βία που ασκείται από τρίτους
Η πολλή δουλειά, ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να έλθει εις πέρας, δεν είναι απαραίτητο να δημιουργεί …ψυχοκοινωνικούς κινδύνους, αρκεί όμως να συνοδεύεται από υποστηρικτικό περιβάλλον εργασίας, που παρέχει κίνητρα και σωστή κατάρτιση στους εργαζόμενους, προκειμένου να αποδώσουν το μέγιστο των ικανοτήτων τους.
Οι εργαζόμενοι αισθάνονται άγχος όταν οι απαιτήσεις της θέσης τους είναι μεγαλύτερες από την ικανότητά τους να ανταπεξέλθουν. Πέραν των προβλημάτων ψυχικής υγείας, αυτοί που πάσχουν από παρατεταμένο άγχος κινδυνεύουν να εμφανίσουν σοβαρά σωματικά προβλήματα υγείας, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις ή μυοσκελετικά προβλήματα.
Σε επίπεδο οργανισμού ή επιχείρησης, οι αρνητικές συνέπειες είναι κακή συνολική απόδοση, αυξημένο ποσοστό απουσιών, τυπική παρουσία στην εργασία (περιπτώσεις εργαζομένων που εμφανίζονται στην εργασία τους ενώ είναι άρρωστοι και δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά).
Οι απουσίες που συνδέονται με το άγχος τείνουν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από τις απουσίες που συνδέονται με άλλες αιτίες και το εργασιακό άγχος μπορεί να συμβάλει στην αύξηση των ποσοστών πρόωρης συνταξιοδότησης, ιδίως στην κατηγορία των ατόμων που εργάζονται ως στελέχη!!!
Το κόστος για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία εκτιμάται ότι είναι σημαντικό και ανέρχεται σε δισεκατομμύρια ευρώ σε εθνικό επίπεδο!
Σε ευρωπαϊκή δημοσκόπηση με πρωτοβουλία της Κομισιόν διαπιστώθηκε ότι περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους θεωρούν το άγχος σύνηθες φαινόμενο στον χώρο εργασίας τους. Οι συνηθέστερες αιτίες ήταν η αναδιοργάνωση της εργασίας ή η εργασιακή ανασφάλεια (που αναφέρθηκαν από περίπου 7 στους 10 ερωτηθέντες), οι υπερωρίες ή ο υπερβολικός φόρτος εργασίας και ο εκφοβισμός ή η παρενόχληση στην εργασία (περίπου 6 στους 10 ερωτηθέντες).
Το άγχος στο χώρο εργασίας μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο λογικό και συστηματικό τρόπο όπως και οι υπόλοιποι κίνδυνοι για την ασφάλεια και την υγεία στον χώρο εργασίας.
Εκτός από ηθική υποχρέωση και καλή επένδυση για τους εργοδότες, η διαχείρισή του αποτελεί και …κοινοτική οδηγία (89/391/ΕΟΚ) και υποστηρίζεται από συμφωνίες-πλαίσια μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό σύμφωνο για την ψυχική υγεία και ευημερία αναγνωρίζει τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις και τις αυξανόμενες πιέσεις στον χώρο εργασίας και ενθαρρύνει τους εργοδότες να εφαρμόζουν πρόσθετα, προαιρετικά μέτρα για την προαγωγή της ψυχικής ευεξίας!
Ο τρόπος διαχείρισης είναι να παταχθούν οι αιτίες του (βλ.πάνω), γνωστές και οικείες σε όλους.
Με κοινή θέληση εργοδότη-εργαζομένων, οι συνθήκες εργασίας μας μπορούν να καλυτερέψουν και μαζί τους, ολόκληρη η ζωή μας!

Πηγή: underwriter.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat