Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Η Ασφαλιστική που πληρώνει τους υπαλλήλους της για να κοιμούνται

Οι πολλές ώρες δουλειά, κάποτε θεωρούνταν προτέρημα. Οι σύγχρονες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι είναι βλαβερές όχι μόνο για την υγεία, αλλά και την παραγωγικότητα. 

Ο περιβόητος Elon Musk, CEO των Tesla Motors (εταιρεία ενέργειας και ηλεκτροκινούμενων οχημάτων) και SpaceX (μελέτη μεταφορών στο διάστημα)  δεν έκρυψε ποτέ ότι δουλεύει κανονικά 100 ώρες την εβδομάδα. Όπως και ο  CEO της General Electric Jeffrey Immelt, που για 24 χρόνια επίσης δούλευε 100 ώρες την εβδομάδα. Στην Silicon Valley, οι προγραμματιστές φοράνε υπερήφανοι T-shirts που δοξάζουν την εργασιομανία τους: “90 Ώρες την Εβδομάδα και το Απολαμβάνουμε”, γράφουν. Ώσπου ένας Οικονομολόγος του Stanford έκατσε και μέτρησε, με διάφορους τρόπους, τι σημαίνουν 90 ώρες δουλειά την εβδομάδα: ραγδαία πτώση της παραγωγικότητας και βλαβερές συνέπειες για την υγεία.

Δουλειά 55 ώρες την εβδομάδα (11 ώρες την ημέρα) φέρει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού. Ακόμη, προσθέτει βάρος, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και δημιουργεί κατάθλιψη. Μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο. Σύμφωνα με τις ιατρικές μελέτες οι άνθρωποι που κάθονται για πολύ ώρα αυξάνουν κατά 50% τον κίνδυνο να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία.

Πίσω στα εργασιακά, οι πολλές ώρες δουλειάς όπως είπαμε δεν σημαίνουν απαραίτητα και μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Σύμφωνα με έρευνα του Cambridge το να κοιμάται κανείς λιγότερο από 6 ώρες έχει ιδιαιτέρως αρνητικές συνέπειες στην παραγωγικότητά του.

Τα παραπάνω πρέπει να προβλημάτισαν δεόντως και την μεγάλη αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία Aetna, που εκπονεί ολόκληρο σχέδιο προκειμένου οι υπάλληλοί της να κοιμούνται 7 ώρες κάθε βράδυ: Για κάθε 20 νύχτες που ο υπάλληλος κοιμάται 7 ώρες και πάνω, η Aetna τον επιβραβεύει με 25 δολάρια. (Με όριο τα 300 δολλάρια ανά 12 μήνες).Για να παρακολουθεί δε του λόγου το αληθές, χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους όπως την αυτο-ηχογράφηση ή τη χρήση συσκευών που καταγράφουν την φυσική δραστηριότητα (fitness trackers). Η εταιρεία έφερε και επιστήμονες να παρακολουθήσουν την πορεία του Προγράμματος Ευεξίας όπως το ονόμασε, το οποίο περιλαμβάνει ακόμη ενημέρωση για καλύτερο ύπνο, γιόγκα και ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης. Σύμφωνα με τον CEO κ. Mark Bertolini “Το να είναι κανείς συγκεντρωμένος στη δουλειά του και να παίρνει καλύτερες αποφάσεις είναι βασικό για την εταιρεία μας. Και δεν μπορεί να συμβεί αν οι εργαζόμενοι…μισοκοιμούνται”.

Οι Συνεργάτες πάντως της εταιρείας εκτίμησαν την κίνηση: η Aetna ξεκίνησε το πρόγραμμα το 2014 και πέρυσι συμμετείχαν 12.000 από τους 25.000 υπαλλήλους της εταιρίας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Harvard Medical School, Στελέχη σε υψηλές θέσεις εκμυστηρεύτηκαν, σε ποσοστό 96%, ότι σε ένα βαθμό νοιώθουν ή έχουν νοιώσει εξαντλημένοι. Το ένα τρίτο δε, περιέγραψε την κατάστασή του ως κρίσιμη. Το Harvard υποστήριξε ότι λόγω της συνεχούς πίεσης να είναι κανείς διαθέσιμος σχεδόν 24/7 , πολλά άτομα θυσιάζουν τον ύπνο τους για να κατακτήσουν την επιτυχία. Όμως αυτό στο τέλος φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ συστήνει 7-8 ώρες ύπνο κάθε βράδυ για να μην έχει κανείς επιπτώσεις από την έλλειψη ύπνου. Η χρόνια έλλειψη ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, επηρεάζει τον τρόπου που σκεφτόμαστε, αντιδρούμε, δουλεύουμε και μαθαίνουμε. Για να ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους να κοιμούνται το Harvard Βusiness Review προτείνει στις εταιρείες να εισάγουν εκπαιδευτικά προγράμματα για την σημασία του ύπνου και να καθιερώσουν πολιτικές που θα επιβραβεύουν την ξεκούραση και τον καλό νυχτερινό ύπνο…

Πηγή: underwriter.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat