Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ… “ΑΜΟΛΑ ΚΑΛΟΥΜΠΑ”

Η Καθαρά Δευτέρα, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση των ξέφρενων ημερών του καρναβαλιού.
Στη χώρα μας, έχει ιδιαίτερη σημειολογία, καθώς συμβολίζει την πνευματική και σωματική “κάθαρση” πριν από την κατάνυξη της Μεγάλης Σαρακοστής και γι’ αυτό γιορτάζεται σε όλη την Ελλάδα, με διάφορα έθιμα.
Είναι η μέρα που ξανανιώνουμε, και θέλουμε να βγούμε και να γιορτάσουμε στην εξοχή που έχει την τιμητική της!
Την Καθαρά Δευτέρα συχνά ο κόσμος οργανώνει εκδρομές με το αυτοκίνητο.
Πριν σας πούμε καλό ταξίδι αν έχετε προγραμματίσει μια τέτοια εκδρομή να σας τονίσουμε όμως τα εξής: Για την ασφάλειά τους, τα παιδιά πρέπει πάντα να κάθονται στο πίσω κάθισμα σωστά δεμένα. Οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και τα μαγαζιά με αξεσουάρ αυτοκινήτων, μπορούν να προτείνουν ποιο είναι το σωστό κάθισμα για κάθε παιδί, ανάλογα με το ύψος και το βάρος του.
Εκδρομή λοιπόν στο κοντινό ή στο λίγο μακρινό πάρκο, παραδοσιακή ή και άλλη μουσική στη διαπασών, τραγούδια και χοροί, σαρακοστιανά εδέσματα σε αφθονία, ο ουρανός γεμάτος από το φαντασμαγορικό έθιμο του πετάγματος του χαρταετού – ένα έθιμο που συμβολίζει και λίγο τα όνειρά μας που πετάνε ψηλά – χαρά και ξεγνοιασιά, ενώ καλωσορίζουμε την άνοιξη, και όλοι ζούμε μοναδικές στιγμές χαράς.
Μικρά και μεγάλα παιδιά…
Έχετε σκεφτεί όμως, τι γίνεται όταν σας κόβεται η καλούμπα του χαρταετού; Όταν ο περήφανος χαρταετός σας, που έχει φτάσει ψηλά στα ουράνια, μπερδεύεται με κάποιον άλλον χαρταετό, εξίσου υπερήφανο;
Να σας πούμε εμείς!
Παρασύρεται από ανέμους και καταλήγει να προκαλεί ζημιά σε κάποιο παρμπρίζ αυτοκινήτου ή μπλέκεται στα καλώδια της ΔΕΗ “ρίχνοντας” το ρεύμα σε ολόκληρες συνοικίες, ενώ δεν λείπουν και οι αναφορές στα βραδινά δελτία ειδήσεων πως κάποιος άνθρωπος χτύπησε εξαιτίας ενός αδέσποτου χαρταετού, πολύ μακριά από εκεί που εμείς… “διασκεδάζουμε”. Γι’ αυτό κρατήστε ελεγχόμενη την πτήση σας…
Επειδή είθισται το πέταγμα του χαρταετού να είναι ένα έθιμο με επίκεντρο τα μικρά παιδιά, πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί όταν δίνουμε στο παιδί να κρατήσει τον χαρταετό από το σχοινί. Αν το παιδί είναι πολύ μικρό και ο αετός μας λίγο μεγαλύτερος, δεν αποκλείεται το παιδί να παρασυρθεί και να προκληθεί ατύχημα.
Ποτέ μην πετάτε το χαρταετό σε θυελλώδεις καιρικές συνθήκες! Μια αστραπή έχει συνήθως μεγαλύτερη τάση από τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος και μπορεί να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε. Αν έχετε υψώσει έναν χαρταετό στον αέρα σε θυελλώδεις καιρικές συνθήκες, αυτό σας καθιστά αυτόματα ένα τεράστιο “αλεξικέραυνο” που θα “τραβήξει” μια ηλεκτρική εκκένωση (κεραυνός) από την ατμόσφαιρα! Δεν χρειάζεται να γίνεται ένας ακόμη Βενιαμίν Φραγκλίνος!
Αν ρίξετε το χαρταετό σας επάνω σε καλώδια της ΔΕΗ, ΜΗΝ ΑΓΓΙΞΕΤΕ τον χαρταετό που ενδεχομένως μπλέχτηκε σε αυτά και παραμένει κρεμασμένος εκεί! Τα ηλεκτροφόρα καλώδια μεταφέρουν πάνω από 7.000 βολτ και η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί εύκολα να “ταξιδέψει” από τα καλώδια προς τον χαρταετό σας, ανεξάρτητα από το είδος του σχοινιού που χρησιμοποιείτε. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ σας σκοτώσει αν σας χτυπήσει αυτό το ρεύμα! Αν ο χαρταετός σας κολλήσει σε κάποιο καλώδιο, αφήστε αμέσως το σχοινί/καλούμπα από το χέρι σας και απομακρυνθείτε. Στη συνέχεια καλέστε την Πυροσβεστική, αλλά μείνετε στο σημείο για να εμποδίσετε οποιονδήποτε άλλο να ακουμπήσει τον αετό.
Η ενημέρωση πάντα σώζει ζωές.
Τι κάνουμε σε περίπτωση ηλεκτροπληξίας από το πέταγμα του χαρταετού;
Ο κίνδυνος από ένα ηλεκτρικό σοκ εξαρτάται από τον τύπο του ρεύματος, πόσο υψηλής τάσης είναι, πώς ταξιδεύει το ρεύμα μέσα από το σώμα, τη γενική υγεία του ατόμου και πόσο γρήγορα το άτομο θα περάσει στα χέρια ειδικών γιατρών.
Ένα ηλεκτρικό σοκ μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, ή μπορεί και να μην αφήσει κανένα ορατό σημάδι στο δέρμα. Σε κάθε περίπτωση, το ηλεκτρικό ρεύμα που διέρχεται από το σώμα μπορεί να προκαλέσει εσωτερική ζημιά, καρδιακή ανακοπή ή άλλο τραυματισμό. Υπό ορισμένες συνθήκες, ακόμη και μια μικρή ποσότητα της ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να αποβεί μοιραία.
Πότε να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας;
Ένα άτομο που έχει τραυματιστεί από ηλεκτροπληξία θα πρέπει να εξεταστεί από γιατρό.
ΠΡΟΣΟΧΗ!

• Μην αγγίζετε το τραυματισμένο άτομο, αν αυτός ή αυτή εξακολουθεί να είναι σε επαφή με το ηλεκτρικό ρεύμα.

• Καλέστε το 166, αν η πηγή του εγκαύματος είναι ένα καλώδιο υψηλής τάσης ή χτύπημα από κεραυνό. Μην πλησιάζετε καλώδια υψηλής τάσης, έως ότου η πηγή απενεργοποιηθεί (δηλαδή δεν υπάρχει πλέον ηλεκτρικό ρεύμα). Αυτό όμως δεν ισχύει με τα καλώδια της ΔΕΗ, αφού δεν είναι μονωμένα. Μείνετε σε απόσταση τουλάχιστον 6 μέτρων μακριά από ένα καλώδιο, ή και ακόμα περισσότερο εάν σε αυτό έχει κολλήσει χαρταετός και προκαλούνται σπινθήρες.

• Μη μετακινείτε ένα άτομο που έχει πάθει ηλεκτροπληξία, εάν αυτός ή αυτή είναι σε άμεσο κίνδυνο.

Πότε να αναζητήσετε επείγουσα φροντίδα;
Καλέστε το 166, αν το άτομο που χτυπήθηκε από το ρεύμα βιώσει τα ακόλουθα:

• Σοβαρά εγκαύματα

• Σύγχυση

• Δυσκολία στην αναπνοή

• Προβλήματα καρδιακού ρυθμού (αρρυθμίες)

• Καρδιακό επεισόδιο

• Πόνος και συνεχείς συσπάσεις στους μυς

• Επιληπτικού τύπου κρίσεις

• Απώλεια συνείδησης

Κάντε τα ακόλουθα όσο περιμένετε ιατρική βοήθεια:

• Mετακινηθείτε μακριά από την πηγή, χρησιμοποιώντας ένα στεγνό, μη αγώγιμο αντικείμενο κατασκευασμένο από χαρτόνι, πλαστικό ή ξύλο.

• Ξεκινήστε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, αν το άτομο δεν δείχνει σημάδια κυκλοφορίας αίματος, όπως η αναπνοή, ο βήχας ή η κίνηση.

• Προσπαθήστε να αποτρέψει το άτομο που επλήγη από ηλεκτροπληξία από το να κρυώσει. Σκεπάστε το με επιπλέον ρούχα και να μην ξαπλώνει πάνω στο παγωμένο χώμα.

• Εφαρμόστε ένα επίδεσμο. Καλύψτε τυχόν καμένες περιοχές με μία αποστειρωμένη γάζα/επίδεσμο, αν υπάρχει, ή με ένα καθαρό πανί. Μην χρησιμοποιήσετε κουβέρτα ή πετσέτα, γιατί οι χαλαρές ίνες μπορεί να κολλήσουν στα εγκαύματα.

Θέλουμε αναγνώστες ενημερωμένους. Και τους θέλουμε κοντά μας, δίπλα μας!
H χαρά, είναι χαρά όταν τίποτε δεν την σκιάζει. 
Να περάσετε όμορφα αυτές τις ημέρες. Να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε και να βρεθείτε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους και να χαρείτε, σαν παιδιά…
Για την ασφάλειά σας, να έχετε την κάρτα και το τηλέφωνο του ασφαλιστή σας από κοντά, όπως πρέπει να τα έχετε πάντα. 

ΚΑΛΗ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Πηγή: insurancedaily.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat