Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Με τσίμπησε μια σφήκα ασφαλιστή μου, καλύπτομαι;

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του όλα τα ενοχλητικά και επικίνδυνα έντομα και ερπετά όπως σκνίπες, κουνούπια, μέλισσες, σφήκες, αράχνες, σκορπιοί κ.α.!

Ένα πρωινό χτυπάει το κινητό μου και ακούω έναν πελάτη να φωνάζει: Καλημέρα ασφαλιστή μου! Με τσίμπησε σφήκα καλύπτομαι;
Ο πελάτης είχε πάει με την οικογένεια του στην θάλασσα. Όπως λιαζόταν στην παραλία τον τσίμπησε μια σφήκα και ο οργανισμός του αντέδρασε με κοκκινίλες, τοπικό οίδημα, κνησμό και φοβήθηκε για τυχόν εξέλιξη περαιτέρω αλλεργικής αντίδρασης. Το τσίμπημα της σφήκας είναι ένα δυσάρεστο τυχαίο γεγονός! Σύμφωνα με τους γενικούς όρους των συμβολαίων υγείας, ατύχημα είναι ένα αιφνίδιο συμβάν ανεξάρτητο από την θέληση του ασφαλισμένου, που επιφέρει ανάγκη υγειονομικής φροντίδας. Δείτε εδώ πιο συγκεκριμένα, τους όρους συμβολαίου υγείας της εταιρείας Interamerican, παρόμοιους και άλλων εταιρειών:
Ατύχημα είναι κάθε σωματική βλάβη του ασφαλισμένου, που οφείλεται σε αιτία εξωτερική, βίαιη, ξαφνική και χωρίς την πρόθεσή του. Θα πρέπει η σωματική βλάβη να επιβεβαιώνεται με κλινικά ή εργαστηριακά ευρήματα, τα οποία αποτυπώνουν οστικές βλάβες, βλάβες δέρματος, συνδέσμων, μυών ή εσωτερικών οργάνων. Προγενέστερη πάθηση που εκδηλώνεται ή επιδεινώνεται κατά το ατύχημα, δεν θεωρείται ατύχημα.
Ο πελάτης πράγματι ενημέρωσε το συντονιστικό κέντρο της εταιρείας και επισκέφθηκε τα εξωτερικά ιατρεία συνεργαζόμενου νοσοκομείου της επιλογής του για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το τσίμπημα είναι ένα τυχαίο και έκτακτο περιστατικό!

Όλα τα νοσοκομειακά συμβόλαια παρέχουν κάλυψη φροντίδας από ένα έκτακτο ατύχημα, πάντοτε ανάλογα το συμβόλαιο, τις παροχές και την ασφαλιστική εταιρεία. Σε κάποιες περιπτώσεις οι εταιρείες μαζί με το κυρίως νοσοκομειακό συμβόλαιο ή άλλες γενικές ασφαλίσεις, δίδουν επιπλέον και διάφορα προνόμια υγείας ιδιαίτερα αξιοποιήσιμα στα αστικά κέντρα. Εάν ο ασφαλισμένος τσιμπηθεί σε επαρχιακό μέρος που λειτουργεί μόνο τοπικό κέντρο υγείας ή δημόσιο νοσοκομείο θα εξυπηρετηθεί από εκεί. Επειδή όμως κάθε περίπτωση ασφαλισμένου και συμβολαίου διαφέρει στον τρόπο εξυπηρέτησης και περίθαλψης, ο ασφαλισμένος θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να επικοινωνήσει με την εταιρεία και τον ασφαλιστή του για τον σωστό συντονισμό.

Δείτε εδώ πιο αναλυτικά τον ορισμό του έκτακτου περιστατικού σύμφωνα με την εταιρεία Generali, παρόμοιους και άλλων εταιρειών:
Επείγον περιστατικό είναι η αιφνίδια διαταραχή της υγείας του ασφαλισμένου, που συνοδεύεται από σοβαρά συμπτώματα και για την αντιμετώπιση της οποίας απαιτείται άμεση ιατρική βοήθεια δηλαδή ιατρική επίσκεψη, διαγνωστικές εξετάσεις, φαρμακευτική αγωγή ή και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομειου, για την καταστολή των συμπτωμάτων και την αποφυγή σοβαρής οργανικής βλάβης.

Το τσίμπημα από σφήκα μπορεί να επιφέρει από απλά τοπικά συμπτώματα έως μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση, ανάλογα τον οργανισμό που δέχεται το τσίμπημα. Επειδή όμως πολλές φορές δεν γνωρίζουμε πως θα αντιδράσει το σώμα μας καλό θα είναι να είμαστε σχολαστικοί στην φροντίδα μετά το συμβάν, ανάλογα τα συμπτώματα.

Πριν φύγετε  διακοπές, εκτός από το βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών θυμηθείτε την κάρτα νοσοκομειακής περίθαλψης του συμβολαίου υγείας σας, ή ακόμα και τις κάρτες υγείας που δίνονται δώρο με τις ασφαλίσεις γενικών. Πιθανόν όλα να φανούν χρήσιμα σε ένα έκτακτο τσίμπημα!

Πηγή: nextdeal.gr (γράφει: o Μέντωρ Διαμεσολαβητής)


Τσίμπημα από σφήκα ή μέλισσα: Τα σωστά βήματα άμεσης ανακούφισης (Πηγή: iatropedia.gr)

Το καλοκαίρι εκτός από τον ήλιο, την παραλία και την θάλασσα, φέρνει μαζί του και τα έντομα που… μας χαλάνε τη διάθεση όταν είμαστε έξω. Το πιο επώδυνο τσίμπημα, είναι, ίσως, εκείνο της σφήκας, ή της μέλισσας. Από κουνούπια και μύγες μέχρι σφήκες και μέλισσες, λοιπόν, όλα τα ιπτάμενα έντομα μπορεί εκτός από ενοχλητικά, να μας προκαλέσουν και πιο σημαντικά προβλήματα, αν μας τσιμπήσουν.

Δείτε ποια είναι τα σωστά βήματα αντίδρασης, σε τσίμπημα από σφήκα, ή μέλισσα:

Αφαιρέστε το κεντρί

  1. Ξύστε την περιοχή με το νύχι ή χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκια για να το αφαιρέσετε
  2. Μην πιέζετε το κεντρί, καθώς αυτό μπορεί να κάνει περισσότερο δηλητήριο να εισέλθει στο δέρμα

Ελέγξτε το πρήξιμο

  1. Βάλτε πάγο στην περιοχή
  2. Αν σας έχει τσιμπήσει στο χέρι ή το πόδι, προσπαθήστε να το έχετε ανυψωμένο.
  3. Αφαιρέστε τυχόν στενά κοσμήματα από την περιοχή του τσιμπήματος. Καθώς το δέρμα σε εκείνο το σημείο πρήζεται/φουσκώνει, τα δαχτυλίδια ή τα στενά βραχιόλια μπορεί να είναι δύσκολο να απομακρυνθούν.

Αντιμετωπίστε τα συμπτώματα

  1. Για τον πόνο, πάρτε ένα παυσίπονο, όπως η ακεταμινοφαίνη ή η ιβουπροφένη. Μη δίνετε ασπιρίνη σε άτομα κάτω των 18 ετών.
  2. Για την φαγούρα, πάρτε ένα αντιισταμινικό. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και νερό.

Παρακολούθηση

Μπορεί να χρειαστούν 2-5 μέρες για να επουλωθεί πλήρως το σημείο. Φροντίστε να το διατηρείτε καθαρό, για να αποφύγετε τυχόν μόλυνση.


Αν ένα άτομο πάθει σοβαρή αλλεργική αντίδραση από το τσίμπημα (Πηγή: onmed.gr)

Επικοινωνήστε άμεσα με έναν γιατρό. Περιγράψτε του τα συμπτώματα που παρατηρείτε. Συνήθως αυτά είναι δυσκολία στην αναπνοή, συριγμός, στένωση του αναπνευστικού σωλήνα, δυσκολία στην ομιλία, ζαλάδα, ναυτία, έμετος, αύξηση καρδιακών παλμών, έντονη φαγούρα, πρήξιμο, ερυθρίαση και άγχος.

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat