Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Μπορείς να πετύχεις ό,τι θέλεις στη ζωή σου αν είσαι διατεθειμένος να ακούς “όχι” συχνά

Η ατάκα ανήκει στον Στηβ Τζόμπς, τον τόσο άδικα και πρόωρα χαμένο ιδρυτή της μεγαλύτερης σήμερα εταιρείας του πλανήτη.
Ένας ήταν ο Στήβ Τζομπς και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς κατάφερε να συναρπάσει τα πλήθη και να γίνει γνωστός σε κάθε γωνιά της γης. Το ξεκίνημά του αλλά και όλη η πορεία του στη ζωή κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν ή στρωμένη με δάφνες.  Χωρίστηκε από τον δίδυμο αδελφό του στη γέννα και δόθηκε για υιοθεσία. Στο πανεπιστήμιο απέτυχε, το παράτησε και περιπλανήθηκε για μήνες στην Ινδία, ψάχνοντας να βρει τον εαυτό του. Μετά την ίδρυση της Apple, έγινε ρεζίλι σε όλη την Αμερική και όχι μόνο, με την δημόσια αποπομπή του και απέτυχε σε τουλάχιστον δύο από τις εταιρείες που έφτιαξε στη συνέχεια. Και φυσικά, πάλεψε με μια από τις δυσκολότερες ασθένειες που υπάρχουν για δέκα ολόκληρα χρόνια, τα τελευταία της τόσο σύντομης ζωής του. Επίσης όμως, κατάφερε να αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη, αλλάζοντας τη σχέση τους με την τεχνολογία και δημιουργώντας τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή. Ήταν κορυφαίος πωλητής, μοναδικός οραματιστής, φανταστικός ρήτορας. Και πολλά από αυτά που έχει πει κατά καιρούς, είναι σίγουρο ότι θα αναπαράγονται για πολλά χρόνια. Όπως είναι σίγουρο ότι και ο ίδιος, χάραξε το όνομά του στην ιστορία της ανθρωπότητας. Τα λόγια του, μπορούν να δώσουν έμπνευση και κουράγιο στον καθένα:

  1. Τα τελευταία 33 χρόνια, κοιτάζομαι κάθε πρωί στον καθρέφτη και κάνω στον εαυτό μου μια ερώτηση: “Αν σήμερα ήταν η τελευταία μέρα της ζωής μου, θα ήθελα να κάνω αυτό που είμαι έτοιμος να κάνω σήμερα;” Όταν η απάντηση είναι “όχι” για πολλές μέρες στη σειρά, ξέρω ότι πρέπει να αλλάξει κάτι.

Είναι δύσκολο να ακολουθήσει κανείς τόσο υψηλά στάνταρ στη ζωή του, αλλά έχει σημασία τουλάχιστον να προσπαθήσει! Όλοι έχουμε επιλογές στο τι να κάνουμε με τη ζωή μας. Και πρέπει να επιλέγουμε σοφά γιατί ο χρόνος μας σε αυτόν εδώ τον πλανήτη, δεν είναι απεριόριστος. Η ζωή μας έχει αρχή, μέση και τέλος…

  1. Δεν μπορείς να ενώσεις τις τελείες κοιτώντας μπροστά. Μόνο κοιτώντας πίσω μπορείς να το κάνεις. Άρα πρέπει απλώς να έχεις πίστη ότι με κάποιο μαγικό τρόπο οι τελείες, όσο και αν δεν φαίνεται τώρα, στο μέλλον θα συνδεθούν μεταξύ τους και κάτι θα σχηματίσουν. Πρέπει κάπου να έχεις εμπιστοσύνη στο ένστικτό σου, στη μοίρα, στη ζωή, στο κάρμα, σε κάτι. Αυτός ο τρόπος σκέψης προσωπικά δεν με απογοήτευσε ποτέ και έκανε όλη τη διαφορά στη ζωή μου.

Δεν μπορείς να ξεκινήσεις μια δουλειά, ή μια ιδέα ή οτιδήποτε, ξέροντας απο πριν τον τρόπο με τον οποίο θα λύσεις όποιο πρόβλημα προκύψει ή γνωρίζοντας πώς ακριβώς θα συνδυαστούν οι ικανότητες και τα προσόντα σου με αυτά των συνεργατών σου, για να φτιαχτεί κάτι μοναδικό. Πρέπει όμως να έχεις την πίστη οτι αυτό θα γίνει. Είναι σαν να οδηγείς αυτοκίνητο το βράδυ. Βλέπεις μόνο μέχρι εκεί που φτάνουν τα φώτα σου. Όμως έτσι καταφέρνεις ολόκληρο ταξίδι…

  1. “Το πιο σημαντικό απ’ όλα, να μπορείς να ακούς και να μπορείς να λες, “όχι”.”

Σημαντικό, γιατί μπορεί αυτά στα οποια θα πεις όχι στην καριέρα σου, τελικά να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο από ότι αυτά στα οποία είπες ναι! Στην αρχή όλοι έχουν την τάση να λένε “ναι” σε όλα. Να βουτάνε με τα μούτρα σε κάθε νέα ευκαιρία, σε κάθε νέα δουλειά, πρότζεκτ, συνεργασία. Η πραγματική επιτυχία έρχεται από το να ξέρεις που να πεις “όχι”. Ο χρόνος μας στον πλανήτη είναι περιορισμένος, τα παραγωγικά χρόνια ακόμη περισσότερο. Το να ξοδεύει κανείς το χρόνο του σοφά θα ωφελήσει την δουλειά και τη καριέρα του περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

  1. Όσοι άνθρωποι που είναι επιτυχημένοι αγαπούν στ’ αλήθεια αυτό που κάνουν, καταφέρνουν να συνεχίσουν ακόμα και όταν τα πράγματα ζορίζονται πολύ. Αυτοί που δεν το αγαπούν, τα παρατάνε (μάλλον είναι πιο νορμάλ άνθρωποι).”

Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να πετύχεις ό,τι θέλεις στη ζωή σου, αν είσαι διατεθειμένος να ακούς “όχι” συχνά. Οι περισσότεροι όμως άνθρωποι δεν είμαστε τόσο αποφασισμένοι, ή με τόση αυτοπεποίθηση ή έστω, τόσο χοντρόπετσοι όσο κάποιοι από τους διασημότερους επιχειρηματίες στον κόσμο. Αυτοί που έχουν την επιμονή και την αντοχή, αυτοί έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να φτάσουν μέχρι την κορυφή.

  1. Όταν προσπαθήσεις για κάτι και τα καταφέρεις, τότε πρέπει να θυμηθείς να μην “κολλήσεις” σε αυτό πάρα πολύ και κάποια στιγμή να πας παρακάτω. Να σκεφτείς ποιά θα είναι η επόμενή σου κατάκτηση, τι άλλο μπορεί να σε περιμένει.

Πάρα πολλοί άνθρωποι επαναπαύονται στις παλαιές τους δόξες ή επικεντρώνονται στις παρούσες, ξεχνώντας εντελώς να σηκώσουν κάποιες φορές το κεφάλι και να ρίξουν μια ματιά στον ορίζοντα για την επόμενη ευκαιρία – ή ακόμη και απειλή. Επικίνδυνη στρατηγική…

  1. Τα μεγάλα πράγματα δεν γίνονται ποτέ από ένα μόνο άτομο σε μια εταιρεία. Τα μεγάλα πράγματα γίνονται από ομάδες.

Συχνά ο Jobs έλεγε ότι το παράδειγμά του για την δουλειά ήταν οι… Beatles. Θαύμαζε το γεγονός ότι εξισορροπούσαν ο ένας τον άλλον έτσι ώστε αυτό που παρήγαγαν στο τέλος ήταν μεγαλύτερο από όλα τα “επιμέρους” ταλέντα τους μαζί! Ο Jobs δεν εξυμνούσε εθιμοτυπικά την ομαδική δουλειά, όπως κάθε μεγάλος CEO. Την ζούσε στο πετσί του, δημιουργούσε μέσα από αυτήν και την είχε κορώνα στο κεφάλι του. Για αυτό επέμενε να περιτριγυρίζεται από τους καλύτερους κάθε τομέα, γεγονός που αποδεικνύεται και απο το ότι η Apple συνεχίζει να είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο χρόνια μετά τον θάνατό του.

  1. Η δουλειά καταλαμβάνει μεγάλο κομμάτι της ζωής σου, το μεγαλύτερο. Ο μόνος τρόπος να είσαι λοιπόν ικανοποιημένος από τη ζωή σου είναι να κάνεις αυτό που εσύ αισθάνεσαι ως πολύ καλή δουλειά. Και ο μόνος τρόπος να κάνεις πολύ καλή δουλειά είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Αν δεν το έχεις βρει ακόμα, συνέχισε να ψάχνεις. Μην συμβιβάζεσαι. Όπως με όλα τα ζητήματα της καρδιάς, θα το καταλάβεις όταν το βρεις.

Η σύγκριση της δουλειάς με την αγάπη αποκαλύπτει πολλά για τον τρόπο που σκεφτόταν ο Jobs. Είχε δίκιο. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να περνάμε το ένα τρίτο της ημέρας μας σε μια δουλειά που δεν μας αρέσει ή δεν μας νοιάζει. Το να αγαπάς αυτό που κάνεις δεν είναι πολυτέλεια. Είναι αναγκαίο, είναι προϋπόθεση για μια ευτυχισμένη ζωή.

  1. Μερικές φορές η ζωή σε χτυπάει στο κεφάλι με ένα τούβλο. Μην χάνεις την πίστη σου.

Ο Jobs το έλεγε συχνά αυτό όταν αναφερόταν στην δημόσια και πολύ ντροπιαστική αποπομπή του από την Apple, όταν το ΔΣ της εταιρείας ψήφισε να τον απολύσει, παίρνοντας το μέρος του τότε -CEO Jon Sculley. Παρότι τότε δεν μπορούσε να το δει, αργότερα είπε πολλές φορές ότι “η απόλυσή μου από την Apple ήταν το καλύτερο πράγμα που μπορούσε ποτέ να μου συμβεί. Το βάρος της επιτυχίας αντικαταστάθηκε από την ελαφράδα του αν είμαι και πάλι στην αρχή, λιγότερο σίγουρος για τα πάντα. Στην ουσία μου έδωσε την ελευθερία να μπω σε μια από τις δημιουργικότερες φάσεις της ζωής μου.”

  1. Το να θυμάσαι ότι κάποια μέρα θα πεθάνεις είναι ο καλύτερος τρόπος που ξέρω για να αποφύγεις την παγίδα του να φοβάσει ότι κάτι θα χάσεις. Είσαι ήδη γυμνός.”

Οι εξωτερικές προσδοκίες, η περηφάνια, η ντροπή και ο φόβος της αποτυχίας, όλα καταρρέουμ μπροστά στην προοπτική του θανάτου. Ο Τζομπς είχε το σπάνιο ταλέντο, ή την πνευματική αυτοπειθαρχία να έχει το πεπερασμένο της ύπαρξης πάντα μπροστά στο μυαλό του, σχεδον κάθε μέρα. Είναι μια ζόρικη πνευματική κατάσταση αυτή. Όμως ταυτόχρονα μπορεί να είναι πολύ απελευθερωτική και να οδηγήσει σε μεγάλη δημιουργικότητα.

  1. Έχε το κουράγιο να ακουλουθήσεις την καρδιά και την διαίσθησή σου. Με κάποιο τρόπο ξέρουν ήδη τι θέλεις να γίνεις στ’ αλήθεια. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.”

Αν θυμάσαι ότι θα πεθάνεις και ότι δεν έχεις τίποτα να χάσεις, δεν υπάρχει λόγος να μην ακουλουθήσεις την καρδιά σου, είπε ο Τζομπς. Αφήνοντας την διαίσθησή του να τον πάει εκεί που ήθελε – είτε στο μάθημα καλιγραφίας, είτε στην Ινδία – μπόρεσε τελικά να ζήσει μια ανεπανάληπτη ζωή. Σκεφτείτε τι μπορεί να κάνει και για εσάς!

Πηγή: underwriter.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat