Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Οι ασφαλιστές ψηφιοποιούνται μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων

Έρευνα
Σχεδόν τα τρία τέταρτα των παγκόσμιων ασφαλιστών (74%) πιστεύουν ότι οι εταιρείες του κλάδου έχουν μείνει πίσω στην υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών και προσπαθούν να αναπτύξουν ψηφιακά τις επιχειρήσεις τους μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων.
Αυτό προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε η Willis Towers Watson σε συνεργασία με την Mergermarket, μεταξύ 200 ανώτερων στελεχών του κλάδου, οι εταιρείες των οποίων δραστηριοποιούνται σε Αμερική, Ασία, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 74% των παγκόσμιων ασφαλιστών πιστεύουν ότι οι εταιρείες του κλάδου έχουν μείνει πίσω, εξαιτίας των κανονισμών, της απροθυμίας και του κόστους.
49% των ερωτηθέντων προτίθενται να κάνουν μια εξαγορά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου να αποκτήσουν ψηφιακές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου και ενός ποσοστού 14% που προτίθενται να κάνουν περισσότερες από μία εξαγορά.
Σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες (94%) αναμένουν ότι η διανομή ασφαλιστικών προϊόντων θα είναι μεταξύ των κλάδων που οι ψηφιακές τεχνολογίες θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό θα συμβεί επειδή προσφέρει ευκαιρίες για νέες λύσεις προώθησης των εμπορικών σημάτων τους, και οικοδόμησης πιο στενών και ενεργών σχέσεων με τους καταναλωτές των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.
Το διαδίκτυο και κανάλια διανομής μέσω κινητών (77%) είναι οι ψηφιακές τεχνολογίες που αναμένεται να έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στον κλάδο, τα επόμενα δύο χρόνια. Οι ερωτηθέντες αναμένουν, επίσης, τα big data, η αυτοματοποίηση, οι ρομποτικές συμβουλές και οι αισθητήρες να γίνονται όλο και πιο σημαντικά στα επόμενα πέντε χρόνια.
Ως προς την ψηφιακή διατάραξη της ασφαλιστικής βιομηχανίας, το 45% των ασφαλιστών πιστεύουν ότι είναι πιθανό να συμβεί τα επόμενα χρόνια, ενώ ο ίδιος αριθμός θεωρεί ότι τα προγράμματα των start-up εταιρειών θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. Ωστόσο, μόλις το 8% βλέπει τους νεοεισερχόμενους από τον τομέα της τεχνολογίας, όπως το Google και το Facebook, ότι ενδέχεται να διαταράξουν την αγορά τους.
Οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι η ανάπτυξη δεδομένων και τα αναλυτικά εργαλεία αποτελούν βασικό μέρος της διεύρυνσης της καινοτομίας τους, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο σε αυτόν τον τομέα. Εννέα στους 10 έχουν διερευνήσει  πώς να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες απευθείας από τους υπάρχοντες πελάτες τους. Οκτώ στους 10 κάνουν μόχλευση δεδομένων στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (53%) ψάχνουν να βρουν δημοσίως διαθέσιμα δεδομένα με νέους τρόπους.

Άλλα σημαντικά ευρήματα της έρευνας

1. Μεταξύ των κορυφαίων “πιο σημαντικών εμποδίων” στην ψηφιοποιήση του κλάδου μέχρι σήμερα είναι οι πολύπλοκες κανονιστικές απαιτήσεις (42%), το μεγάλο χρονικό διάστημα που χρειάζεται για εμπορευματοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες (32%), η αντίσταση των πελατών (32%) και η αποτυχία παράδοσης των υφιστάμενων μεγάλων έργων μετασχηματισμού της πληροφορικής (30%).
2. Το 13% των ασφαλιστών αναμένουν το blockchain να έχει ένα «τεράστιο αντίκτυπο” στην ασφάλιση εντός πέντε ετών.
3. Οι ασφαλιστές θεωρούν ότι η πιο αποτελεσματική και ταχύτερη επεξεργασία των αξιώσεων (42%) και η αυτο-εκτέλεση των παραμετρικών ασφαλιστικών προϊόντων (34%) είναι οι τομείς όπου το blockchain και οι έξυπνες συμβάσεις θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο.
4. Το 72% των ερωτηθέντων αναμένουν ότι στην αγορά ασφάλισης αυτοκινήτων, όπου τεχνολογίες όπως η τηλεματική είναι σε ευρεία χρήση, μελλοντικές εξελίξεις (όπως η υποβοηθούμενη και αυτόνομη οδήγηση) θα έχουν «σημαντικές επιπτώσεις» στις επιχειρήσεις τους.
5. Τέλος, λιγότεροι από τους μισούς (47%) αναμένουν ότι τα έξυπνα σπίτια και οι έξυπνοι αισθητήρες θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά ασφάλισης κατοικίας.

Πηγή: aagora.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat