Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες και οι τρομοκρατικές ενέργειες

Έρευνα Insurancedaily.gr

Μετά τις τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες
προέκυψαν δυο μεγάλα προβλήματα για τις ασφαλιστικές εταιρείες! Το ένα πρόβλημα αφορά το πώς θα αποζημιώσουν τα θύματα των επιθέσεων, νεκρούς ή τραυματίες, σε Αεροδρόμιο και Μετρό, αλλά και τις υλικές ζημιές.
Το άλλο πρόβλημα είναι οι αποζημιώσεις των επιβατών εκατοντάδων πτήσεων προς και από τις Βρυξέλλες, από τη στιγμή που λόγω εκτεταμένων ζημιών, αυτό δεν λειτούργησε για πολλές ημέρες.
Ήδη μερικές αεροπορικές εταιρείες που είχαν δρομολόγια προς Βρυξέλλες έχουν εκδώσει επιστροφές σε πελάτες τους. Ωστόσο, αν οι συγκεκριμένοι επιβάτες, είχαν άλλες εκδρομές ή διαμονή σε ξενοδοχεία που είχαν εξάρτηση από αυτό το σκέλος του ταξιδιού τους, θα υποστούν οικονομική βλάβη, αφού η αποζημίωση των αεροπορικών εταιρειών καλύπτει μόνον μέρος ή ολόκληρο το αεροπορικό εισιτήριο και όχι το κλείσιμο του αεροδρομίου λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης.
Μια λύση που θα βρεθεί, ενδεχομένως θα βρεθεί μέσω δικαστηρίων. Και τότε οι ασφαλιστικές εταιρείες, ίσως κληθούν να αποζημιώσουν ΟΛΟΥΣ τους πελάτες που θα χρησιμοποιούσαν το αεροδρόμιο για το σύνολο της ζημιάς που θα έχουν υποστεί.

Ταξιδιωτική ασφάλιση

Άλλοι πάλι επιβάτες μπορεί να έχουν ταξιδιωτική ασφάλιση. Ωστόσο, λόγω των πολλών όρων ενός συμβολαίου στα ασφαλιστήρια συμβόλαια η αποζημίωση ή οι όροι για να αποζημιωθούν μπορεί να ποικίλουν.
Όπως είδαμε και στις Βρυξέλλες, μια τρομοκρατική ενέργεια, μπορεί να διακόψει τη λειτουργία του αεροδρομίου για πολλές ημέρες. Στην επαναλειτουργία του, ακόμη και αν οι πτήσεις δεν ακυρωθούν, πολλοί άνθρωποι μπορεί να μη θέλουν πλέον να ταξιδέψουν έχοντας βαθιά ανησυχία για την ασφάλειά τους.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακτήσουν το κόστος της δική τους ευθύνης. Η κάλυψη αυτή μπορεί να χωριστεί σε γενικές γραμμές σε δύο σημαντικούς τομείς: την ακύρωση ταξιδιού / ή τη διακοπή του και την ιατρική κάλυψη.

Ασφάλεια και καλύψεις: Εμπορικές και προσωπικές

Πριν από μια δεκαετία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέδωσε την ασφαλιστική οδηγία του 2002, για την τρομοκρατία (ΤRΙΑ). Ο νόμος προβλέπει μια ομοσπονδιακή «ομπρέλα» άρθρων σε έναν Νόμο, για την ασφάλιση ζημιών που προκύπτουν από την τρομοκρατία.
Ο Νόμος αυτός απαιτεί από τους ασφαλιστές να επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αγοράζουν κάλυψη εναντίον της τρομοκρατίας.
Η νομοθεσία ήταν μια άμεση απάντηση στις καταστροφικές ζημιών που προέκυψαν από τις επιθέσεις 9/11.
Το 2014, το Insurance Information Institute ανέφερε ότι η τρομοκρατική ενέργεια εκείνης της ημέρας, είχε $ 25 δισεκατομμύρια σε ασφαλισμένες απώλειες περιουσίας, καθιστώντας την πιο δαπανηρή τρομοκρατική πράξη, ίσως, το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία της ασφάλισης.
ΣΗΜΕΡΑ, από τις 20 μεγάλες εταιρείες ταξιδιωτικής ασφάλισης μόλις πέντε, οι Direct Line, Post Office, Age UK, AXA και Biba Protect, καλύπτουν στα βασικά τους συμβόλαια «out-of-pocket» αξιώσεις για δαπάνες και ακυρώσεις ή καθυστερήσεις πτήσεων, λόγω τρομοκρατίας ή πολιτικής αναταραχής.
Άλλες έξι εταιρείες καλύπτουν την ιατρική περίθαλψη, τη σωματική βλάβη ή το κόστος του επαναπατρισμού του ταξιδιώτη, που ο θάνατος ή ο τραυματισμός του οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια. Οι υπόλοιπες δεν καλύπτουν απαιτήσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Προσοχή!!! Οι ασφαλιστικές εταιρείες ορίζουν ως «τρομοκρατία», μία πράξη ή πράξεις οποιουδήποτε προσώπου ή ομάδας προσώπων, που διαπράττονται για πολιτικούς, θρησκευτικούς, ιδεολογικούς ή παρόμοιους σκοπούς, και έχουν πρόθεση να επηρεάσουν ή εκφοβίσουν οποιαδήποτε κυβέρνηση ή/και ομάδα ανθρώπων θέτοντας το κοινό σε καθεστώς φόβου.

Το κύριο νόημα αυτού του άρθρου, λοιπόν, είναι να αναδείξει πως «ΝΑΙ», πλέον ζούμε σε ένα ανασφαλές και αβέβαιο περιβάλλον, ΟΛΟΙ όμως είμαστε άνθρωποι σκεπτόμενοι, που επιλέγουμε να μην εγκαταλείψουμε τον τρόπο ζωής μας.

Άλλο προστατεύομαι και προστατεύω τους ανθρώπους μου και ασφαλίζομαι για ό,τι και αν συμβεί και άλλο σταματώ την εξέλιξη της ζωής μου!
Εξάλλου, αυτός, είναι ο πρωταρχικός κύριος λόγος μιας τρομοκρατικής επίθεσης.
ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.
Μην το δέχεστε! Αυτό είναι ήττα. Και η ηττοπάθεια, δεν μας πηγαίνει καθόλου! Καλά και ασφαλισμένα ταξίδια… 

Πηγή: insurancedaily.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat