Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Οι εταιρίες αλλάζουν τον τρόπο πρόσληψης στελεχών

Έρευνα της PwC: «People and purpose: Talent strategy in an unpredictable world»
Σύμφωνα με τη νέα αυτή έρευνα της PwC, οι διευθύνοντες σύμβουλοι πιστεύουν όλο και περισσότερο ότι τα πιο ταλαντούχα στελέχη θα επιλέξουν να εργαστούν σε μία εταιρεία, και θα παραμείνουν σε αυτήν, αποκλειστικά και μόνο όταν αυτή έχει ισχυρές αξίες, αξίες που θα ταυτίζονται με τις δικές τους και θα εστιάζουν στο κοινωνικό όφελος.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι διαβλέπουν ένα ταχέως κινούμενο, απρόβλεπτο και κατακερματισμένο επιχειρηματικό κόσμο. Περιβαλλόμενοι από αβεβαιότητα, συνειδητοποιούν ότι ένας επιχειρηματικός σκοπός που επικεντρώνεται σε ευρύτερες κοινωνικές αξίες είναι εκείνος που μπορεί να αποτελέσει την σταθερά την οποία αναζητούν πολλοί εργαζόμενοι και πελάτες. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι έχουν τόσο ισχυρή επίγνωση του γεγονότος αυτού, ώστε ποσοστό 69% από τους 1.409 Δ.Σ. που παραχώρησαν συνέντευξη στην PwC επισημαίνουν ότι ο σκοπός του επιχειρηματικού τους οργανισμού εστιάζει στην κοινωνική αξία – και ποσοστό 24% έχει αλλάξει κατά τα τελευταία τρία χρόνια τον σκοπό του ώστε να εστιάζει στον ίδιο στόχο. Καθηγούμενοι από την γενιά της Χιλιετηρίδας (Millennials), όλα τα στελέχη επιθυμούν να υποστηρίξουν και να εργαστούν σε επιχειρηματικούς οργανισμούς που θα μπορούν να εμπιστευθούν. Αναζητούν πιο κοινωνικά υπεύθυνα και δεοντολογικά αγαθά, υπηρεσίες, εμπορικές επωνυμίες, εταιρείες και εργοδότες – και οι διευθύνοντες σύμβουλοι προσπαθούν να ανταποκριθούν σε αυτό. Ποσοστό 75% των διευθύνοντων συμβούλων προβαίνουν σε αλλαγές σε αξίες, δεοντολογία και κώδικες συμπεριφοράς απαντώντας θετικά στις ευρύτερες προσδοκίες των μετόχων.

Στρατηγική εφαρμογής

Ένας άλλος βασικός πόλος έλξης για την προσέλκυση ταλέντων είναι η ορθή στρατηγική για την διαχείριση των ανθρώπινων πόρων. Ποσοστό 67% των διευθυνόντων συμβούλων θεωρεί ότι σε πέντε χρόνια, αντί να αναζητούν τις καλύτερες οικονομικές απολαβές, τα ταλέντα θα προτιμήσουν να εργαστούν για επιχειρηματικούς οργανισμούς με κοινωνικές αξίες που συνάδουν με τις δικές τους αξίες και πραγματοποιεί αλλαγές στις στρατηγικές αναζήτησης ταλέντων προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αλλά παρά το γεγονός ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητη μια σωστή στρατηγική αναζήτησης ταλέντων με δυσκολία μπορούν να μετατρέψουν τις στρατηγικές αυτές σε απτά και πρακτικά βήματα. Για παράδειγμα, ποσοστό 72% ανησυχεί για τη διαθεσιμότητα βασικών δεξιοτήτων, αλλά μόνο 30% εστιάζει στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων του. Και παρά το γεγονός ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι συμφωνούν ότι είναι πολύ σημαντική η τεχνολογία για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες όλων των μετόχων, μόνο ένα ποσοστό 4% αναγνωρίζει την αξία προγνωστικών αναλύσεων για τους ανθρώπινους πόρους στο πλαίσιο της στρατηγικής αναζήτησης ταλέντων. Ο Jon Andrews, επικεφαλής προσωπικού και οργανωτικών θεμάτων της PwC σε διεθνές επίπεδο, επεσήμανε σχετικά:

“Οι διευθύνοντες σύμβουλοι αναγνωρίζουν σαφώς τη σημασία προσέλκυσης και διατήρησης των ταλέντων στους επιχειρηματικούς οργανισμούς. Διαθέτουν επίσης ξεκάθαρες απόψεις για τη σημασία της αξίας και του σκοπού των επιχειρήσεών τους για την επίτευξη του στόχου αυτού. Η πρόκληση για τους διευθύνοντες συμβούλους και τις διευθύνσεις Ανθρώπινων Πόρων των επιχειρήσεων είναι να γνωρίζουν από που να αρχίσουν τη διαμόρφωση ενός εταιρικού οργανισμού που όχι μόνο θα διαθέτει μια σαφή και αδιάσειστη δέσμη αξιών και ξεκάθαρο εταιρικό σκοπό, αλλά και θα ζει και θα αναπνέει προωθώντας αυτά τα χαρακτηριστικά σε καθημερινή βάση.

«Εκείνο το οποίο εκπλήσσει σε αυτά τα αποτελέσματα, σε ένα κόσμο που τα ψηφιακά συστήματα είναι πλέον ο κανόνας, είναι ότι μόνο ένα ποσοστό 4% των Δ.Σ. διαβλέπουν ότι υπάρχει αξία στον μεγάλο όγκο δεδομένων που αφορούν στους εργαζομένους τους και στο ρόλο που αυτό μπορεί να διαδραματίσει ως προγνωστικό εργαλείο υποστήριξης στη λήψη αποφάσεων.

«Η χρήση των δεδομένων εργατικού δυναμικού και οι σχετικές μετρήσεις μπορούν να χαρίσουν σε μια επιχείρηση ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη διαχείριση των ταλέντων – και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την παρακολούθηση και τον υπολογισμό των επιπτώσεων των αξιών του εργοδότη στους εργαζομένους του».

Πηγή: nextdeal.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat