Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Ο Jimmy Angel και η ανακάλυψη τoυ ψηλότερου καταρράκτη του κόσμου (Angel Falls – height 979m)

Salto Angel

Το 1920, διασχίζοντας ο Jimmy Angel με το αεροπλάνο του τη Λατινική Αμερική, έκανε αναγκαστική προσγείωση έπειτα από ηλεκτρική βλάβη σε ένα οροπέδιο των Άνδεων ύψους 3500m. Ικανότατος και με άριστη κατάρτιση στα μηχανολογικά όπως ήταν, κατασκεύασε από το πέλμα του παπουτσιού του το ανταλλακτικό που χρειαζόταν και κατόρθωσε να διασωθεί γυρνώντας στον πολιτισμό. Φτάνοντας στον Παναμά και σε κάποιο μπαρ, σχολίαζε τη περιπέτειά του με την αναγκαστική προσγείωση στο οροπέδιο. Ένας άγνωστος που τον άκουσε να τη διηγείται, τον πλησίασε με κάποιο χάρτη στο χέρι. Πρότεινε στον Angel να τον μεταφέρει με το αεροπλάνο του νότια του Orinoko στη Βενεζουέλα, σε μια τοποθεσία όπου υπάρχουν επίσης πολύ ψηλά οροπέδια που φτάνουν και τα 2500m. O Jimmy δεν του έδωσε και πολύ σημασία, αλλά για να απαλλαγεί από τη παρουσία του ξένου, ζήτησε 5000 δολάρια πιστεύοντας πως δεν θα μπορούσε να βρει τόσα χρήματα. Το επόμενο πρωί όμως, ο άγνωστος τον επισκέφτηκε με την επιταγή στο χέρι. Μετά από χρόνια όταν ρωτήθηκε ο Jimmy Angel, είπε πως δεν γνώριζε τότε τη τοποθεσία, αλλά καθοδηγήθηκε από τον άγνωστο εκείνο, ο οποίος του υπέδειξε ένα ποτάμι στο οποίο μπορούσε κοντά του να προσγειωθεί. Πράγματι λοιπόν, προσγειώθηκε τότε σε μια μικρή σαβάνα ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς. Όσο ο Angel προσπαθούσε να επιδιορθώσει μια βλάβη στα φτερά του αεροπλάνου, ο ξένος βρήκε όλο τον καιρό να εξερευνήσει τη γύρω περιοχή, φέρνοντας μαζί του 60 κιλά ψήγματα χρυσού μέσα σε σάκους. Φαίνεται πως αυτός ο άγνωστος, αμερικάνος από την Αλάσκα ονόματι J.R McCraken, είχε κρύψει παλιότερα το θησαυρό αυτό στο μέρος εκείνο. Λέγεται μάλιστα πως δεν ήταν μόνος, αλλά μαζί με κάποιο φίλο του ο οποίος και πέθανε από δάγκωμα φιδιού, είχαν ανακαλύψει το πολύτιμο μέταλλο μέσα στη ζούγκλα. Ο ίδιος άφησε το χρυσάφι σε ασφαλές μέρος και σκοπεύοντας να το ξαναπάρει με τη πρώτη ευκαιρία, κατόρθωσε τελικά να επιβιώσει δραπετεύοντας από τη πυκνή ζούγκλα. Αφού λοιπόν ο Angel επιδιόρθωσε το φτερό, απογειώθηκε με τον αμερικάνο και το πολύτιμο φορτίο με προορισμό τον Παναμά, όπου και έφθασαν χωρίς προβλήματα. Μετά από χρόνια συναντήθηκαν ξανά οι δύο άντρες σε κάποιο τραίνο. Ο αμερικάνος ρώτησε τον Angel αν είχε γίνει εκατομμυριούχος, πιστεύοντας πως θα είχε επιστρέψει στο σημείο που είχαν πάει μαζί, για να πάρει το χρυσάφι. Μάλιστα κατά τα λεγόμενά του, όλη η επιφάνεια του εδάφους ήταν σπαρμένη χρυσό. Αυτή η τυχαία συνάντηση έπαιξε καθοριστικό ρόλο, γιατί συνδυάζοντας ο Angel την αγάπη του για τα αεροπλάνα και τη δίψα του για περιπέτεια, επένδυσε μαζί με τη γυναίκα του Μαρία όλες τις αποταμιεύσεις τους στην αναζήτηση – όπως πίστευε – της χρυσής πόλης.

Σε μια λοιπόν από τις πτήσεις του πάνω από το Auyan Tepuy όπου ο Jimmy επικέντρωσε τις αναζητήσεις του ανάμεσα στο 1934 και 1935, παρατήρησε για πρώτη φορά ένα καταρράκτη που έμελλε να πάρει το όνομά του. Του έκανε εντύπωση το μεγάλο του ύψος και συντάσσοντας ένα χάρτη, ξαναγύρισε με συνεπιβάτη έναν φίλο του τοπογράφο, ώστε να το υπολογίσουν με τα όργανα του αεροσκάφους. Βρήκαν λοιπόν πως το ύψος ήταν κοντά στα 1000m, κάτι που επιβεβαιώθηκε αργότερα με τις επίσημες μετρήσεις των διαφόρων αποστολών. Αργότερα, δημιουργώντας ο Angel μια ομάδα, προσγειώθηκε νότια του Auyan Tepuy και έστησε ένα καταυλισμό με σκοπό να είναι το ορμητήριο για την εξερεύνηση της περιοχής. Ήθελε να ανεβεί στο οροπέδιο από όπου έπεφτε ορμητικά ο καταρράκτης. Όμως ήταν πολύ δύσκολη αυτή η προσέγγιση και έτσι αποφάσισε να προσγειωθεί με το αεροπλάνο του πάνω στο οροπέδιο, πιστεύοντας πως θα τα καταφέρει. Οι συνεργάτες του προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, μα αυτός είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. Έχοντας δε επενδύσει όλες τις οικονομίες του στο σκοπό αυτό, ήταν αμετακίνητος από την απόφασή του για το ριψοκίνδυνο αυτό εγχείρημα. Το πρωί τελικά της 9ης Οκτωβρίου του 1937, όταν ο ουρανός καθάρισε, ο Jimmy Angel απογειώθηκε με το αεροπλάνο του το Flamingo για το Οροπέδιο. Μετά από λίγη ώρα ο Jimmy κατόρθωσε να προσγειώσει ανώμαλα το Flamingo επάνω στο πλάτωμα. Μέσα από την άτρακτο του αεροσκάφους που αχρηστεύτηκε, βγήκαν ευτυχώς ζωντανοί αυτός, η γυναίκα του και οι δυο συνεργάτες τους. Δυστυχώς όμως είχε καταστραφεί και ο ασύρματος. Άρχισε έτσι μια πραγματική οδύσσεια 11 ημερών με λιγοστά εφόδια, μέχρι που κατόρθωσαν να επιστρέψουν στον πολιτισμό όλοι τους σώοι, περνώντας μέσα από μια πολύ επικίνδυνη ζούγκλα. Το Flamingo έμεινε εκεί έως το 1970, ενώ σήμερα βρίσκεται στο αεροδρόμιο του Ciudad Bolivar, για να θυμίζει τον ατρόμητο Jimmy Angel. Και μπορεί να μην βρήκε ποτέ το El Dorado με το χρυσάφι που ίσως περίμενε, όμως το όνομα του καταγράφηκε στην ιστορία και ο ψηλότερος καταρράκτης του κόσμου, θα έχει πια το δικό του όνομα για πάντα!

Πηγή: mypassport.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat