Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Πώς η σωστή διαδικασία πώλησης φέρνει πωλήσεις

Sales

Ένα συνηθισμένο λάθος που γίνεται στην παρουσίαση του συμβολαίου κατά τη διάρκεια της πώλησης, είναι να περιγράφει ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος τα χαρακτηριστικά του, χωρίς ταυτόχρονα να αφιερώνει τον απαραίτητο χρόνο για να εξηγήσει στον πελάτη του την αξία που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά.

Η πώληση ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου είναι δεδομένο ότι απαιτεί ιδιαίτερη διαδικασία μιας και από τη φύση της η ασφάλιση αγοράζεται από τον καταναλωτή τη στιγμή που δεν την έχει ανάγκη! Αποκτούμε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για να προστατευτούμε από ένα κίνδυνο που ακόμη δεν έχει να εκδηλωθεί ή για να αποταμιεύσουμε για ένα πολύ μακρινό στόχο. Άρα μπορεί πολύ εύκολα να αισθανθούμε ότι η ανάγκη δεν είναι καθόλου επιτακτική και μπορούμε να αναβάλουμε αυτές τις κινήσεις για το μέλλον! Για το λόγο αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος με τον οποίο θα παρουσιαστεί το ασφαλιστήριο, ώστε να παρακαμφθεί αυτή η αίσθηση της αναβλητικότητας και του μη επείγοντος και να πετύχει η πώληση.

Ταυτόχρονα, επειδή τα ασφαλιστήρια συμβόλαια έχουν πλήθος χαρακτηριστικών που συνήθως δεν τα γνωρίζει ο πελάτης, ο Σύμβουλος είναι εύκολο να παρασυρθεί και να αρχίσει να περιγράφει αυτά τα χαρακτηριστικά με περισσότερο τεχνική διάσταση, αναλύοντας δηλαδή τις περιπτώσεις και τις προϋποθέσεις κατά τις οποίες θα λειτουργήσει το συμβόλαιο. Με αποτέλεσμα, να μην δώσει την απαραίτητη έμφαση στο τί αξία έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά για τον πελάτη τη στιγμή της επέλευσης του κινδύνου ή τη στιγμή που θα έρθει η ώρα της είσπραξης ενός ποσού.

Ως παράδειγμα μπορούμε να αναφέρουμε τη διαδικασία πώλησης ενός νοσοκομειακού συμβολαίου όπου είναι φυσικό να αφιερωθεί αρκετή ώρα στην περιγραφή των καλύψεων όπως: το συνολικό ασφαλισμένο κεφάλαιο, η θέση νοσηλείας, το ποσό ή ποσοστό του πελάτη σε περίπτωση νοσηλείας, η αναγνώριση και κάλυψη επιπλέον εξόδων προ ή μετά τη νοσηλεία, οι αναμονές, οι εξαιρέσεις και οι προϋποθέσεις κάλυψης.

Έτσι, μπορεί να μη δοθεί έμφαση, που έχει ίσως και μεγαλύτερη αξία, στο πώς θα χρησιμοποιηθεί την ώρα ανάγκης το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και τι θα προσφέρει στον ασφαλισμένο.

Θα πρέπει δηλαδή να γίνεται προσπάθεια ο πελάτης να φανταστεί ότι βρίσκεται σε θέση να χρειάζεται περίθαλψη, ότι πρέπει να έχει στην άκρη σημαντικό ποσό προκειμένου να έχει επιλογές, το πόσο σημασία έχει να είναι απαλλαγμένος από οικονομικό άγχος. Να κατανοήσει το αίσθημα που θα του προσφέρει η δυνατότητα να νοσηλευθεί, ανάλογα την κατάσταση, στην Ελλάδα ή ακόμα και στο εξωτερικό, χωρίς να θιχτούν πιθανές αποταμιεύσεις του, χωρίς να ανατραπεί η ζωή της οικογένειάς του, χωρίς τελικά να έχει να αντιμετωπίσει επιπλέον βάσανα ώστε να μπορέσει να αφοσιωθεί και ο ίδιος και η οικογένειά του, αποκλειστικά στην αντιμετώπιση της υγείας του.

Να νοιώσει δηλαδή ότι το συμβόλαιο που έχει μπροστά του, του εξασφαλίζει όχι μόνο την καλύτερη φροντίδα της υγεία του, αλλά και άνεση, αξιοπρέπεια και ηρεμία τη στιγμή που τα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε.

Συμπερασματικά, δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι ο πελάτης μπορεί να νιώσει, αν ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος δεν του το περιγράψει, το πώς κάθε χαρακτηριστικό του συμβολαίου θα χρησιμοποιηθεί την ώρα της ανάγκης προς όφελός του – η αξία δηλαδή που θα του προσφέρει εκείνη τη στιγμή το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Για αυτό πρέπει να επενδύεται αρκετός χρόνος κατά την παρουσίαση, ώστε να περιγράφεται η χρησιμότητα της κάθε παροχής με παραδείγματα και εικόνες, όχι μόνο με την περιγραφή των χαρακτηριστικών.

Πηγή: underwriter.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat