Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Πώς οι ασφαλιστικές έφτιαξαν τον κόσμο που ξέρουμε

O ρόλος των ασφαλιστικών εταιρειών στη δόμηση του σημερινού κόσμου.

ΑΧΑ: η ιδιωτική ασφάλιση συνέβαλε καθοριστικά στην εξέλιξη των κοινωνιών και των οικονομιών:

Μπορεί να μην μπορείτε να αντιληφθείτε ότι η πραγματικότητα στην οποία ζούμε, οι δρόμοι, τα κτίρια, οι γέφυρες, τα αυτοκίνητα και τα τρένα, θεωρούνταν κάποτε διασπαστικές εφευρέσεις και λίγοι άνθρωποι πίστευαν ότι ήταν δυνατά να συμβούν. Είναι πιθανό να μην μπορείτε επίσης να συνειδητοποιήσετε ότι μόνο χάρη σε οραματιστές ασφαλιστές κολοσσιαίες βιομηχανίες μπόρεσαν να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν ό,τι βλέπουμε στο σύγχρονο κόσμο.

  1. Ουρανοξύστες

Το 1880, ένας αρχιτέκτονας με το όνομα Leroy Buffington σχεδίασε ένα πρωτοποριακό κτίριο από σίδερο και μέταλλο. Ο αρχιτεκτονικός τύπος της εποχής τον χλεύασε, επισημαίνοντας ότι η ιδέα του είναι «ανέφικτη» και «γελοία».

Τρία χρόνια αργότερα, ο William Le Baron Jenney υπέβαλε τα σχέδια του ουρανοξύστη σε ένα διαγωνισμό της Home Insurance Company, που τον χρηματοδότησε για να τον χτίσει.

2. Πύραυλοι

Στις 15 Ιανουαρίου 2012, το ρωσικό διαστημικό σκάφος Phobos-Grunt έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό, δυτικά της Χιλής. Θα έπρεπε να προσγειωθεί στην επιφάνεια του Φόβου, φεγγαριού του Άρη, και να επιστρέψει με δείγματα εδάφους για ανάλυση, αλλά απέτυχε, καθώς οι προσπάθειες να εισέλθει σε τροχιά ήταν ανεπιτυχείς. Ωστόσο, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαστήματος ανέκτησε σημαντικό μέρος της οικονομικής της απώλειας, καθώς ο πύραυλος ήταν ασφαλισμένος για 1,2 δισεκατομμύρια ρούβλια (περ. € 30.000.000 κατά το χρόνο), και ήταν σε θέση να συνεχίσει τις έρευνες και τη δράση της στο διάστημα.

«Η εξερεύνηση του διαστήματος ξεκίνησε το 1957 με την έναρξη του Sputnik σε τροχιά. Μόλις οκτώ χρόνια αργότερα, το 1965, Intelsat 1 ήταν ο πρώτος εμπορικός δορυφόρος που ήταν ασφαλισμένος», σύμφωνα με τον Denis Bousquet, Senior Space Undewriter στην AXA Corporate Solutions.

3. Αερομεταφορές

Ξέρετε ότι η πρώτη πτήση του θρυλικού Wright Brothers το 1903 ήταν ασφαλισμένη; Και δεν είναι μόνο αυτό. Το πρώτο συμβόλαιο της πολιτικής αεροπορίας έγινε το 1911.

Από τα διάφορα είδη ασφάλισης που προσφέρονται στο πρώτο τρίτο του 20ού αιώνα, η κάλυψη της αεροπορίας ήταν ίσως η πιο καινοτόμος και η πιο δραματική. Αυτά τα πρωτοποριακά χρόνια για τις αερομεταφορές οι ασφαλιστικές εγγυήθηκαν στην ουσία ανεξερεύνητους κινδύνους.

  1. Εφευρέτες και επιστήμονες στηρίχτηκαν στην ασφάλιση

Η ασφαλιστική αγορά αναπτύχθηκε παράλληλα με την εξέλιξη καινοτομιών, επιστημών και τεχνολογιών. Η ιστορία έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που προσπαθούσαν να ανεβάσουν τον πήχη ψηλότερα αναζητούσαν ένα δίχτυ ασφαλείας και μία βάση εκκίνησης σε ασφαλιστικές μεθόδους.

Για παράδειγμα, η ασφάλιση, με τη μορφή της συλλογικής σιταποθήκης ήταν ζωτικής σημασίας για τις πρώτες γεωργικές προσπάθειες, καθώς οι αγρότες συνένωναν πόρους και προϊόντα για την κάλυψη της πείνας. Επίσης, η ασφάλιση ήταν καθοριστική για τις υπερπόντιες αποστολές αναζήτησης νέων περιοχών μεταξύ του 15ου και 18ου αιώνα. Η Ασφάλιση ευνόησε επίσης την ανάπτυξη των μέσων μαζικής μεταφοράς τον 19ο και 20ο αιώνα. Στην πραγματικότητα ως έννοια είναι τόσο παλιά όσο και η ανθρώπινη κοινωνία και σήμερα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στο να βρούμε νέους τρόπους για την καλλιέργεια τροφίμων, στην κίνηση των εμπορευμάτων και των συναλλαγών, την οικοδόμηση σπιτιών και τις υπερκατασκευές, τη θεραπεία ασθενειών, κ.λπ. Επέτρεψε σχεδόν τα πάντα.

Πηγή: insurancedaily.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat