Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Σαν παραμύθι

Την δεκαετία του 1850 ο αντισυνταγματάρχης του αγγλικού αποικιακού στρατού των Ινδιών, Thomas George Montgomerie, συμμετείχε στη λεγόμενη «μεγάλη τριγωνομετρική εξερεύνηση» της περιοχής των Ινδιών.
Όταν η ομάδα έφτασε στο βόρειο Πακιστάν και συγκεκριμένα στο ορεινό Karakoram, ο Montgomerie από το όρος Harmukh που στα ντόπια σήμαινε «το στόμα του άρχοντα shiva», παρατήρησε σε απόσταση 200 περίπου χιλιομέτρων δύο πανύψηλες κορυφές σε σχήμα πυραμίδας να προεξέχουν των άλλων βουνών. Στις κορυφές αυτές έδωσε τα ονόματα Κ1 και Κ2 για να τις καταχωρήσει στο ημερολόγιό του, ενώ στην συνέχεια πήγε να μάθει τα ονόματα που είχαν για τις κορυφές αυτές οι ντόπιοι.
Η κορυφή Κ1 έφερε το όνομα Masherbrum. Απ’ τους ντόπιους έμαθε ότι Masherbrum σήμαινε «οπλισμένο βουνό». Η δε παράδοση τους ανέφερε ότι εκεί στο βουνό αυτό πολέμησαν κάποτε οι θεοί μεταξύ τους. Μια τέτοια ιστορία σαν αυτή, δεν φάνηκε καθόλου περίεργη στον Montgomerie, μιας και όλα σχεδόν τα βουνά του ορεινού όγκου των Ιμαλαίων έφεραν παρόμοιες παραδόσεις για τους θεούς που κάποτε ζούσαν εκεί. Εκείνο όμως που του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν ότι το άλλο βουνό που το ονόμασε Κ2 (το Κ το δανείστηκε από το Κarakoram) δεν έφερε κανένα ντόπιο όνομα και ήταν το «βουνό χωρίς όνομα». Όταν διαπίστωσε μάλιστα ότι οι ντόπιοι απέφευγαν να του μιλήσουν γι’ αυτό το βουνό, αποφάσισε να εντοπίσει χωριά και καταυλισμούς στις κοιλάδες γύρω από τον παγετώνα που κύκλωνε το Karakoram, έτσι ώστε να πάρει όσο γινόταν πιο έγκυρες πληροφορίες. Βρήκε ντόπιους που ήταν πρόθυμοι να του μιλήσουν για το Κ2, αλλά δεν ήταν καθόλου πρόθυμοι ούτε να το πλησιάσουν. Το Κ2 λοιπόν δεν είχε όνομα, και ήταν σύμφωνα με την παράδοση τους το βουνό της γνώσης και το ησυχαστήριο των θεών. Κανείς δεν το πλησίαζε για να μην ενοχλήσει τους θεούς. Όσους ντόπιους κι αν ρώτησε ο Montgomerie έπαιρνε την ίδια ακριβώς απάντηση. Το Κ2 ήταν το βουνό χωρίς όνομα και παραμένει έτσι ακόμα και σήμερα. Ωστόσο υπάρχει και κάτι ακόμη, μια ακόμα πιο περίεργη ιστορία που δεν άφησε καθόλου μα καθόλου αδιάφορο τον Montgomerie…
Στο Αskole μια μικρή κωμόπολη, η καλύτερα όπως θα λέγαμε ένα μεγάλο χωριό στην κοιλάδα Braldu που είναι ο τελευταίος ανθρώπινος οικισμός καθώς πλησιάζεις τα βουνά από τον νότο, μπορείς ν’ ακούσεις πολλές περίεργες ιστορίες για το Κ2. Εκεί λοιπόν λένε ότι στο Κ2 υπάρχει η «αίθουσα της γνώσης» όπου βρίσκονται όλες οι γνώσεις για το παρελθόν της Γης. Πρόκειται βέβαια για ένα ασύλληπτα τεράστιο αρχείο, με όλα όσα συνέβησαν σε όλους τους τόπους του πλανήτη μας. Αν αποφασίσουμε να οργανώσουμε τις σκέψεις μας με την βοήθεια της θεωρίας που λέει ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, πρέπει να αναρωτηθούμε για το ποιός ή ποιοί μπορούσαν να κάνουν μια τέτοια βιβλιοθήκη ή ένα τέτοιο αρχείο με όλες τις γνώσεις, επιστημονικές και ιστορικές, που να αφορούν μάλιστα ολόκληρο τον πλανήτη μας. Αυτό δεν είναι το πιο περίεργο που ακούει κανείς από τους ντόπιους βέβαια. Λένε ακόμη πως εκεί στο Κ2 κοιμούνται οι θεοί. Ακίνητοι και τιμωρημένοι από το μεγάλο πνεύμα για την ανυπακοή τους. Γι’ αυτό λένε οι ντόπιοι, καλό είναι να μην πηγαίνει κανείς πολύ κοντά μην τυχόν και τους ξυπνήσει. Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι θεοί; Γιατί τιμωρήθηκαν; Από ποιον; Ποιος ήταν πιο ισχυρός από αυτούς τους θεούς; Οι παραδόσεις των λαών που αναφέρονται στο Κ2, θέλουν τους θεούς ακίνητους μέσα σε γυάλινα φέρετρα να αναπαύονται, χωρίς να γνωρίζει κανείς μέχρι πότε. Κάπου εδώ όμως βρίσκουμε και τον Μέγα Αλέξανδρο. Τόσο οι παραδόσεις των λαών της Κεντρικής Ασίας και της δυτικής Κίνας, όσο των Ινδών και των Αράβων, τον θέλουν να έχει επισκεφτεί το Κ2 όχι τόσο για να δει τους κοιμώμενους θεούς και να σκεφτεί ότι τα πάντα είναι μάταια σε αυτόν τον κόσμο, αλλά για να βρει στην αίθουσα των αρχείων της γνώσης ένα μεγάλο μυστικό που έψαχνε. Λένε μάλιστα ότι κάποιοι σοφοί τον οδήγησαν μπροστά στα γυάλινα φέρετρα των θεών για να καταλαγιάσουν την ματαιοδοξία του και την επιθυμία του να κατακτήσει όλον τον κόσμο, αφού ακόμη και οι θεοί που κυβερνούσαν κάποτε, καλό τέλος δεν είχαν. Αυτά λένε οι παραδόσεις των λαών κι εμείς τα διηγούμαστε σαν ένα μακρινό όμορφο παραμύθι!

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat