Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Πώς θα είναι το Μέλλον άραγε;

FUTURE CITIES
Μπορεί κάθε φορά που σκεφτόμαστε το πόσο αλλιώτικη θα μπορούσε να είναι η ζωή μας σε 30 ή 50 χρόνια από τώρα να διανθίζουμε αυτή τη σκέψη με εντυπωσιακά εφέ σα να πρόκειται για χολιγουντιανή ταινία επιστημονικής φαντασίας, όμως, στην πράξη ίσως τελικά, η φουτουριστική εικόνα να μην απέχει τόσο πολύ από το σήμερα.
Οι συνεχείς εξελίξεις στους κλάδους της τεχνολογίας και της επιστήμης τα τελευταία χρόνια έχουν μεταμορφώσει ολοκληρωτικά την καθημερινότητά μας, αποδεικνύοντας πως τα θεμέλια έχουν ήδη μπει για αυτή τη νέα πραγματικότητα όπου τα πάντα γύρω μας θα γίνουν πιο «έξυπνα» από ποτέ και θα λειτουργούν όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος αλλάζοντας τα πάντα.

Πως οι ανίατες ασθένειες θα αποτελούν παρελθόν

Αναμφισβήτητα η τεχνολογία κι η επιστήμη μπορούν να κάνουν θαύματα, να σώσουν ζωές από αρρώστιες που στο παρελθόν ήταν θανατηφόρες και γενικότερα, να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής ακόμα και των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Σε εκατό χρόνια από σήμερα σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, θα μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα χάρη στα φάρμακα που θα κυκλοφορούν και τη γονιδιακή θεραπεία.
Πρόκειται για μία τεχνική, η οποία σήμερα βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, εφαρμόζεται μόνο σε εθελοντές και χρησιμοποιεί τα γονίδια για να αντιμετωπιστεί ή να προληφθεί μια ασθένεια.
Το ανθρώπινο σώμα θα μπορεί να σκανάρεται μέσα σε λίγα λεπτά, ώστε να εντοπίζονται αμέσως πιθανά προβλήματα υγείας και χάρη σε νανορομπότ θα υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί μία αρρώστια αμέσως μόλις εκδηλωθεί.
Τέλος, ακόμα και ανθρώπινα μέλη ή όργανα θα μπορούν να δημιουργηθούν με τη βοήθεια βλαστικών κυττάρων και να αντικαταστήσουν αντίστοιχα άρρωστα μέλη ή όργανα ή εκείνα που έχουν υποστεί αλλοίωση λόγω ηλικίας.
Βάσει όλων των παραπάνω δεν προκαλεί καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι ο μέσος όρος ζωής υπολογίζεται να αγγίξει ακόμα και τα 150 έτη και πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται πως οι πρώτοι άνθρωποι που θα φτάσουν μία τέτοια ηλικία, βρίσκονται ήδη ανάμεσά μας.

Οι πόλεις πιο πυκνοκατοικημένες και πιο «πράσινες» από ποτέ

Σύμφωνα με έρευνες, μέχρι το 2050 η στάθμη της θάλασσας θα έχει ανεβεί μερικές δεκάδες εκατοστά με αποτέλεσμα πολλές παραθαλάσσιες πόλεις να μην είναι πλέον κατοικήσιμες.
Δεδομένου ότι μέχρι στιγμής ο άνθρωπος έχτιζε πάντα πάνω στην ξηρά αντιμετωπίζοντας το νερό σαν εχθρό του, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να γίνει το αντίστροφο αφού κερδίζει ολοένα μεγαλύτερο έδαφος η άποψη που μας θέλει να αντιμετωπίσουμε πλέον το νερό σα φίλο μας και να χτίσουμε πάνω σε αυτό πλωτές πολιτείες, χρησιμοποιώντας ειδικές πλατφόρμες.
Και αν -προς το παρόν- ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να φαντάζει ακόμα μακρινό, το σίγουρο είναι ότι τα επόμενα χρόνια, χάρη σε νέα υλικά, θα μπορούν να κατασκευάζονται όλο και ψηλότερα κτίρια και ουρανοξύστες αφού μέχρι το 2030 υπολογίζεται πως το 60% του συνολικού πληθυσμού της Γης θα ζει σε μεγαλουπόλεις με τους ειδικούς να εκτιμούν πως προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων κανονικά θα χρειάζονταν τρεις πλανήτες σαν τη Γη.
Μία λύση που προτείνεται λοιπόν είναι να κτίζονται όλο και πιο ψηλά κτίρια με το ύψος τους να μην αποκλείεται να φτάσει μέχρι και τα 20 χιλιόμετρα. Βέβαια, επειδή θα είναι δύσκολο να κατασκευαστούν ασανσέρ σε τόσο ψηλά κτίρια, οι άνθρωποι θα μετακινούνται από όροφο σε όροφο με drones.
Για τον ίδιο λόγο δεν αποκλείεται πολλές κατοικίες στο μέλλον να μοιράζονται την κουζίνα ή και το σαλόνι, προκειμένου να έρχονται πιο κοντά οι ένοικοι και να σταματήσει να υφίσταται η αποξένωση που επικρατεί σήμερα στις μεγαλουπόλεις.
Εξάλλου, σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιθυμία των ανθρώπων δε θα είναι να αποκτήσουν ένα σπίτι, αλλά πολλές εμπειρίες. Για την εσωτερική διακόσμηση των χώρων δε θα χρειάζεται καν να προβληματιστεί κάποιος αφού οι «έξυπνοι» τοίχοι θα μπορούν να αλλάξουν την όψη ενός χώρου μέσα σε δευτερόλεπτα.
Τα «έξυπνα» κτίρια που θα κτίζονται θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον με δέντρα, θάμνους και φυτά σε ειδικές προθήκες στους ορόφους, στην ταράτσα και στους τοίχους τους, ώστε να φιλτράρεται ο αέρας της πόλης και να παράγεται οξυγόνο.
Παράλληλα, θα διαθέτουν την υποδομή για να είναι ενεργειακά αυτόνομα, ενώ θα προβλέπεται χώρος για την καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών, ώστε οι ένοικοι να μπορούν να ξέρουν την προέλευση όσων τρώνε και να ακολουθούν υγιεινή διατροφή.
Οι πόλεις του μέλλοντος αναμένεται να είναι πιο «πράσινες» και να αξιοποιούν σε μεγάλο βαθμό αστείρευτες πηγές ενέργειας, όπως την αιολική και την ηλιακή ενέργεια, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Δεν αποκλείεται να δούμε να κατασκευάζονται και υποβρύχιες πόλεις, οι οποίες θα αξιοποιούν το νερό για να εξασφαλίζουν το απαραίτητο οξυγόνο για τους κατοίκους τους.

Ποδήλατα και drones τα μεταφορικά μέσα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα που κινούνται χωρίς οδηγό είναι ήδη μία πραγματικότητα. Μπορεί προς το παρόν να τα βλέπουμε περισσότερο σε σχετικά βίντεο, όμως, στο μέλλον τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναμένεται να κυκλοφορούν σε «έξυπνους» δρόμους, οι οποίοι, θα τα φορτίζουν, μεταφέροντας τους ανθρώπους στον προορισμό τους γρήγορα και με ασφάλεια.
Τα ποδήλατα θα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο για τις μετακινήσεις εντός των πόλεων, ενώ θα καθιερωθούν και οι μετακινήσεις από αέρα με drones σε μια προσπάθεια να ελαττωθεί το μποτιλιάρισμα.
Για τις μετακινήσεις από θαλάσσης αναμένεται να ναυπηγηθούν τηλεκατευθυνόμενα πλοία, τον χειρισμό των οποίων θα μπορεί να έχει ο «καπετάνιος» από την ξηρά ακόμα και εάν βρίσκεται σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

Τα ολογράμματα θα μας «λύσουν τα χέρια»

Τα ολογράμματα αναμένεται να φέρουν την επανάσταση στον χώρο της εργασίας αφού η φυσική παρουσία σε ένα meeting θα αποτελεί κάτι το ξεπερασμένο. Εξάλλου, η αρχή έχει ήδη γίνει χάρη στο Διαδίκτυο.
Μπορεί πολλά σενάρια να θέλουν τα ρομπότ να «τρώνε» πολλές θέσεις εργασίας από τους ανθρώπους, όμως, μελέτες δείχνουν πως η αλήθεια είναι διαφορετική. Λίγες είναι οι δουλειές που μπορούν να γίνουν αποκλειστικά από ρομπότ και το σίγουρο είναι ότι στις κοινωνίες του μέλλοντος θα διαμορφωθούν νέες ανάγκες, συνεπώς, θα υπάρχει αντίστοιχα νέα ζήτηση για ανθρώπινο δυναμικό.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μέχρι το 2030 θα υπάρχουν 34 πόλεις στις οποίες 1 στους 5 κατοίκους θα είναι ηλικίας άνω των 65 ετών με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε άτομα που θα μπορούν να αναλάβουν τη φροντίδα τους. Μια τέτοια δουλειά δεν μπορεί να γίνει από ένα ρομπότ αφού αυτό δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη συντροφιά που προσφέρει ένας άνθρωπος σε έναν ηλικιωμένο.

Τα διαστημικά ταξίδια θα αποτελούν μία πραγματικότητα

Η αρχή έγινε τον 20ό αιώνα, η εξερεύνηση του διαστήματος συνεχίζεται και με σύμμαχο την τεχνολογία που εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, το σίγουρο είναι ότι μέσα στα επόμενα 30 με 50 χρόνια θα πάρουμε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που μας απασχολούν εδώ και δεκαετίες με κυριότερο το εάν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, αν ναι, σε ποιους και τι είδους ζωή.
Στο ακόμα πιο μακρινό μέλλον δεν αποκλείεται να έχει γίνει πραγματικότητα αυτό που μέχρι στιγμής βλέπουμε μόνο στις ταινίες, δηλαδή να κατοικηθούν η Σελήνη, ο Άρης ή και άλλοι πλανήτες.
Η επικοινωνία των κατοίκων με συγγενείς και φίλους τους στη Γη θα μπορεί να γίνεται με βιντεοκλήσεις τύπου Skype, ενώ τα διαστημικά ταξίδια θα είναι κάτι το συνηθισμένο και εύκολο όπως είναι σήμερα να πάρει κανείς το αεροπλάνο και να ταξιδέψει από μία χώρα σε μια άλλη όσα χιλιόμετρα και αν τις χωρίζουν.

Όσο εντυπωσιακά και αν φαντάζουν όλα τα παραπάνω, μπορεί κάποιος να μην πιστεύει ότι θα γίνουν πραγματικότητα ή να βιαστεί να πει ότι πολλά από αυτά ίσως να μην προλάβει ο ίδιος να τα ζήσει, συνεπώς να αδιαφορήσει. Ωστόσο, ακόμα και αν χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια, είναι, τελικά τόσο απίθανο η πράξη να τον διαψεύσει και να συμβούν όχι μόνο αυτά, αλλά και πολλά περισσότερα;

Πηγή: underwriter.gr (γράφει: Νίκος Εμμανουήλ)

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat