Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Γυρεύετε νέα ταλέντα που θα στελεχώσουν την επιχείρησή σας?

Όταν ψάχνετε για ταλέντα που θα «απογειώσουν» την ομάδα σας, τότε είναι ίσως καλό να ρίξετε μια ματιά στα χαρακτηριστικά που αναζητούν οι κορυφαίοι προπονητές του αμερικανικού μπάσκετ.
Γύρω στα τέλη Ιουνίου πραγματοποιείται κάθε χρόνο η διαδικασία των draft του NBA, κατά την οποία οι ομάδες του μεγαλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο επιλέγουν τους νέους τους αστέρες. Τι σχέση έχει αυτό με τον κόσμο του επιχειρείν;
Είναι ίσως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολλούς ασφαλιστές και επιχειρηματίες να παρακολουθήσουν τη διαδικασία και να διδαχθούν από τον τρόπο με τον οποίο οι προπονητές επιλέγουν τα νέα ταλέντα.
Άσχετα με το αν είστε ένας… κοινός εργοδότης, ή ιδιοκτήτης ομάδας του NBA, οι εργαζόμενοι αποτελούν είτε περιουσιακό στοιχείο είτε υποχρέωση για την ομάδα σας για πολύ περισσότερους λόγους από αυτούς που δείχνουν τα νούμερα. Σίγουρα, η παραγωγικότητα και η ευφυΐα είναι σημαντικά «ενσώματα στοιχεία», όμως το «άυλο» στοιχείο που συχνά παραβλέπεται είναι ο χαρακτήρας.
Το ερώτημα παραμένει. Πώς σχετίζονται όλα αυτά με έναν επιχειρηματία; Κατά τη διάρκεια ζωής της επιχείρησής σας ενδεχομένως θα ξοδέψετε αρκετά χρήματα στην αναζήτηση, πρόσληψη, εκπαίδευση, ανάπτυξη και διατήρηση των ταλέντων, έτσι είναι αυτονόητο ότι θα θέλατε να ξέρετε ότι επιλέγετε σωστά. Πως όμως μπορείτε να είστε σίγουροι για κάτι τέτοιο; Η απάντηση είναι απλή: με τον ίδιο τρόπο που το κάνει μία αθλητική ομάδα δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Warren Buffett, που ευρέως θεωρείται εξαίρετο παράδειγμα επιχειρηματία, δηλώνει ότι αναζητά τρία πράγματα όταν προσλαμβάνει: εργασιακή ηθική, εξυπνάδα και χαρακτήρα. Τα δύο πρώτα χωρίς το τρίτο θα σε σκοτώσουν.
Αν προσλάβεις κάποιον που διαθέτει εργασιακή ηθική και εξυπνάδα αλλά υστερεί σε χαρακτήρα, θα σου καταστρέψει την ομάδα, πιο γρήγορα από ότι την έχτισες. Θα είναι εγωιστής και θα ζηλεύει την επιτυχία των συναδέλφων του γιατί δεν διαθέτει τον χαρακτήρα που χρειάζεται για να είναι ομαδικός.
Ίσως να φαίνεται αυτονόητο αλλά δεδομένου ότι είναι μεγάλη η λίστα με τις κακές προσλήψεις στις οποίες ο χαρακτήρας αγνοήθηκε υπέρ του ταλέντου, αξίζει να επισημανθεί ξανά.
Η επιτυχημένη πρόσληψη ταλέντων σε κάθε κλάδο είναι το αποκορύφωμα μίας σειράς φρόνιμων αποφάσεων. Ένα λάθος βήμα στη διαδικασία και θα έχεις καταστρέψει χρόνια ολόκληρα καλής δουλειάς.
Οι έρευνες δείχνουν ότι το 68% των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι οι κακές προσλήψεις μειώνουν την παραγωγικότητα, επηρεάζουν το ηθικό της ομάδας και προκαλούν νομικά ζητήματα. Όλα αυτά συνοδεύονται επίσης από σημαντικό οικονομικό κόστος – 41% των εταιρειών αναφέρουν ότι μία κακή πρόσληψη τους κόστισε πάνω από 25 χιλ. δολάρια και 25% κάνουν λόγο για πάνω από 50 χιλ. δολάρια.
Πολλές εταιρείες διενεργούν συνεντεύξεις εξόδου όταν ένας υπάλληλος φεύγει από την εταιρεία, όμως ίσως θα έπρεπε να κάνουν το αντίθετο. Να περάσουν από συνεντεύξεις τα μέλη της ομάδας που παρέμειναν για να εντοπίσουν τους λόγους που το συγκεκριμένο άτομο δεν ταίριαξε και τα κριτήρια που πρέπει να αλλάξουν για να διασφαλιστούν καλύτερες προσλήψεις στο μέλλον.
Η επιτυχία αφήνει σημάδια και το μοντέλο πρόσληψης βάσει τριών χαρακτηριστικών του Buffett είναι αυτό που χρησιμοποιούν όλοι οι επιτυχημένοι αθλητικοί οργανισμοί. Διασφαλίζουν την «καταλληλότητα του χαρακτήρα» ελέγχοντας εις βάθος το παρελθόν και φτιάχνοντας προφίλ προσωπικότητας.
Το τεστ Wonderlic έχει γίνει ο χρυσός κανόνας στα επαγγελματικά αθλήματα, που αποκαλύπτει τις ικανότητες λήψης αποφάσεων των υποψηφίων και συμβάλλει στην πρόβλεψη μελλοντικής απόδοσης. Ενώ μπορεί να μην έχετε τους πόρους ή την ικανότητα να φτάσετε τόσο σε βάθος, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε.
Ακολουθούν οκτώ πράγματα που αναζητούν οι προπονητές και θα πρέπει να κάνετε το ίδιο:
1. Οι φωτισμένοι ηγέτες βλέπουν πέρα από το ταλέντο. Ψάχνουν για χαρακτήρες. Ο καλός χαρακτήρας δεν κάνει εκπτώσεις, δεν ψεύδεται, δεν κλέβει και δεν ανέχεται αυτούς που τα κάνουν.
2. Δεν επιθυμούν παίκτες που θέλουν να γίνουν επιτυχημένοι. Προτιμούν παίκτες που θέλουν να πετύχει η ομάδα και εστιάζουν στο να βοηθήσουν τους συμπαίκτες τους να πετύχουν. Ζητήστε από τους υποψήφιους να σας πουν μία ιστορία για το πως βοήθησαν έναν συμπαίκτη τους να πετύχει στη δουλειά. Οι νικητές βοηθούν τους άλλους να κερδίσουν.
3. Κατανοούν ότι το καλύτερο μέσο πρόβλεψης του μέλλοντος είναι το παρελθόν. Είστε αυτό που λέει το ιστορικό σας. Ξεπεράστε το τυπικό «θα καλέσω τρεις συστάσεις» και επικοινωνήστε με τις συστάσεις που ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν στο βιογραφικό δεν υπάρχουν.
4. Η αυτοπεποίθηση είναι παράγοντας επιτυχίας, όμως η υπεροψία είναι παράγοντας αποτυχίας. Μπορούν οι υποψήφιοι να αφήσουν πίσω το εγώ τους για το καλό της ομάδας; Αναζητήστε παραδείγματα που θα σας κάνουν να το καταλάβετε κατά τη διαδικασία πρόσληψης.
5. Μία από τις πιο σημαντικές ικανότητες είναι η ικανότητα εκπαίδευσης. Οι καλύτεροι δεν χρειάζεται να εκπαιδευτούν, θέλουν να εκπαιδευτούν. Εξελίσσονται με την εποικοδομητική κριτική.
6. Οι καλύτεροι κατανοούν ότι τα χρήματα δεν είναι η περιουσία τους. Οι σχέσεις τους είναι συναισθηματικά νομίσματα και τις εκτιμούν τελικά περισσότερο από μία πραγματική πληρωμή.
7. Είστε όσο δυνατοί είναι και οι ηγέτες σας. Τι ηγετικούς ρόλους έχει αναλάβει εκτός εργασίας ο υποψήφιος; Όσοι δεν διαθέτουν ηγετικές ικανότητες εκτός εργασίας είναι αδύναμοι και στην εργασία.
8. Η αντοχή μετράει. Ζητήστε από έναν υποψήφιο να περιγράψει μία στιγμή στη ζωή του που χρειάστηκε να ξεπεράσει μία αντιξοότητα. Η διάρκεια της παύσης πριν την απάντηση ίσως είναι πιο αποκαλυπτική από την ίδια την απάντηση.
Η ουσία για τις αθλητικές ομάδες είναι πως όλα εξαρτώνται από τον συνδυασμό απόδοσης και χαρακτήρα. Είναι ακριβώς η ίδια ανησυχία που έχουν οι εξυπνότεροι managers επιχειρήσεων. Μπορεί ο υποψήφιος να εργαστεί σε υψηλό επίπεδο; Έχει τις προοπτικές του ιδανικού χαρακτήρα; Αυτά είναι τα ουσιαστικά ερωτήματα του… ενός εκατομμυρίου που πρέπει να απαντήσετε.

Πηγή: insurancedaily.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat