Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Συμβουλές ασφαλούς οδήγησης στην κακοκαιρία

Πρώτα-πρώτα θα πρέπει το αυτοκίνητό σας να είναι σε άρτια κατάσταση, σε ότι αφορά την ανάρτηση, τα φρένα, τα ελαστικά, τα φώτα του και σαφώς τους υαλοκαθαριστήρες του!

Στη συνέχεια ενημερωθείτε εγκαίρως για τις καιρικές συνθήκες από τα μετεωρολογικά δελτία και ειδικότερα αν έχετε να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι. Φροντίστε να ανάβετε πάντοτε τα φώτα σας ώστε να είστε άμεσα ορατοί από τους άλλους οδηγούς στο δρόμο. Προσαρμόστε την ταχύτητά σας ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν, τόσο τις καιρικές, όσο και του οδοστρώματος.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:

Οδηγώντας στην βροχή!

Αν πρέπει να πραγματοποιήσουμε μια διαδρομή με έντονη βροχόπτωση, έχετε υπόψη σας ότι θα πρέπει να ξεκινήσετε ελαφρώς νωρίτερα, μιας και οι ταχύτητες θα είναι χαμηλότερες και η κίνηση αυξημένη. Οπότε ξεκινώντας νωρίτερα από το προκαθορισμένο ραντεβού σας, θα αποφύγετε να οδηγείτε με άγχος, κάτι που θα σας κάνει νευρικούς στο τιμόνι.

• Επιβάλλεται οι υαλοκαθαριστήρες να είναι σε άρτια κατάσταση ώστε να καθαρίζουν το παρμπρίζ (έχετε υπόψη σας ότι ένα φθαρμένο σετ υαλοκαθαριστήρων, πέρα ότι θα σας δυσκολέψει στην οδήγηση, μπορεί να γδάρει το παρμπρίζ σας).
• Προσαρμόστε την ταχύτητά σας, μιας και το φαινόμενο της υδρολίσθησης είναι υπαρκτό και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου του οχήματός σας.
• Έχετε πάντοτε φορτισμένο το κινητό σας, ενώ καλό θα ήταν να έχετε κι ένα εξωτερικό φορτιστή μαζί σας. Είναι κρίμα να πρέπει να καλέσετε βοήθεια και να μην έχετε τηλέφωνο.
• Αν συναντήσετε πλημμυρισμένο κομμάτι του οδοστρώματος δεν θα πρέπει να οδηγήσετε μέσα σε αυτό, χωρίς να γνωρίζετε το βάθος του. Αν μπορείτε να δείτε το πεζοδρόμιο, αυτό θα σας δώσει μια εικόνα για το βάθος.
• Αν μπείτε στα νερά, οδηγήστε στο υψηλότερο μέρος του οδοστρώματος, διατηρείστε σταθερή ταχύτητα και προσπαθήστε να μην σηκώνετε νερά τα οποία μπορεί να περάσουν στον κινητήρα σας.
• Σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε για την λειτουργία του συστήματος πέδησης μόλις βγείτε από τα νερά. Φρενάρετε ελαφρά για να δείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά.
• Αν τυχόν μείνετε από βλάβη βγαίνοντας από τα νερά και βρέχει, κρατήστε το καπό κλειστό ώστε να περιορίσετε τυχόν περαιτέρω βλάβη στα ηλεκτρολογικά συστήματα του αυτοκινήτου.

Οδηγώντας με δυνατούς ανέμους!

• Αν τώρα τύχει να οδηγήσουμε σε περιοχή που πλήττεται από δυνατούς ανέμους, φροντίστε να κρατάτε γερά το τιμόνι ώστε να διορθώσετε την πορεία του οχήματος έπειτα από μια ριπή ανέμου.
• Ειδικότερα σε ανοιχτές τοποθεσίες, όπως μια γέφυρα το φαινόμενο μπορεί να είναι ακόμα πιο έντονο.
• Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους δικυκλιστές καθότι είναι τρομερά ευάλωτοι στον έντονο άνεμο. Φροντίζουμε να διατηρούμε επαρκή απόσταση από αυτούς.
• Αν μπορείτε να το αποφύγετε καλό θα είναι να μην τοποθετήσετε σχάρα ή μπαγκαζιέρα οροφής μιας και οι πλάγιοι άνεμοι εύκολα μπορούν να το παρασύρουν δημιουργώντας αστάθεια στο όχημα.

Οδηγώντας στην ομίχλη!

• Ανάψτε τα φώτα ομίχλης! Πρέπει να είστε ορατοί στους υπόλοιπους οδηγούς.
• Διατηρείτε αποστάσεις ασφαλείας!
• Αν η ορατότητα είναι μηδενική, σταματάμε σε ασφαλές σημείο, μέχρι οι συνθήκες να συνεχίσουμε το ταξίδι μας.
• Μην ξεχνάτε όταν βελτιωθεί η ορατότητα να κλείστε τους φανούς ομίχλης.

Οδηγώντας στο χιόνι και στον πάγο!

• Ελέγχουμε ενδελεχώς την κατάσταση των ελαστικών μας και είμαστε σίγουροι ότι οι αλυσίδες βρίσκονται στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου μας.
• Επειδή αν χρειαστεί να φορέσουμε τις αλυσίδες το κρύο θα είναι έντονο, καλό θα ήταν να είχατε κάνει την σχετική πρόβα, ώστε να ξέρετε ακριβώς πως τοποθετούνται, ώστε να κάνετε γρήγορα και να μην είστε εκτεθειμένοι στο χιονιά.
• Φροντίστε να έχετε εύκαιρο ένα ζευγάρι γάντια.
• Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας καθαριστικό για το παρμπρίζ που προστατεύει από τον πάγο μέχρι τουλάχιστον τους -35oC.
• Αφαιρέστε το χιόνι από την οροφή του αυτοκινήτου σας, διαφορετικά υπάρχει περίπτωση ένα απότομο φρενάρισμα να πετάξει το χιόνι στο παρμπρίζ εμποδίζοντας τη ορατότητά σας.
• Πατάμε απαλά το γκάζι και το φρένο, ώστε να μειώσουμε τα ανεπιθύμητα γλιστρήματα.
• Αυξήστε την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης, η απόσταση φρεναρίσματος αυξάνεται δραματικά.

Τέλος, μην ξεχνάτε να έχετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας ανανεωμένο, να σας παρέχει κάθε είδους κάλυψη (οδική βοήθεια, προστασία από καιρικά φαινόμενα). Επιπρόσθετα μην διστάσετε να ρωτήσετε τον ασφαλιστή σας εν όψει τέτοιων ταξιδιών σε απαιτητικές καιρικές συνθήκες τι έξτρα προστασία μπορεί να σας προσφέρει η ασφαλιστική σας εταιρεία.

Πηγή: nextdeal.gr – γράφει: Γιώργος Μούζος

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat