Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Τι θα πει Σύγχρονο Μάνατζμεντ

Mερικές από τις πιο σημαντικές πληροφορίες που μπορεί να πάρουμε από άλλους (ή να δώσουμε σε άλλους) έχουν σχέση με το είδος της μεταξύ μας επικοινωνίας. Το είδος της Επικοινωνίας όμως σχετίζεται άμεσα με τη Συμπεριφορά μας και με τη Συμπεριφορά των άλλων.
Αν η συμπεριφορά είναι ώριμη, από ενήλικο σε ενήλικο και επί του αντικειμένου, σχεδόν πάντα είναι εποικοδομητική. Αν είναι ανώριμη, γονεϊκή ή παιδική και προσωποποιείται, είναι σχεδόν πάντα αντιπαραγωγική. Βοηθώντας ο ένας τον άλλο μ αυτόν τον τρόπο αποκτούμε και οι δύο ευκαιρίες εκμάθησης και κυρίως συνειδητοποιούμε περισσότερο πώς ακριβώς λειτουργούμε και πώς βλέπει ο ένας τον άλλον. Για να σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε τη χρήση τεχνικών για την Αμφίδρομη Εποικοδομητική Επικοινωνία είναι αναγκαίο να κατανοήσετε τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της Διαδικασίας. Οι ακόλουθες επτά οδηγίες θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την παραγωγική μέθοδο Επικοινωνίας για να βελτιώσετε τις ικανότητές σας.
1. Η εποικοδομητική κριτική πρέπει να επιδιώκεται από τον υφιστάμενο. Να τη θέλει ή να έχει συμφωνηθεί. Οι παρατηρήσεις που επιβάλλονται έχουν αρνητικά αποτελέσματα.
2. Η κριτική και τα σχόλια γίνονται προς όφελος του αποδέκτη και παραμένουν δικά του. Μπορεί να τα αποδεχθεί, να τα απορρίψει ή να τα χρησιμοποιήσει με όποιον τρόπο επιθυμεί. Ο αποδέκτης δεν έχει καμία υποχρέωση να αλλάξει κάτι.
3. Η κριτική και τα σχόλια είναι «αντίληψη αυτού που τα δίνει». Μπορεί να είναι σωστά ή λανθασμένα, αλλά πρέπει να βασίζονται περισσότερο σε στοιχεία παρά σε υποθέσεις. Τα στοιχεία απορρέουν από αυτά που βλέπουμε, ακούμε και παρατηρούμε, ενώ οι υποθέσεις βασίζονται σε προσωπικά συμπεράσματα και αντιλήψεις!
4. Το σχόλιο το οποίο συζητείται από κοινού από τις δύο πλευρές δίνει την ευκαιρία να ελεγχθούν σε βάθος διάφορες ιδέες και πληροφορίες και δίνει την ευκαιρία στον αποδέκτη να αποφασίσει πώς θα χρησιμοποιήσει και τα δεδομένα που προέκυψαν από ένα σχόλιο.
5. Η κριτική και τα σχόλια πρέπει να είναι χρήσιμα και να έχουν νόημα. Όταν είναι επιφανειακά, επιπόλαια, πολύ αρνητικά, οδηγούν σε άρνηση και σε απομάκρυνση. Ο «χρυσός» κανόνας είναι: «Αναγνώρισε πριν κάνεις κριτική».
6. Η κριτική και τα σχόλια πρέπει να χρησιμοποιούν λέξεις όπως «περισσότερο ή λιγότερο» και όχι απόλυτες, όπως «αυτό ή το άλλο». Οι λέξεις «περισσότερο» ή «λιγότερο» περιλαμβάνουν περιθώρια λάθους και συζήτησης. Για παράδειγμα, η πρόταση «νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα αν μιλούσες πιο αργά (ή πιο γρήγορα)» είναι προτιμότερη από το «δεν μίλησες καλά».
7. Οι παρατηρήσεις πρέπει να βασίζονται στον αριθμό των παρατηρήσεων που ο εκπαιδευόμενος μπορεί να κατανοήσει και να χρησιμοποιήσει. Δεν βασίζεται στον αριθμό των παρατηρήσεων που θέλετε να δώσετε. Όταν υπερφορτώνουμε έναν άνθρωπο με πολλές παρατηρήσεις, μπορεί να γίνουμε ενοχλητικοί. Δεν κάνουμε παρατηρήσεις για να ικανοποιήσουμε μια δική μας ανάγκη, αλλά για να βοηθήσουμε κάποιον άλλον.
Η Αμφίδρομη Επικοινωνία απαιτεί κουράγιο, ικανότητα, κατανόηση και σεβασμό για τον εαυτό μας και για τους άλλους. Για να κερδίσουμε και να μάθουμε από αυτή την εμπειρία πρέπει να είμαστε ανοιχτοί, να παραμένουμε ανοιχτοί και να μην αντιδρούμε με Θυμό για τις θέσεις ή για τις αντιρρήσεις των άλλων. Επίσης, θα πρέπει να σχολιάζουμε αυτόν που μας παρατηρεί ή να προσπαθούμε επίμονα να εξηγήσουμε τη λογική και τα επιχειρήματά μας.

Πηγή: insurancedaily.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat