Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Ταξίδι στη Bαρκελώνη

Ταξίδι στη Βαρκελώνη? Γιατί όχι? Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, πιο γρήγορα και πιο φθηνά πηγαίνει κανείς στη… Καταλονία, παρά στα Δωδεκάνησα!

Η Ελλάδα μας βέβαια κατέχει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον πλανήτη, αλλά το να δεις και κάτι πάρα έξω, να μαζέψεις εμπειρίες και αναμνήσεις, σίγουρα είναι αν μη τι άλλο τουλάχιστον ωφέλιμο! Γι αυτό λοιπόν όσοι μπορούν και θέλουν ας το χαρούν!  Κι αν σας αρέσει να οργανώνετε το ταξίδι σας μόνοι, προχωρήστε ακάθεκτοι. Αν πάλι δεν έχετε τον χρόνο και θέλετε έναν μπούσουλα, τότε δείτε το πιο κάτω step by step πρόγραμμα, κάντε το copy και απλώς “δραπετεύστε” για λίγες ημέρες από την καθημερινότητα στην όμορφη πόλη της Ιβηρικής χερσονήσου! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι έναν χάρτη, και είστε πανέτοιμοι να εξερευνήσετε τα αξιοθέατα, να περπατήσετε στη Rambla με τους street artists όπως ο κύριος στη φωτό, να δοκιμάσετε τα γευστικά tapas, και βέβαια να χαρείτε τον μεσογειακό ήλιο!

Day 1

  1. Αν υποθέσουμε πως θα φτάσετε στο ξενοδοχείο σας από το αεροδρόμιο κάποια μεσημεριανή τουλάχιστον ώρα, τότε μπορείτε την πρώτη αυτη ημέρα στη Βαρκελώνη, αφού έρθετε σε μια πρώτη επαφή με τη Rambla, να εξερευνήσετε κατόπιν τα σοκάκια της συνοικίας Barri Gotic (όπως κατεβαίνετε τον διάσημο πεζόδρομο της Rambla προς τη θάλασσα, βρίσκεται στο αριστερό σας χέρι), να φτάσετε μέχρι το μουσείο Picasso (map) και να καταλήξτε γυρίζοντας προς τη Rambla στη placa Reial για ένα vino και φυσικά μερικά Tapas. Κατόπιν, μπορείτε να κάνετε έναν μεγάλο περίπατο κατά μήκος της Rambla, που από μόνη της αποτελεί φυσικά τουριστική attraction της πόλης. Το βράδυ μπορείτε να παρακολουθήσετε Flamenco στο περίφημο Tablao de Carmen, που θα το βρείτε στο Poble Espanyol (Ισπανικό χωριό). Για να πάτε, πάρτε το metro από τη placa Catalunya και τη κόκκινη γραμμή του, με κατεύθυνση προς Hospital de Bellvitge. Κατεβείτε στη 4 στάση την Espanya και προχωρείστε στην avinguda de la Reina Maria Cristina. Στρίψτε δεξιά στην avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, και ανηφορίζοντας θα βρείτε την είσοδο του Poble Espanyol. Εάν ωστόσο θέλετε να μείνετε κοντά στον γεμάτο κόσμο πεζόδρομο και το ξενοδοχείο σας, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα αντίστοιχο θέαμα στο Tablao Cordobes που θα το βρείτε στη Rambla και περίπου στό ύψος που βρίσκετα η placa Reial (φροντίστε φυσικά από πριν να έχετε κάνει booking)More Flamenco Shows here

Day 2

  1. Πρώτος στόχος η Pedrera του Gaudi. O Καταλανός Αntoni Gaudi (1852-1926), ήταν ένας μεγάλος αρχιτέκτονας, και όπως θα λέγαμε σήμερα χαρακτηριστικά ένας οραματιστής καλλιτέχνης, που τα ασύλληπτα σε φαντασία έργα του δεν συνέπιπταν με την εποχή του. Απ’ τον σταθμό του metro Catalunya πάρτε τη γραμμή 3 (πράσινη) με κατεύθυνση προς Canyelles. Κατεβείτε στη δεύτερη στάση την Diagonal και περπατήστε περίπου 100m μέχρι να φτάσετε στο σπουδαίο αυτό δημιούργημα του Gaudi, ένα κτίριο που οικοδομήθηκε το 1910 (οδός Passeig de Gracia 92). Nα θυμάστε πως όσο πιο νωρίς φτάσετε, τόσο λιγότερο πλήθος επισκεπτών θα συναντήσετε.
  2. Δεύτερος στόχος η Sagrada Familla. Το αριστούργημα θα λέγαμε του Gaudi, που δυστυχώς δεν ολοκλήρωσε όμως, αφού τον χτύπησε θανάσιμα ένα τραμ την ώρα που παρατηρούσε το δημιούργημά του. Από τον σταθμό Diagonal, πάρτε τη γραμμή 5 (γαλάζια) με κατεύθυνση προς Horta. Κατεβείτε στη δεύτερη στάση τη Sagrada Familla.
  3. Tρίτος στόχος το πάρκο Guell μνημείο της Unesco, όπου και εδώ έχει αφήσει ανεξίτηλα τη σφραγίδα του ο Gaudi. Ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσετε το πάρκο είναι να πάρετε ένα taxi.
  4. Στη συνέχεια πάρτε πάλι taxi (θα βρείτε άφθονα στην έξοδο του πάρκου) και κατευθυνθείτε για να κάνετε ένα ευχάριστο διάλειμμα με tapas στο restaurant Tapas24.
  5. Tελειώστε την ημέρα στη παλιά γραφική συνοικία ψαράδων και ναυτικών, τη περίφημη Barceloneta. Απ’ τον σταθμό του metro Catalunya, πάρτε τη γραμμή 1 (κόκκινη) με κατεύθυνση προς Fondo. Αλλάξτε γραμμή μια στάση μετά στον σταθμό Urquinaona. Από εκεί, πάρτε τη γραμμή 4 (κίτρινο χρώμα) και κατεβείτε στη δεύτερη στάση την Barceloneta. Αφού κάνετε ένα περίπατο στα σοκάκια της συνοικίας, κατευθυνθείτε με τα πόδια προς τη θάλασσα και τη μαρίνα με τα σκάφη, το port Vellmap. Μπορείτε να δειπνήσετε σε κάποιο restaurant από τα διάφορα που θα βρείτε, και κατόπιν επιστρέψτε στο ξενοδοχείο σας από τον παραλιακό πεζόδρομο και τη Rambla (υπολογίστε περίπου 50′-60′ μ’εχρι τη placa Catalunya).

Day 3

  1. Πρώτος στόχος της ημέρας το περίφημο Casa Batlló, το πέρα από τα σύνορα της φαντασίας δημιούργημα του Gaudi. Για να πάτε, πάρτε το metro από τον σταθμό Catalunya και τη γραμμή 1 (κόκκινη) με κατεύθυνση προς Fondo. Κατεβείτε στην επόμενη στάση την Urquinaona και συνεχίστε στη γραμμή 4 (κίτρινη) με κατεύθυνση προς Trinitat Nova. Κατεβείτε στην επόμενη στάση την Passeig de Gràcia, και περπατήστε στον ομώνυμο δρόμο αναζητώντας το νούμερο 43. Εκεί θα βρείτε το Casa Batlló.
  2. Aν επιθυμείτε να επισκεφτείτε το στάδιο της ποδοσφαιρικής ομάδας της Barcelona, το περίφημο Camp Nou, πάρτε από τον σταθμό του metro Catalunya, τη γραμμή 1 (κόκκινη) με κατεύθυνση προς Feixa Llarga. Αλλάξτε γραμμή στην 6 στάση την Placa de Sants και πάρτε τη γραμμή 5 (γαλάζιο χρώμα) με κατεύθυνση Cornella. Κατεβείτε στη δεύτερη στάση την Collblanc. Η είσοδος του σταδίου της Barcelona, είναι από την οδό avinguda Aristides Mailol (ώρες επίσκεψης Δε-Σα 10.00 – 18.30 & Κυ 10.00 – 14.00)
  3. Τρίτος στόχος τα αξιοθέατα του λόφου Montjuic (υπολογίστε πως θα χρειαστείτε αρκετές ώρες). Από το σταθμό Collblanc πάρτε το metro γραμμή 5 (γαλάζιο χρώμα) με κατεύθυνση Horta. Αλλάξτε γραμμή στη στάση placa de Sants και πάρτε την γραμμή 1 (κόκκινη) με κατεύθυνση προς Fondo. Αποβιβαστείτε 2 στάσεις μετά στον σταθμό Espanya. Περπατήστε προς το επιβλητικό National Art Museum of Catalonia, ή αλλιώς Palau National, προχωρώντας επί της avinguda de la Reina Maria Cristina. Στρίψτε δεξιά στην avinguda del Marques de Comillas, και ανηφορίζοντας θα βρείτε την είσοδο του Poble Espanyol (Ισπανικό χωριό). Κάντε ένα ευχάριστο διάλειμμα εδώ (μπορείτε να πιείτε ή να φάτε κάτι) και κατευθυνθείτε ξανά προς το Palau National. Aπό εκεί και με οδηγούς τις μικρές ταμπέλες που υπαρχουν στο πάρκο, ανηφορίστε μέχρι το Ολυμπιακό στάδιο της Βαρκελώνης. Κατευθυνθέιτε κατόπιν προς το μουσείο Joan Miro (θα το βρείτε ακολουθώντας τις ταμπέλες, και ανηφορίζοντας τον δρόμο που περνά έξω από το στάδιο). Μετά το μουσείο συνεχίζοντας ευθεία θα φτάσετε στο teleferique που υπάρχει στην avinguda de Miramar. Ανεβείτε με αυτό μέχρι το κάστρο του Montjuic, για να δείτε τη θέα της πόλης από ψηλά. Επιστρέψτε και πάλι με το εναέριο τελεφερίκ στο σημείο από όπου το πήρατε, και επιβιβαστείτε σε ένα άλλο τελεφερίκ που θα σας μεταφέρει προς την αντίθετη κατεύθυνση από το κάστρο και στον σταθμό του metro Paral-lel. Από εκεί πάρτε τη γραμμή 3 (πράσινη) με κατεύθυνση προς Canyelles. Κατεβείτε στο σταθμό Catalunya και συνεχίστε αυτοσχεδιάζοντας για ένα όμορφο βράδυ στη Βαρκελώνη.

Day 4

  1. Tην τελευταία αυτή ημέρα στη Βαρκελώνη, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε, ανάλογα και με την ώρα της αναχώρησης που είναι προγραμματισμένη η πτήση σας. Κάντε μια τελευταία βόλτα στη Rambla, χαρείτε όλους αυτούς τους απίθανους street performers, δοκιμάστε μερικά ακόμα tapas στα μικρά μαγαζάκια (tapas bars), που σίγουρα θα ανακαλύψετε παντού αυτές τις λίγες μα τόσο γεμάτες ημέρες σε όλη τη Βαρκελώνη!

Καλό Ταξίδι!!!

Πηγή: mypassport.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat