Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Τα βασικά χαρακτηριστικά των δημιουργικών ατόμων

Έμπνευση και πρωτότυπες ιδέες. Δύο από τα χαρακτηριστικότερα γνωρίσματα που συνήθως, θέλουμε να έχουν οι άνθρωποι γύρω μας αποτελούν τον ορισμό της δημιουργικότητας.
Η δημιουργικότητα μπορεί να έρχεται από το πουθενά, προϋποθέτει όμως πολύπλοκη νοητική λειτουργία και δεν σχετίζεται με την απλή διαδικασία της σκέψης.

«Πότε κρεμιέται από τις τιράντες σ’ ένα ψηλό δέντρο για να την κάνει να γελάσει, πότε παίρνει ένα τραπέζι και μία καρέκλα και μπαίνει στη θάλασσα ντυμένος «γκραν» που λένε, για να παραγγείλει και να πιει τελικά καφέ μέσα στα κύματα. Και όλα αυτά για να δει λίγο μισοφέγγαρο στα χείλη της μικρής Δουλτσινέας».

Η παραπάνω σκηνή δεν αποτελεί κατόρθωμα κάποιου ιππότη που εμφανίζεται σε μία ορισμένη πρωταρχική σκηνή των ονείρων… Ανήκει στο μοναδικό και πολυσχιδή Κλέωνα Τριανταφύλλου, ή αλλιώς, τον γνωστό Αττίκ που κατάφερε με το ευφυές της προσωπικότητάς του, να κατακτήσει το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Η ειδυλλιακή εικόνα στη θάλασσα και τα κύματα που έχει ως αποδέκτη της, τη μικρή Ναυσικά Παλαμά, κόρη του μεγάλου ποιητή, για την οποία ο Αττίκ έτρεφε ένα μικρό και πολύ τρυφερό αίσθημα, βρίσκεται καταχωρημένη στο βιβλίο της Δανάης Στρατηγοπούλου με τον τίτλο: ΑΤΤΙΚ

Για να κάθεται κάποιος αναπαυτικά στην καρέκλα του πάνω από τον αφρό των κυμάτων, πρέπει σίγουρα να είναι δημιουργικός.

Όπως αναφέρει ο ψυχολόγος Scott Barry Kaufman, εκείνο που χαρακτηρίζει τους δημιουργικούς ανθρώπους είναι το “μπέρδεμα” του μυαλού τους. Πολλοί αποδίδουν την δημιουργικότητα στην γνωστή θεωρία των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου, καθώς το αριστερό σχετίζεται με την λογική και την αναλυτική σκέψη, ενώ το δεξί με την δημιουργικότητα και τα συναισθήματα. Οι επιστήμονες όμως, υποστηρίζουν πως περιλαμβάνει νοητικές διεργασίες που γίνονται από προσωπικότητες που είναι πολυσχιδείς.
Παρόλο που οι νοητικές διεργασίες δεν έχουν αναλυθεί στο έπακρο, υπάρχουν κάποια “συμπτώματα” που μαρτυρούν αμέσως πως ο άνθρωπος που στέκεται δίπλα μας δεν πρόκειται να μας κάνει ποτέ να βαρεθούμε. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Rebecca L. McMillan, η “περιπλάνηση” του μυαλού μέσα στην ημέρα, υποβοηθά την διαδικασία της δημιουργικότητας. Η ονειροπόληση συλλαμβάνει πολλές φορές, με τον καλύτερο τρόπο δημιουργικές ιδέες και οι διεργασίες που πραγματοποιούνται γύρω από αυτή συνδέονται με την φαντασία και την δημιουργικότητα.
Σε μια στιγμή δημιουργικότητας, θέλουμε να κατακτήσουμε ολόκληρο τον κόσμο.

Ποια είναι όμως, τα χαρακτηριστικά αυτών των ανθρώπων;

Οι δημιουργικοί άνθρωποι συλλαμβάνουν πολύ καλές ιδέες, παρατηρώντας τους ανθρώπους γύρω τους, ρισκάρουν, ακολουθούν τα πραγματικά τους “θέλω”, σκέφτονται πέρα από τα καθιερωμένα όρια, χάνουν την αίσθηση του χρόνου και συχνά, βυθίζονται σε ονειροπολήσεις που θα τους οδηγήσουν στην υλοποίηση μιας λαμπρής ιδέας.
Οι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται από δημιουργικότητα επίσης, εργάζονται τις “κατάλληλες” ώρες. Πολλοί καλλιτέχνες λένε ότι οι ώρες που δημιουργούν είτε είναι πολύ νωρίς το πρωί είτε πολύ αργά το βράδυ, ενώ δεν είναι σπάνιο να ξυπνούν στις 3:00 ή τις 4:00 τα ξημερώματα για να “δημιουργήσουν”. Έναν δημιουργικό άνθρωπο, τον διακρίνει ακόμη, η μοναχικότητα και αυτό συνήθως, είναι ένα από τα κλειδιά της έμπνευσής του.
Τα άτομα αυτά ξέρουν πώς να αντιστρέφουν τις δυσκολίες σε ευκολίες, ενώ αντιμετωπίζουν την ζωή ως ευκαιρία για προσωπική έκφραση. Ο Nietzche πίστευε ότι η ζωή είναι έργο τέχνης, και οι ψυχολόγοι αναφέρουν πως η δημιουργικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η έκφραση των πόθων μας, των αναγκών μας, και της μοναδικότητάς μας. Οι δημιουργικοί άνθρωποι έχουν την ικανότητα να είναι διορατικοί, να διακρίνουν τις πιθανότητες να συμβεί κάτι εκεί όπου οι άλλοι δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο.
Συνδέουν τις προϋπάρχουσες εμπειρίες με καινούριες ιδέες για να αποφεύγουν την μονοτονία και συνήθως, γράφουν, ζωγραφίζουν, χορεύουν ή εκφράζονται με οποιονδήποτε τρόπο που προβάλλει τον ιδιαίτερο εσωτερικό τους κόσμο. Μήπως τελικά, λείπει η δημιουργικότητα από την εποχή μας; Είναι όμορφο να περιστοιχίζεσαι από δημιουργικούς ανθρώπους, από ανθρώπους που έχουν όρεξη, όνειρα και ανεξάντλητη φαντασία για να ζήσουν σε έναν κόσμο που τους ταιριάζει. Ένα ακόμη στοιχείο των δημιουργικών ατόμων, η εξιδανίκευση. Όταν αξίζει, η δημιουργικότητα εμπνέεται και αλλάζει τον κόσμο…

Πηγή: thesecretrealtruth.blogspot.com

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat