Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Δυο ιστορίες για πωλητές που τολμούν

Ιστορία πρώτη. Ο μεγαλύτερος πωλητής όλων των εποχών ο Joe Girard γεννήθηκε το 1928 στο Ντιτρόιτ. Κατάφερε να πουλήσει 13.001 αυτοκίνητα Chevrolet, από το 1963 έως το 1978, με αποτέλεσμα να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness ως ο μεγαλύτερος πωλητής στον κόσμο.
Πώς τα κατάφερε; Σύμφωνα με τον ίδιο φταίει η σπίθα. «Η σπίθα δημιουργεί φωτιά», έλεγε. Οι δύο πρώτες σπίθες ήρθαν πολύ νωρίς στη ζωή του. Έπρεπε να αποδείξει στον πατέρα του – ο οποίος όντας αποτυχημένος πίστευε το ίδιο και για το γιο του – ότι ήταν λάθος. Την ίδια ώρα ήθελε να δείξει στη μητέρα του ότι η αγάπη της και η πίστη της σε αυτόν έπιασαν τόπο. Ο Joe άφησε το σχολείο στα 16 για να εργαστεί, κερδίζοντας 75 δολάρια την εβδομάδα.
Στη συνέχεια δούλεψε ως βοηθός σε εταιρεία εμπορίας φρούτων και λαχανικών, όμως τίποτα δεν τον γέμιζε και μετά από πολλές περιπλανήσεις, έπεισε στα 35 του, τον διευθυντή αντιπροσωπείας της Chevrolet να τον προσλάβει ως πωλητή. Την πρώτη ημέρα ο Girard πούλησε το πρώτο του αυτοκίνητο, ενώ στο δεύτερο μήνα είχε πουλήσει 18 οχήματα. Η επιθετική του, ωστόσο, τακτική και τα παράπονα συναδέλφων ανάγκασαν το διευθυντή του να τον απολύσει. Ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησε ότι… το είχε. Τώρα έμενε να το αποδείξει στον πατέρα του και σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη νέα του δουλειά, στην αντιπροσωπεία Merollis Chevrolet, ο Girard χρησιμοποίησε ένα «κρυφό όπλο»: τις ευχετήριες κάρτες! Πλήρωσε από την τσέπη του δύο βοηθούς και έστελνε περί τις 13.000 ευχετήριες κάρτες το μήνα, γιορτάζοντας τα πάντα: από το Halloween μέχρι… την ημέρα της Μαρμότας. Στέλνοντας μία κάρτα σε κάθε πελάτη σε μηνιαία βάση, ο Joe έγινε κάτα κάποιο τρόπο μέλος της οικογένειας των πελατών του. Απέδειξε ότι οι ευχετήριες κάρτες παρακινούν τους πελάτες να σε συστήσουν σε φίλους τους, ενώ το ενδιαφέρον σε πιο προσωπικές στιγμές όπως γενέθλια κ.λπ., τους «δέσμευε» ακόμη περισσότερο. Η τακτική αποστολή καρτών βοήθησε τον Joe να γίνει ο καλύτερος πωλητής στον κόσμο για 12 συναπτά έτη. Έλαβε πολλές διακρίσεις και βραβεία και ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Merollis το 1977.
Το εκπληκτικό του στατιστικό; Πωλούσε κατά μέσο όρο στην καριέρα του 6 αυτοκίνητα την ημέρα!!

Ιστορία δεύτερη. Ο διάσημος πωλητής της… διπλανής πόρτας. Η ιστορία του Bill Porter εμπνέει και παράλληλα συγκινεί. Ο Porter γεννήθηκε το 1932 με εγκεφαλική παράλυση και κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που συνάντησε για να γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους πωλητές στις ΗΠΑ. Μάλιστα, η ιστορία του έγινε τηλεταινία και κέρδισε 6 βραβεία Emmy. Όταν τελείωσε το σχολείο η πολιτεία έκρινε ότι δεν μπορούσε να εργαστεί. Όμως ο Bill ήθελε να προσφέρει στην κοινωνία, ήθελε να δουλέψει. Και τα κατάφερε, όταν έπεισε την εταιρεία εμπορίας ειδών παντοπωλείου και οικιακής χρήσης J.R. Watkins Company να τον προσλάβει, δίνοντάς του την χειρότερη περιοχή. Αποτέλεσμα; Ο Porter έμεινε στην ιστορία ως ο κορυφαίος «door-to-door» πωλητής της Εταιρείας. Η Εταιρεία λειτουργούσε από το 1868 όμως ο Porter έσπασε όλα τα ρεκόρ!! Το εκπληκτικό είναι ότι ο Porter δεν μπορούσε να οδηγήσει, καθώς με δυσκολία περπατούσε, ενώ είχε πρόβλημα στο δεξί χέρι, ακόμη και στην ομιλία. Διέθετε όμως κάτι που… σπανίζει: τεράστια αποφασιστικότητα και υπομονή. Αντί να κουβαλάει βαρια δείγματα, είχε μαζί του φωτογραφίες των προϊόντων, ενώ αργότερα προσέλαβε υπαλλήλους για τη γραμματειακή υποστήριξη και τη διανομή. Βλέπετε, η μητέρα του, του είχε πει ότι μπορούσε να πετύχει τα πάντα, αρκεί να βάλει όλη του την καρδιά και το μυαλό. Και αυτό έκανε! Όταν έγινε γνωστός, άρχισε να λαμβάνει γράμματα αγάπης τα οποία ο ίδιος έλεγε ότι αποτελούσαν μέρος ενός κύκλου αγάπης και έμπνευσης που επιβεβαιώνουν πως ό,τι δίνεις στους άλλους σου επιστρέφεται στο δεκαπλάσιο…

Πηγή: asfalistikomarketing.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat