Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

7 τρισ. ευρώ – 8 εκατ. θύματα από φυσικές καταστροφές από το 1900 έως σήμερα

Καταιγίδες, σεισμικές δονήσεις, εκρήξεις ηφαιστείων, φαινόμενα ξηρασίας, θερμά κύματα καύσωνα και πυρκαγιές ήταν φαινόμενα, που χτυπούσαν πάντα τον Πλανήτη μας.

Κάποτε όμως δεν υπήρχε ούτε η αύξηση, αλλά ούτε και η διασπορά πληθυσμών που υπάρχει σήμερα. Σήμερα, κάθε φυσική ενέργεια ή μεταβολή του πλανήτη, λειτουργεί εναντίον μας, ενώ έχει θεαματικές ζημιές και χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες. Ακριβώς γι’ αυτές τις συνέπειες, έχουν ενεργοποιηθεί πλέον οι Ηγέτες 150 χώρες, οι οποίοι και θα παραστούν στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας στον ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Συμφωνία, που επιτεύχθηκε τον Δεκέμβριο στο Παρίσι και απαιτεί επενδύσεις ύψους 16,5 τρισ. δολαρίων!
Κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα, από το 1900 μέχρι και το 2015, σύμφωνα με το European Geosciences Union, οι σεισμικές δονήσεις, οι εκρήξεις ηφαιστείων, τα φαινόμενα ξηρασίας, τα θερμά κύματα καύσωνα και οι πυρκαγιές στοίχησαν την ζωή σε 8 εκατομμύρια ανθρώπους συνολικά, ενώ οι συνολικές οικονομικές ζημιές έφτασαν σχεδόν τα 7 τρισεκ. ευρώ, με τις πλημμύρες και τις καταιγίδες να αντιστοιχούν στο 60% των συνολικών οικονομικών ζημιών.
Άνω του 1/3 (38,5%) των οικονομικών ζημιών προήλθε από πλημμύρες, σύμφωνα με το Karlsruhe Institute Technology της Γερμανίας όπου οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ Τζέημς Ντανιέλι του Ινστιτούτου Τεχνολογίας την Karlsruhe (ΚΙΤ), παρουσίασαν τη μελέτη τους στην ετήσια γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών στη Βιέννη.
Το επίπεδο συχνότητας των σεισμικών φαινομένων αντιστοιχούν στο 26% των συνολικών καταστροφών ενώ περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι απώλεσαν την ζωή από τις  σεισμικές δονήσεις.
Το 2011 ήταν το έτος με τις μεγαλύτερες υλικές και οικονομικές ζημιές (περίπου 335 δισεκατομμύρια δολάρια), ενώ η συνδυασμένη φυσική καταστροφή στην Ιαπωνία εκείνη τη χρονιά (σεισμός-τσουνάμι-πυρηνικό ατύχημα Φουκουσίμα) υπήρξε το πιο καταστροφικό μεμονωμένο συμβάν του έτους με περίπου 18.500 νεκρούς και 450.000 άστεγους.
Μετά το 2000, η καταστροφή με τα περισσότερα θύματα (περίπου 230.000) ήταν το τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό το 2004. Το παγκόσμιο ρεκόρ μετά το 1900 σε αριθμό θανάτων κατέχουν οι μεγάλες πλημμύρες στην Κίνα το 1931, με περίπου 2,5 εκατομμύρια θύματα.
Σήμερα, που γίνεται τεράστια κουβέντα για το κλίμα και το περιβάλλον, η ασφαλιστική αγορά δεν θα μπορούσε να μείνει απέξω άλλοτε βελτιώνοντας και άλλοτε ιδρύοντας νέα προγράμματα ώστε να αντεπεξέλθει στις σημερινές ανάγκες των πολιτών.
Τα συμβόλαια των ασφαλισμένων ακινήτων που περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων της PERILS, αυξήθηκαν κατά 4,5 % αγγίζοντας σε αξία τα € 54 τρισεκατομμύρια, όπως προκύπτει στην τελευταία ενημέρωση που προέκυψαν από την βάση δεδομένων της.
Πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια πλήρωσαν οι ασφαλιστικές εταιρείες στους δικαιούχους, για τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αγγλία, στην Ιρλανδία και στην Σκανδιναβία, στο διήμερο από 4-6 Δεκεμβρίου 2015.
Το συνολικό ασφαλιστικό κόστος για την θεομηνία (βροχοπτώσεις, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλοι) που έπληξαν την Ελλάδα από 20 έως 23 Οκτωβρίου 2015, προσέγγισαν τα €11 εκατ. περίπου, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) σχετικά με την εκτίμηση των ζημιών που αναγγέλθηκαν στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις – μέλη, αναφορικά με το συγκεκριμένο περιστατικό. Στην έρευνα συμμετείχε το σύνολο σχεδόν των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών της ΕΑΕΕ.
Είναι λοιπόν, Ηλίου φαεινότερο, πως η ασφάλιση ζωής αλλά και κατοικίας είναι εντελώς απαραίτητη για κάθε άνθρωπο όπου και αν βρίσκεται επάνω στην γη.

Πηγή: insurancedaily.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat