Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Χρηματοοικονομικές συμβουλές για Επιτυχημένα Παιδιά!

Πέντε Υγιείς Συμβουλές

«Στα παιδιά μου από την ηλικία των δύο ετών έχω μιλήσει για τους πέντε βασικούς απλούς κανόνες σε σχέση με τη χρηματική διαχείριση και ήταν αποτελεσματικό», σημειώνει η κα Jae “Sunny” Lee, Top of the table MDRT member, στο άρθρο που ακολουθεί. Η κα Lee ήταν η κεντρική ομιλήτρια στο Webinar που διοργάνωσε ο ΠΣΑΣ.

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων ως ο μοναδικός διαπιστευμένος Επαγγελματικός φορέας για το M.D.R.T στην Ελλάδα, διοργάνωσε για τα μέλη του άλλο ένα webinar, με θέμα “Teach your child to be a money master!” To webinar πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου, με εισηγήτρια μια εξαιρετική παρακινητική ομιλήτρια διεθνούς κύρους, την Jae Sunny Lee*, Top of the table MDRT member, η οποία έχει επιλεγεί και για το main platform του διεθνούς συνεδρίου του MDRT).

«Μαμά, τι θέλεις να σου πάρω για τα γενέθλιά σου; Έχω αρκετά χρήματα να σου αγοράσω κάτι όμορφο. Πες μου μόλις αποφασίσεις. Θα περιμένω».

Πόσες μαμάδες στον κόσμο έχουν ακούσει κάτι παρόμοιο από τα παιδιά τους, που τώρα είναι στο Δημοτικό; Εγώ το άκουσα! Από τον Matthew, ένα από τα δίδυμα αγόρια μου. Με ρωτάει τι θέλω για τα γενέθλιά μου, τη γιορτή μου, τα Χριστούγεννα, την ημέρα της Μητέρας, από τότε που ήταν στο νηπιαγωγείο. το ίδιο κάνει και ο άλλος μου ο γιος, ο Jason, στον πατέρα του.

Οι γιοι μου, αν και είναι τώρα 12 χρονών, γνωρίζουν πολύ καλά το κομμάτι της βασικής οικονομίας και της διαχείρισης των διαθέσιμων χρημάτων τους. Καταλαβαίνουν πώς κερδίζονται τα χρήματα, πώς κάνεις οικονομία για τις σπουδές, πώς επενδύεις στο μέλλον και πώς τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς. Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι ότι δεν ζητάνε χρήματα από τον πατέρα τους ή εμένα για χαρτζιλίκι ή για να τους αγοράσουμε πράγματα που θέλουν, γιατί έχουν δικά τους!

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι πραγματικό; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτή είναι η αλήθεια. Το αποτέλεσμα αυτό δεν έτυχε. Πέτυχε, με υπομονή από τη νηπιακή ηλικία και σε συνδυασμό με συνεχείς νουθεσίες και ξεκάθαρη πρόθεση από μέρους μας για το τι ακριβώς είναι το υγιές.

Οτιδήποτε και αν κάνουμε για τα παιδιά μας γνωρίζουμε ότι θα έχει επιπτώσεις στο μέλλον τους -πόσο μάλλον σε αυτό το ευαίσθητο κομμάτι της οικονομικής διαχείρισης. Οι επιπτώσεις αυτές μπορεί να είναι είτε θετικές είτε αρνητικές.

Οι αρνητικές επιπτώσεις είναι να καταστραφεί το μέλλον τους, αλλά οι θετικές είναι ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα, για να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις και να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν πλουσιοπάροχα, χρησιμοποιώντας επιτυχημένους οικονομικούς κανόνες.

Επειδή τα πάντα παίρνουν πρώτα «σάρκα και οστά» στο νου μας, το ίδιο ισχύει και με την περιουσία. Χρειάζεται να φυτέψουμε και να καλλιεργήσουμε τους κατάλληλους σπόρους στο μυαλό των παιδιών μας, εάν θέλουμε να έχουν επιτυχία στην οικονομική τους επιφάνεια και να τελειοποιήσουν τη διαχείριση των διαθέσιμων χρημάτων. Η πραγματικότητά μας είναι οι σκέψεις μας.

Κανόνες όπως «Αγαθά κόποις κτώνται» και ότι «οι δραστήριοι άνθρωποι αποκτούν ικανότητες» είναι σημαντικοί για να καλλιεργηθούν στο παιδικό μυαλό.

Στα παιδιά μου από την ηλικία των δύο ετών έχω μιλήσει για τους πέντε βασικούς απλούς κανόνες σε σχέση με τη χρηματική διαχείριση και ήταν αποτελεσματικό:

1. Τα χρήματα είναι το μέσο για μια άνετη και ευχάριστη ζωή
Τα χρήματα είναι ένα μέσο και όχι σκοπός ή απώτερος στόχος στη ζωή μας. Όπως ένα αυτοκίνητο που το χρησιμοποιούμε για να μεταφερθούμε από το ένα μέρος στο άλλο, έτσι και τα χρήματα μπορούν να μας πάνε από τη ζωή που κάνουμε στη ζωή που ονειρευόμαστε να κάνουμε. Το να κατανοήσουν τα παιδιά μας ότι τα χρήματα κερδίζονται και δεν χαρίζονται, είναι απαραίτητο. Για να κερδίσουν χρήματα, χρειάζεται πρώτα να δουλέψουν! Τα μικρά παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους, μπορούν να κάνουν αρκετές και διαφορετικές μικροδουλειές. Με αυτά που κερδίζουν μπορούν να αρχίσουν να αποταμιεύουν και να επενδύουν για το μέλλον τους.

2. Χρήματα υπάρχουν παντού και είναι αρκετά για όλους
Τα χρήματα είναι άφθονα! Κάποιοι άνθρωποι λένε ότι «χρήματα υπάρχουν, αλλά σε λίγα χέρια», όμως αυτή η νοοτροπία προέρχεται από την έλλειψη, όχι από την αφθονία, και τα παιδιά μας μπορούν να μας μιμηθούν και να μας αντιγράψουν. Είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά μας ότι τα χρήματα είναι σε αφθονία για όποιον δουλεύει σκληρά, έξυπνα και τα διαχειρίζεται με σοφία. Επίσης, είναι σημαντικό να μιλάμε πάντα θετικά για τα οικονομικά.

3. Τα χρήματα είναι επιθυμητά και χρήσιμα
Ήθελα να μπολιάσω στο μυαλό των παιδιών μου ότι είναι καλό και επιθυμητό να έχουν χρήματα, πολλά χρήματα. Τα χρήματα δεν είναι κάτι κακό, η φιλαργυρία, όμως, είναι. Τα χρήματα μπορούν να βοηθήσουν την οικογένειά μας, τους φίλους μας, την κοινωνία μας, τον κόσμο μας, αν τα χρησιμοποιήσουμε με σύνεση και για αγαθούς σκοπούς. Δεν είναι τα χρήματα που καθορίζουν αν κάτι είναι καλό ή κακό αλλά ο άνθρωπος, που επιλέγει τον τρόπο που θα λάβει τα χρήματα και πώς θα τα αξιοποιήσει.

4. Γίνεσαι πλούσιος με το να προσθέτεις αξία στους άλλους
Έμαθα στα παιδιά μου ότι αν η δουλειά μας προσθέτει αξία και σε άλλους ανθρώπους, θα έχουμε περισσότερα χρήματα. Λιγότερη αξία ισοδυναμεί με λιγότερα χρήματα. Είναι σημαντικό να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας στο ότι δεν γίνονται πλούσια με το να πατάνε πάνω σε άλλους ανθρώπους, αλλά με το να τους βοηθούν να κερδίζουν αυτό που θέλουν στη ζωή τους. Μετράμε με την αξία που δίνουμε και όχι για τον χρόνο που επενδύουμε.

5. Η χαρά τού να μοιράζομαι
Για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κατανοήσουν καλύτερα αυτόν τον τρόπο σκέψης, χρειάζεται να γίνουμε εμείς το παράδειγμα προς μίμηση. Πρέπει τα λόγια μας να γίνονται και πράξεις. Στην επαγγελματική μου διαδρομή, έχω συναντήσει πολλούς γενναιόδωρους εκατομμυριούχος που αγαπούν και απολαμβάνουν να μοιράζονται και να προσφέρουν. κάνουν τη διαφορά.

Το 2015, ο πληθυσμός της γης ήταν 7 δισεκατομμύρια και ο συνολικός πλούτος της γης ήταν κάτι περισσότερο από 60 τρισεκατομμύρια δολάρια! Έχουμε περισσότερα από αρκετά για να μοιραστούμε και, όταν εμείς θα γίνουμε γενναιόδωροι, τα παιδιά μας θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας.

Καλλιεργώντας αυτού του είδους τις αρχές στη νοοτροπία των παιδιών μας, το αποτέλεσμα δεν θα συμβεί μέσα σε μια μέρα. Θα χρειαστεί χρόνος, όπως η σπορά, η καλλιέργεια, η βλάστηση και η συλλογή του καρπού. Θα χρειαστεί χρόνος για να γίνουν συνήθεια αυτές οι αρχές και για να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στη ζωή των παιδιών μας.

Το κλειδί αυτής της διαδικασίας είναι η δέσμευση απέναντι στα παιδιά μας, που θα είναι συνεχής και αδιαπραγμάτευτη.

Γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο αλλά να θυμάστε ότι ο λόγος μας είναι ο κόσμος τους. Μη νιώθετε ανεπαρκείς και λίγοι για να τους μάθετε αυτή τη σημαντική δεξιότητα. Αν αγαπάτε τα παιδιά σας, είστε περισσότερο από ό,τι νιώθετε ικανοί και επαρκείς. Μην παραδίδετε τα όπλα.

Αν υποχωρήσετε, θα σπάσετε την αλληλουχία των λόγων και των πράξεών σας, θα ξαναγυρίσετε στο μηδέν και θα αρχίσετε πάλι από εκεί. Αν δεν είστε εσείς δίπλα στα παιδιά σας, θα βρεθεί κάποιος άλλος που θα τους διδάξει αυτές τις αξίες και τότε ίσως τα αποτελέσματα να μην είναι τα επιθυμητά για εσάς.

Είστε στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή, για να διδάξετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία που θα τους δώσουν τα εφόδια να διαχειρίζονται με αξιοθαύμαστο τρόπο όχι μόνο τα οικονομικά τους αλλά και τη ζωή τους.
Αρχίστε αυτήν τη σημαντική εκπαίδευση στα παιδιά σας τώρα.

Πηγή: aagora.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat