Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Όσο πιο πολύπλοκη η ασφάλιση, τόσο πιο απαραίτητος ο ασφαλιστής

Ποιο είναι άραγε το μέλλον του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή;

Του παραδοσιακού Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή που εν έτη 2017 αντί για χαρτοφύλακα κρατάει tablet και αντί για ημερολόγιο smartphone. Θα επιζήσει την τεχνολογική επανάσταση και ποια θα είναι η νέα του θέση στην αγορά του αύριο; Ας μην κοροϊδευόμαστε. Κάποιες τεχνολογίες ήρθαν για να μείνουν. Το αυτοκίνητο για χρόνια πηγή εισοδήματος για χιλιάδες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές είναι πλέον παρελθόν. Όχι γιατί οι εταιρείες είναι κακές και θέλησαν να κάνουν πέρα τη διαμεσολάβηση αλλά γιατί ο τελικός καταναλωτής το ζήτησε. Και στο τέλος της ημέρας αυτός είναι που καθορίζει τις εξελίξεις. Δημιουργεί τα trends. Πολλοί κλάδοι θα αλλάξουν μορφή, εναλλακτικά δίκτυα θα κερδίζουν ολοένα και περισσότερο μερίδιο σε κλάδους commodities –όπως έχουν χαρακτηριστεί– και σχήματα με δύναμη και δίκτυα –όπως τράπεζες, τηλεπικοινωνίες και digital εταιρείες– θα κάνουν την εμφάνισή τους για να κερδίσουν και αυτές προμήθεια από τις υπηρεσίες τους. Είναι γεγονός. Μην προσπαθείτε να το φρενάρετε. Είναι σα να προσπαθείτε να ελέγξετε μια χιονοστιβάδα. Τι μπορείτε να κάνετε; Η λέξη είναι μία και η σημασία της τεράστια. Όχι μόνο για τον ασφαλιστικό κλάδο αλλά και ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο.  

Εξειδίκευση…

Στην εποχή της υπερπληροφόρησης και της εύκολης πρόσβασης σε υπηρεσίες το μέλλον σε όλους τους κλάδους είναι ένα και μεταφράζεται στον επαγγελματισμό και την εξειδίκευση του ατόμου.

Και μπορεί το αυτοκίνητο να έχει περάσει στην εύκολη και γρήγορη –junk θα λέγαμε– τιμολόγηση αλλά άλλοι κλάδοι πιο δύσκολοι, πιο περίπλοκοι και πιο απαιτητικοί είναι εκεί έξω και περιμένουν τον επαγγελματία ασφαλιστή για να συστηθούν στον κόσμο.  

“Είναι οι κλάδοι που δεν αγοράζονται αλλά πωλούνται.  

Που προϋποθέτουν ανθρώπινη τριβή και εμπιστοσύνη και προπαντός γνώση.”  

Ας τους πιάσουμε έναν έναν.  

Ζωή.  

Ποιος νομίζεται θα εμπιστευόταν την ασφάλιση ζωής του σε μια αυτοματοποιημένη διαδικασία ή σε έναν μέτριο πωλητή; Κανείς! Ούτε ο πιο μεγάλος οπαδός της τεχνολογίας ή υποστηριχτής κάποιου brand.  

Σύνταξη.  

Το ίδιο. Αν δεν έχεις απέναντί σου τον επαγγελματία να σου εξηγήσει την όλη διαδικασία, πώς θα εμπιστευτείς τα χρήματά σου;  

Υγεία.  

Ναι, υγεία. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ακόμα και η υγεία μπορεί να τυποποιηθεί. Να γίνει direct. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Σε μια δεκαετία ίσως.  

Αστικές ευθύνες, επαγγελματικές, επιχειρηματικές, γενικές.  

Το ίδιο. Πιστεύετε ότι ο γιατρός, δικηγόρος, επιχειρηματίας, εργοστασιάρχης θα έκανε login, type & print το συμβόλαιο αστικής του ευθύνης; Δεν θα ήθελε να έχει έναν επαγγελματία συνεργάτη ο οποίος με τις γνώσεις του να τον έχει πείσει ότι “φίλε, κάνε εσύ τη δουλειά σου και άσε εμένα υπεύθυνο για τυχόν κινδύνους”.  

Μεγάλοι πελάτες.  

Μια ακόμη κατηγορία. Εκεί και αν η τεχνολογία ή οι εφήμεροι ασφαλιστές – εννοώ αυτούς που έχουν απλά άδεια – απουσιάζουν. Ποιος σωστός μεγάλος επιχειρηματίας θα εμπιστευόταν τους κόπους μιας ζωής σε κάποιον δίχως γνώσεις; Σε κάποιον που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και δεν πατάει γερά στα πόδια του; Προσωπικά πιστεύω πως εκεί είναι το μέλλον του Επαγγελματία Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. Του Ασφαλιστή που θα υιοθετήσει τις νέες τεχνολογίες αλλά in the end of the day αυτό που θα τον ξεχωρίζει θα είναι οι γνώσεις του και όχι το περιτύλιγμα.

Πηγή: insurancedaily.gr – γράφει: Νίκος Μωράκης

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat