Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog, Ειδήσεις

325 χρόνια Lloyd’s: οι στιγμές που καθόρισαν τη σύγχρονη αγορά

Λίγα λεπτά αρκούν για να διανύσει κανείς τρεις ολόκληρους αιώνες. Από πλοιάρια σε διαστημόπλοια, σωματικά μέλη και φυσικές καταστροφές….καλώς ήρθατε στην απίστευτη ιστορία των Lloyd’s.

 • 1688: Στο Λονδρέζικο καφενείο του Έντουαρντ Λόυντ γεννιέται η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία του κόσμου.
 • Οι Lloyd’s, από 200 μέλη το 1775, φτάνουν τα 2000 το 1801.
 • Τέλη 19ου αιώνα: Ο Cuthbert Heath* ενθαρρύνει τους Lloyd’s να προσαρμοστoύν στους νέους κινδύνους.
 • O κ. Heath ασφαλίζει ακόμη και επιθέσεις από Ζέπελιν κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.
 • 1927: Η υλοποίηση του πρώτου κεντρικού ταμείου χρηματοδότησης ενισχύει την οικονομική σταθερότητα των Lloyd’s.
 • 1965: Oι Lloyd’s αναλαμβάνουν τον πρώτο διαστημικό κίνδυνο και το 1984 στέλνουν ένα διαστημικό λεωφορείο και 5 αστροναύτες σε τροχιά γύρω από τη γη.
 • To 1971 προσφέρουν την πρώτη πολιτική κάλυψη.
 • Σήμερα καλύπτουν επενδύσεις υποδομών σε όλο τον πλανήτη.
 • Έχουν γίνει πρωτοσέλιδα ασφαλίζοντας διάσημα…σώματα!
 • Η μέση της Μπέτυ Ντέιβις: αξία 28.000 δολάρια.
 • Η φωνή του Μπρους Σπρίνγκστιν: 3,5 εκατ. δολάρια.
 • Την δεκαετία του 1980 οι Lloyd’s διανύουν την χειρότερη στιγμή στην ιστορία τους.
 • Η μια καταστροφή ακολουθεί την άλλη.
 • Την δεκατία του 1990 προσφέρουν την πρώτη κυβερνο-ασφάλιση.
 • Το 2011 μια σειρά από φυσικές καταστροφές οδηγούν σε μια από τις πιο ζημιογόνες χρονιές στην ιστορία της ασφαλιστικής βιομηχανίας.
 • Οι αποζημιώσεις φτάνουν τα 20,6 δις δολάρια αλλά οι Lloyd’s παραμένουν οικονομικά ισχυροί
 • Το 2012 εγκαινιάζουν το VISION 2015 για να παρακινήσει την παγκόσμια ανάπτυξη.
 • Οι Lloyd’s δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 200 χώρες και φέτος γιορτάζουν 325 χρόνια ιστορίας.

(Πηγή: underwriter.gr)

Λονδίνο 1668

Κοντά στις όχθες του ποταμού Τάμεση και πιο συγκεκριμένα στην οδό Tower, ο Edward Lloyd, ιδιοκτήτης του Lloyd’s Coffee House, εκτός από καφέ προσέφερε στους θαμώνες του καφενείου και αξιόπιστες ναυτιλιακές ειδήσεις για να γίνει στη συνέχεια ο ιδρυτής της μεγαλύτερης ασφαλιστικής αγοράς του κόσμου. Η οδός Tower ήταν ανέκαθεν ένα σημείο συνάντησης εμπόρων, ναυτικών και γενικά όλων εκείνων των ανθρώπων που ενδιαφέρονταν να ασφαλιστούν, να ναυλώσουν τα ιστιοφόρα τους, να βρουν πληρώματα για τα πλοία τους, να δανείσουν ή να δανειστούν και ακόμα να στοιχηματίσουν πάνω στο αίσιο ή άτυχο τέλος ενός ταξιδιού. Ο Edward Lloyd, πιο έξυπνος από τους άλλους συναδέλφους του που διατηρούσαν τέτοια καφενεία, ενθάρρυνε και καλοδεχόταν τους εμπόρους, γιατί έτσι το καφενείο του γέμιζε πελάτες οι οποίοι έπιναν και πλήρωναν τα ποτά που τους σέρβιρε. Ο Lloyd γρήγορα αντιλήφθηκε τη σημασία που θα είχε η συστηματοποίηση των πληροφοριών που συγκέντρωνε από διάφορες πηγές και έδινε στους πελάτες του. Έτσι προοδευτικά, οργάνωσε ένα ευρύτατο δίκτυο τοπικών και διεθνών πρακτόρων, εγκατεστημένων στα πιο γνωστά λιμάνια, οι οποίοι τον προμήθευαν συνεχώς με πληροφορίες σχετικές με τις τιμές των ναύλων και των μεταφερόμενων αγαθών, το αξιόπλοο συγκεκριμένων ιστιοφόρων, την οικονομική και πολιτική κατάσταση χωρών που τον ενδιέφεραν και γενικά όλες τις ναυτιλιακές, εμπορικές και οικονομικές πληροφορίες που τυχόν ενδιέφεραν τους πελάτες του. Τις πληροφορίες αυτές τις έγραφε σε φύλλα χαρτιού τα οποία τοιχοκολλούσε στο κατάστημά του. Έτσι ο καθένας μπορούσε κάθε μέρα να έχει τις πληροφορίες που χρειαζόταν. Οι πρώτοι «Underwriters», έγραφαν σε μια πινακίδα την περιγραφή του κινδύνου και από κάτω το όνομά τους και το μέρος του κινδύνου που ήταν διατεθειμένοι να αναλάβουν. Η πινακίδα αυτή περιφερόταν μέσα στο καφενείο από άτομο σε άτομο, μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο το ποσό του κινδύνου. Το 1692, ο Lloyd μετέφερε το καφενείο του στην οδό Lombard, που ήταν τότε η πλουσιότερη οδός του Λονδίνου καθώς εκεί είχαν εγκατασταθεί ναυτιλιακές και χρηματιστηριακές επιχειρήσεις Ιταλών μεταναστών από τη Λομβαρδία. Οι έμποροι συνέχισαν να βρίσκονται στο συγκεκριμένο μέρος πολύ μετά το θάνατο του Edward Lloyd το 1713, μέχρι το 1774 όταν 79 περίπου ναυτασφαλιστές και μεσίτες αποχώρησαν και εγκαταστάθηκαν οριστικά στο κέντρο εμπορίου Royal Exchange ως Society of Lloyd’s. Και μπορεί ο Edward Lloyd να έφυγε από τη ζωή το 1713, όμως το όνομά του είχε γίνει συνώνυμο των ασφαλειών. Έτσι, οι μεσίτες και οι ναυτασφαλιστές λ.χ. που σύχναζαν στα μέρη του, αποκαλούνταν Μεσίτες ή Ναυτασφαλιστές του Lloyd. Το 1824 το κράτος κατήργησε το μονοπώλιο που είχε δοθεί στους Lloyd’s, στη London Assurance και στη Royal Exchange, και επέτρεψε την ίδρυση πολλών άλλων ασφαλιστικών εταιρειών.

Cuthbert Heath – Ο χαρισματικός ασφαλιστής των Lloyd’s.
Ο Cuthbert Heath αποτελεί μνημειώδη φυσιογνωμία στην ιστορία των ασφαλειών καθώς θεωρείται ο άνθρωπος που επέκτεινε το φάσμα του ασφαλιστικού κλάδου πέρα από τις ναυτασφαλίσεις. Σημαντική προσωπικότητα των Lloyd’s του Λονδίνου και πρωτοπόρος ασφαλιστής, ο Cuthbert Heath ήταν αυτός που δημιούργησε το πρώτο ασφαλιστήριο κατά κλοπής και την πρώτη ασφάλιση κατά σεισμού και τυφώνα. Ασφάλισε μέχρι και κατά επιθέσεων Zeppelin στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ενδεικτικό των καινοτόμων πρακτικών του είναι το γεγονός ότι πολλές από τις προσεγγίσεις του σε θέματα ασφάλισης και διαχείρισης κινδύνων υιοθετούνται ακόμη και σήμερα στους Lloyd’s.
Ο Heath γεννήθηκε το 1859 από οικογένεια ναυτικών. Σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε την καριέρα του στους Lloyd’s με 100 στερλίνες το χρόνο, ενώ μέχρι τα 21 κατάφερε να γίνει επίσημο μέλος της μεγαλύτερης ασφαλιστικής κοινότητας στον κόσμο.
Κατά τη διάρκεια της έξι δεκαετιών καριέρας του, ο Heath έχτισε μία πανίσχυρη αυτοκρατορία και έγινε διάσημος για τους πρωτοποριακούς τρόπους εργασίας που εισήγαγε. Το 1877 ίδρυσε το δικό του μεσιτικό γραφείο «CE Heath» και τη δική του ασφαλιστική εταιρεία, την Excess Insurance Company. Η CE Heath ήταν πρόδρομος της εταιρείας Heath Lambert που λειτουργεί έως σήμερα. Όταν ο Heath ξεκίνησε στους Lloyd’s, οι ασφάλειες αφορούσαν στην κάλυψη κινδύνων που σχετίζονταν με τη θάλασσα και τις πυρκαγιές. Το 1877 η ασφαλιστική Hand in Hand Insurance Company ζήτησε από τον Heath να της αντασφαλίσει τα ασφαλιστήρια πυρός. Αυτό ήταν…
Στα επόμενα χρόνια, με τον Heath πρώτο και καλύτερο, οι Lloyd’s άρχισαν να ασφαλίζουν κινδύνους πέρα από τις παραδοσιακές ναυτιλιακές. Σε μια προσπάθεια να σταθμίσει σωστά νέους κινδύνους, ο Heath έγινε ο πρώτος ασφαλιστής που έλαβε υπόψη λεπτομερή στατιστικά στοιχεία για τις πιθανότητες ζημιών. Πλήρωνε, δηλαδή, για ιστορικά έγγραφα και χάρτες που περιέγραφαν θεομηνίες και σεισμούς. Εξειδικεύτηκε στους κινδύνους που αναλάμβανε και άφησε σημαντική κληρονομιά για τους νέους ασφαλιστές. Το περιοδικό «The Economist» τον χαρακτήρισε ως «τον πρώτο άνθρωπο που είδε τις δυνατότητες των ασφαλειών στο μοντέρνο κόσμο».
Το 1906 το San Francisco ήρθε αντιμέτωπο με βιβλική καταστροφή από το σεισμό-γίγαντα των 8,25 ρίχτερ. Πυρκαγιά ξέσπασε σε 30 περίπου μέτωπα, ενώ καταστράφηκαν 300.000 κτίρια με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3.000 άνθρωποι. Ήταν η ώρα του Heath. Ο χαρισματικός ασφαλιστής πέτυχε την κάλυψη όλων των απαιτήσεων που σχετίζονταν με το σεισμό και τις πυρκαγιές, οι οποίες άγγιξαν τα 50 εκατ. δολάρια (1 δισ. δολάρια σήμερα). Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και εδραίωσε τη φήμη των Lloyd’s, ενώ ενίσχυσε την ασφαλιστική συνείδηση του Δυτικού Κόσμου.

Πηγή: asfalistikomarketing.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat