Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

#ASKNIKOS YOU ASK WE ANSWER

Κάθε ερώτηση έχει την απάντησή της

Σας άκουσα στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ να μιλάτε για το πρόγραμμα ασφάλισης ακινήτων ΠΟΜΙΔΑ INTERAMERICAN. Ποιο είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημά του; Νομίζω ότι υπάρχουν παρεμφερή προγράμματα στην αγορά.

Το βασικότερο πλεονέκτημα αυτού του προγράμματος είναι ότι δημιουργήθηκε από την ίδια την ΠΟΜΙΔΑ η οποία αποτελεί το κυριότερο σημείο αναφοράς όσον αφορά την υπεράσπιση των συμφερόντων των ιδιοκτητών ακινήτων. Υπό αυτό το πρίσμα το πρόγραμμα αυτό δεν έχει δημιουργηθεί για να εξυπηρετήσει τα εμπορικά συμφέροντα κάποιας συγκεκριμένης ασφαλιστικής εταιρείας, αλλά για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ιδιοκτητών ακινήτων και μόνο. Το πρόγραμμα αυτό καλύπτει όλους τους κινδύνους οι οποίοι μπορούν να απειλήσουν ένα ακίνητο, έχει εξαιρετικά χαμηλή τιμή και η εξυπηρέτηση σε περίπτωση ζημιάς είναι απολύτως προνομιακή. Αυτό συμβαίνει διότι – σε όλη την σφαίρα της οικονομικής πραγματικότητας – η αντιμετώπιση του μέλους μιας μεγάλης ομάδας διαφέρει από την αντιμετώπιση ενός μεμονωμένου ατόμου.

Υπάρχουν προγράμματα μέσω των οποίων μπορώ να τακτοποιήσω φορολογικά θέματα;

Η ερώτηση έχει πολλές προεκτάσεις. Αν θεωρήσω δεδομένο ότι δεν μιλάμε για φοροαποφυγή τότε μπορούμε να δούμε κάποιες περιπτώσεις. Για λόγους οικονομίας θα σας απαντήσω σε μία. Μπορούν να τακτοποιηθούν μέσω ασφάλειας οι φόροι κληρονομιάς οι οποίοι προκύπτουν από την περιουσιακή σας κατάσταση. Εφόσον βρίσκεστε σε ηλικία μέχρι 65 ετών και σε ικανοποιητική κατάσταση υγείας, τότε μπορείτε να ασφαλιστείτε με μια ασφάλεια ζωής ισόβιας διάρκειας μέσω της οποίας οι κληρονόμοι σας θα λάβουν το ασφαλισμένο ποσό με σκοπό να πληρωθούν οι φόροι κληρονομιάς και να περάσει ανέπαφη η περιουσία σας στα χέρια τους. Το ποσό για την ασφάλιση είναι μικρό και όλο το deal θεωρείτε πολύ επωφελές για τον ασφαλισμένο και τους κληρονόμους του. Άλλωστε αυτού του τύπου η ασφάλεια αποτελεί την πιο δημοφιλή ασφάλιση σε όλο τον δυτικό κόσμο.

Έχω ασφάλεια νοσηλείας η οποία μου κάλυψε όλα τα έξοδα όταν έκανα ένα σοβαρό χειρουργείο. Όμως τώρα είμαι στο σπίτι για αρκετούς μήνες και δεν πληρώνομαι. Υπάρχουν προγράμματα τα οποία να καλύπτουν τέτοιες περιπτώσεις;

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα τα οποία μπορούν να σας καλύψουν. Αν δουλεύατε θα μπορούσατε να έχετε ένα πρόγραμμα απώλειας εισοδήματος ή πρόσκαιρης ανικανότητας όπως λέγεται. Αυτά τα προγράμματα ενεργούνται μετά από μερικές ημέρες αναμονής (συνήθως 15 ή 30 ημέρες) και έπειτα καλύπτουν μέχρι 2 χρόνια. Η αποζημίωση είναι μηνιαία και φτάνει μέχρι το 75% του μισθού σας ή του εισοδήματός σας. Αν δεν είσαστε μισθωτή ή ελεύθερη επαγγελματίας τότε θα μπορούσατε να έχετε κάποιο επιδοματικό πρόγραμμα το οποίο μετά την νοσηλεία δικαιολογεί ένα ποσό ημερήσιου επιδόματος αλλά για περιορισμένο χρονικό διάστημα το οποίο συνήθως φτάνει μέχρι το 3πλάσιο των ημερών νοσηλείας.

Έχω ακούσει για προγράμματα τα οποία καλύπτουν μια σειρά από πολύ σοβαρές ασθένειες. Μπορείτε να με διαφωτίσετε λίγο περισσότερο;

Πρόκειται για θαυμάσια προγράμματα τα οποία δεν έχουν σχέση με έξοδα νοσηλείας ή νοσηλεία σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Καλύπτουν επιδοματικά την περίπτωση που κάποια σοβαρή ασθένεια θα εμφανιστεί. Πχ σε περίπτωση καρκίνου, εμφράγματος, by pass, σκλήρυνσης κατά πλάκας, πάρκινσον, εγκεφαλικού, τετραπληγίας, τύφλωσης κλπ δίνεται ένα σημαντικό ποσό στον παθόντα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της ασθένειας αλλά και τα συμπληρωματικά έξοδα αυτής . Δεν απαιτούνται παραστατικά για την απόδοση του ποσού παρά μόνο οι επίσημες ιατρικές πράξεις που βεβαιώνουν την ασθένεια. Υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες με διάφορες μορφές, όρους και καλύψεις και χρειάζεται προσοχή στην επιλογή γιατί διαφοροποιούνται αισθητά και στο περιεχόμενο και στο κόστος.

Μπορώ να αφαιρέσω ένα μέλος από το ομαδικό πρόγραμμα της εταιρείας μου; Σημειώστε ότι δεν έχω κάνει ακόμα ομαδικό πρόγραμμα αλλά το σκέφτομαι σαν μελλοντική δυνατότητα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείτε. Οπωσδήποτε αν φύγει από την εταιρεία σας αλλά ακόμα και αν δεν θέλετε να τον εντάξετε στο ομαδικό για τους δικούς σας λόγους. Πάντως τα ομαδικά συμβόλαια αποτελούν απάντηση στην οικονομική κρίση, δίνουν μεγάλη ικανοποίηση στους εργαζόμενους -διότι την ουσία είναι σαν μια έμμεση αύξηση του εισοδήματός τους- με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αποδοτικότητά τους, εκπίπτουν μέχρι 1500€ / άτομο από τις δαπάνες της επιχείρησης και μπορούν να ασφαλιστούν και οι ιδιοκτήτες με το ίδιο πρόγραμμα.

Γνωρίζω ότι τα έξοδα από ομαδικά συμβόλαια εκπίπτουν μέχρι 1500€/ άτομο. Τι γίνεται όμως αν ασφαλίσω κατ’ επιλογήν κάποια στελέχη της επιχείρησής μου;

Ακριβώς το ίδιο. Ο νόμος 4172/2014 και όσο ισχύει, καλύπτει τις δαπάνες για ασφάλιση μεμονωμένων εργαζομένων μέχρι 1500€ / άτομο για ασφαλίσεις ζωής και υγείας. Για τις ασφαλίσεις σύνταξης υπάρχει εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση, δεν υπάρχει όριο ποσού και μάλιστα μπορούν να πληρώνουν το ασφάλιστρο μόνο οι εργαζόμενοι χωρίς την συμμετοχή του επιχειρηματία. Αρκεί το ασφάλιστρο να είναι αρκετό για να σχηματιστεί το απόθεμα που απαιτείται για την δημιουργία του προγράμματος.

Στείλτε μας κι εσείς, τις ερωτήσεις και απορίες που έχετε σχετικά με θέματα ιδιωτικής ασφάλισης.

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat