Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

#ASKNIKOS – YOU ASK WE ANSWER

Κάθε ερώτηση έχει την απάντησή της

Γιατί να επιλέξω ένα ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας ενώ είμαι ήδη ασφαλισμένος σε κρατικό ταμείο;

Η διαφορά ενός ιδιωτικού από ένα δημόσιο πρόγραμμα ασφάλισης συνίσταται στην δυνατότητα της επιλογής. Ο κάτοχος ιδιωτικού ασφαλιστηρίου αποκτά το δικαίωμα της επιλογής χωρίς να σκέφτεται το κόστος της. Άρα φροντίζει να κάνει αυτό που πρέπει για τον εαυτό του και τα αγαπημένα του πρόσωπα αίροντας τις δεσμεύσεις οι οποίες τον οδηγούν αναγκαστικά σε ένα δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα. Η δυνατότητα της επιλογής ουσιαστικά αποτελεί την πεμπτουσία της ασφάλισης, αφού υπό προϋποθέσεις μπορεί να σώσει ή να παρατείνει μια ζωή. Αυτό συμβαίνει διότι ο ασφαλισμένος έχει την δυνατότητα να επιλέξει γιατρό, νοσηλευτικό ίδρυμα ή ακόμα και χώρα νοσηλείας, ενώ ταυτόχρονα έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει την επιλογή του άμεσα, αποφεύγοντας καθυστερήσεις, εγκρίσεις και άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα ανθρώπων που κυριολεκτικά έσωσαν την ζωή τους χάριν αυτών των δυνατοτήτων.

Ποιους ακριβώς τομείς της υγείας καλύπτει ένα πρόγραμμα υγείας;

Καλύπτονται κυρίως η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια περίθαλψη, όμως τον τελευταίο καιρό αναπτύσσονται προγράμματα και στην τριτοβάθμια περίθαλψη. Πιο συγκεκριμένα, στην πρωτοβάθμια περίθαλψη καλύπτονται δαπάνες υγείας προτού κάποιος διαβεί το κατώφλι του νοσοκομείου, όπως επισκέψεις σε ιδιωτικούς γιατρούς, φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις. Η δευτεροβάθμια περίθαλψη συνίσταται από παροχές εντός του νοσοκομείου κατά την διάρκεια της νοσηλείας, όπως αμοιβές φαρμάκων, εξετάσεων, χειρουργείων, αναισθησιολόγων, φυσικοθεραπειών, υλικών οστεοσύνθεσης ή μοσχευμάτων, αποκλειστικής νοσοκόμου κλπ. Η τριτοβάθμια περίθαλψη περιλαμβάνει έξοδα αποκατάστασης μετά από νοσηλεία, νοσηλεία κατ’ οίκον, γηριατρική φροντίδα κλπ.

Ποιο είναι το όριο κάλυψης; Υπάρχει περίπτωση να συμμετέχω στα έξοδα;

Το όριο κάλυψης διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία και φυσικά διαφοροποιεί το κόστος του προγράμματος. Τα όρια ξεκινάνε από 10.000€ ετησίως και μπορεί να φτάσουν τα 2.000.000€ ή και απεριόριστα. Σαφώς οι περισσότερες νοσηλείες δεν ξεπερνάνε το όριο των 20,000€ έως 30.000€ οπότε το κυριότερο μέρος του κόστους αφορά αυτή την περιοχή. Οπότε όσο μεγαλώνει το όριο υπάρχει διαφοροποίηση στο κόστος αλλά όχι τόσο μεγάλη όση στις πρώτες δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Σημαντική διαφοροποίηση στο κόστος όμως μπορεί να παίξει η συμμετοχή του ασφαλισμένου στα έξοδα. Μια συμμετοχή από 1000€ έως 3000€ στα έξοδα νοσηλείας μπορεί να ρίξει δραματικά το κόστος του προγράμματος, αφού η ασφαλιστική εταιρεία απαλλάσσεται από την υποχρέωση να πληρώνει τις πολύ μικρές νοσηλείες οι οποίες δημιουργούν μεγάλο διαχειριστικό κόστος, ενώ αυτό συμφέρει και τον ασφαλισμένο ο οποίος προστατεύεται από σημαντικά περιστατικά υγείας τα οποία μπορεί να του ανατρέψουν τον οικονομικό του σχεδιασμό.

Αυτή τη στιγμή δεν έχω περίθαλψη επειδή δεν μπορώ να πληρώσω την εισφορά στο ταμείο μου. Πως μπορώ λοιπόν να επιβαρυνθώ για ένα ιδιωτικό πρόγραμμα νοσηλείας;

Η εισφορά στο κοινωνικό ταμείο είναι υποχρεωτική. Εφόσον όμως είναι αδύνατη η συμμετοχή σε έναν κρατικό φορέα ασφάλισης, υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να ασφαλιστεί με ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας. Τα προγράμματα αυτά δίνουν την δυνατότητα σε κάποιον να χρησιμοποιήσει αποκλειστικά δημόσια νοσοκομεία πληρώνοντας απευθείας το κόστος στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Το κόστος μπορεί να είναι 35€ έως 40€ τον μήνα για κάποιον άνθρωπο 40 ετών. Το κόστος αυξάνεται κατά 50% περίπου εάν το πρόγραμμα περιλαμβάνει και ιδιωτικά νοσοκομεία. Μέσω των ιδιωτικών προγραμμάτων μπορούν να ενσωματωθούν στο συμβόλαιο πολύ σημαντικές ακόμα παροχές, όπως απώλεια εισοδήματος, ανικανότητα, ασφάλεια ζωής κλπ.

Μου φαίνεται ενδιαφέρον. Εάν παρουσιαστεί πρόβλημα υγείας θα φροντίσω να ασφαλιστώ.

Λάβετε υπόψη σας ότι η ασφάλιση είναι το μόνο προϊόν στο κόσμο το οποίο το αγοράζουμε όταν δεν το έχουμε ανάγκη. Όταν θα παρουσιαστεί η ανάγκη δεν μπορούμε να το αγοράσουμε. Κανείς δεν μπορεί να ασφαλιστεί όταν είναι στον προθάλαμο του νοσοκομείου, όταν πρέπει να κάνει μια εγχείρηση, ή όταν το σπίτι του καίγεται. Επίσης καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν θα ασφάλιζε κάποιον αν ήξερε ότι σε μερικά χρόνια θα πάθαινε κάτι σοβαρό. Η ασφάλιση στηρίζεται στην κοινωνία των κινδύνων όπου οι πολλοί πληρώνουν για τις ζημιές των λίγων. Ο καθένας πληρώνει ένα μικρό ασφάλιστρο και με αυτόν τον τρόπο μεταφέρει το οικονομικό άγχος στην ασφαλιστική εταιρεία απαλλάσσοντας τον εαυτό του και τους οικείους του από αυτό.

Έχω ήδη πρόβλημα υγείας. Μπορώ να ασφαλιστώ;

Όπως προαναφέρθηκε, η ασφάλιση υγείας αγοράζεται μόνο όταν δεν την έχουμε ανάγκη. Αν κάποιος ερχόταν στην θέση της ασφαλιστικής θα έδινε κάλυψη για έναν κίνδυνο που θα τον πλήρωνε αύριο; Οπότε άμεσα περιστατικά υγείας δεν μπορούν να καλυφθούν με νέα συμβόλαια. Παρόλα αυτά οι ασφαλιστικές εταιρείες δέχονται να ασφαλίσουν με αυξημένο ασφάλιστρο ή κάποια χρονική αναμονή πολλές περιπτώσεις με προβλήματα υγείας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι υπερτασικοί, οι έχοντες κάποιο χρόνιο νόσημα, οι δισλιπιδαιμικοί, ο θυρεοειδής, κλπ. Τα δυσκολότερα περιστατικά είναι οι διαβητικοί και όσοι έχουν καρκίνο, όπου εξετάζονται κατά περίπτωση. Επίσης δύσκολες έως απορριπτέες περιπτώσεις αποτελούν οι έχοντες συνδυαστικά προβλήματα υγείας πχ πίεση, ζάχαρο, αρθρίτιδα, χοληστερινη μεγαλο βαρος κλπ

Στείλτε μας κι εσείς, τις ερωτήσεις και απορίες που έχετε σχετικά με θέματα ιδιωτικής ασφάλισης.

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat