Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

«Μεγάλος αδερφός» για τους νέους οδηγούς οι ασφαλιστικές

Οι νέοι οδηγοί στη Μ. Βρετανία πρέπει να προσέχουν διπλά, αφού η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να ειδοποιήσει τους γονείς τους στην περίπτωση που κρίνει ότι ξεπερνούν τα όρια.
Μία πρωτοποριακή εφαρμογή παρακολουθεί τα πάντα και ενημερώνει άμεσα τους γονείς για παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, απότομα φρεναρίσματα και άλλα περιστατικά κακής οδηγικής συμπεριφοράς. Το μέτρο είναι διαθέσιμο για νέους οδηγούς κάτω των 25 ετών, οι οποίοι πλέον μπορούν να νιώθουν ότι πάντα στο πίσω κάθισμα κάθονται οι γονείς τους. Όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph, οι οδηγοί έως και 25 ετών μπορούν να εγκαταστήσουν ένα σύστημα παρακολούθησης με τεχνολογία «μαύρου κουτιού» που όχι μόνο παρακολουθεί κάθε κίνηση πίσω από το τιμόνι, αλλά στέλνει και γραπτό μήνυμα στους γονείς, όταν για παράδειγμα ο οδηγός ξεπερνάει το όριο ταχύτητας ή φρενάρει απότομα. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η νέα αυτή τεχνολογία επηρεάζει την ωρίμανση των νέων, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που συμφωνούν με την εφαρμογή της καθώς οι γονείς πλέον χρηματοδοτούν τα παιδιά για περισσότερα χρόνια – ακόμη και μετά τα 20. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ το 50% του πληθυσμού στη Μ. Βρετανία εκτιμά ότι ο καθένας θα πρέπει να μπορεί να είναι οικονομικά ανεξάρτητος μέχρι τα 23, σχεδόν το 26% των ατόμων που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 20-34 ετών συνεχίζουν και διαμένουν με τους γονείς τους, σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.
«Πρόκειται για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής που πολλοί ώριμοι οδηγοί δεν θα καλωσόριζαν», υποστηρίζει ο James Daley, της Fairer Finance. «Η πληροφόρηση των γονέων για την οδηγική συμπεριφορά των παιδιών θα πρέπει να σταματάει στα 18», προσθέτει.
Από την άλλη πλευρά, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι οδηγοί κάτω των 25 ετών έχουν διπλάσιες πιθανότητες να προκαλέσουν ζημιά σε σύγκριση με τους οδηγούς ηλικίας 61 ετών και πάνω. Τα ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται νεότεροι οδηγοί συνήθως είναι πιο σοβαρά, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Βρετανικών Ασφαλιστικών Εταιρειών. Η μέση απαίτηση από οδηγό ηλικίας 18-20 ετών διαμορφώνεται στις 889 στερλίνες, ενώ των οδηγών μεταξύ 26-30 ετών μόλις στις 443 στερλίνες.
Πώς λειτουργεί
Ο οδηγός πρέπει να εγκαταστήσει μία ειδική εφαρμογή που μέσω των χαρτών της Google, ο γονιός μπορεί να εντοπίσει ακριβώς τη διασταύρωση ή το δρόμο που λαμβάνει χώρα ένα περιστατικό κακής οδηγικής συμπεριφοράς. Στην περίπτωση που η εφαρμογή δεν είναι σε λειτουργία, οι γονείς λαμβάνουν ενημέρωση μέσω μηνύματος. Οι ασφαλιστικές επιμένουν ότι η τεχνολογία έχει αποτέλεσμα γιατί οι γονείς, που συχνά χρηματοδοτούν την αγορά αυτοκινήτου για τα παιδιά, έχουν μεγαλύτερη επιρροή στα παιδιά απ’ ότι η ίδια η ασφαλιστική. Οι ασφαλιστικές, επίσης, επικοινωνούν με τον οδηγό και τον ενημερώνουν για την οδηγική του συμπεριφορά, όμως υποστηρίζουν ότι αυτή η τακτική δεν είναι πάντα αποτελεσματική.
«Ερχόμαστε σε επαφή με τους γονείς, ενώ παράλληλα τηλεφωνούμε στον οδηγό και ενημερώνουμε τον λογαριασμό του στο διαδίκτυο όταν δεν οδηγεί με ασφάλεια», τονίζει ο Crispin Moger της εταιρείας Marmalade, που ειδικεύεται στην ασφάλιση νέων οδηγών.
«Εμπλέκουμε τους γονείς γιατί δεν θέλουμε οι νέοι οδηγοί να αγνοούν τα μηνύματα που τους στέλνουμε, ενώ μπορούμε να τερματίσουμε ένα συμβόλαιο στην περίπτωση που συνεχίσουν να έχουν κακή οδηγική συμπεριφορά», σημειώνει ο Moger.
Άλλες ασφαλιστικές εμπλέκουν τους γονείς μόνο στην περίπτωση που αυτοί έχουν αγοράσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. «Καθησυχάζει τους γονείς, οι οποίοι μπορούν να «βλέπουν» τα παιδιά τους όταν αυτά οδηγούν μόνα τους», υπογραμμίζει ο Steve Kerrigan της Co-operative Insurance.
Εδώ και τέσσερα χρόνια που έχει εφαρμόσει το «τηλεματικό» αυτό σύστημα η Co-operative Insurance έχει «πιάσει» περίπου 1.500 νέους οδηγούς να παραβιάζουν το όριο ταχύτητας.

Πηγή: insurancedaily.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat