Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Ασφαλιστικοί όμιλοι και Big Data

Μια από τις σημαντικότερες κατακτήσεις των ασφαλιστών θα είναι η χαλιναγώγηση της δύναμης των μαζικών δεδομένων και η αξιοποίηση τους για την αντιμετώπιση φυσικών η ανθρωπογενών καταστροφών. Μέσα στα επόμενα χρόνια οι ασφαλιστικοί όμιλοι θα επενδύσουν περίπου 700 εκατ. σε τεχνολογίες που συνδέονται με την ανάλυση δεδομένων και θα βασιστούν στην ανάλυση των μεγάλων δεδομένων για να προβλέψουν καταστροφές αλλά και για να διαχειριστούν ορθότερα γεγονότα που έχουν ήδη συμβεί. Χαρακτηριστικά παραδείγματα της τάσης αυτής είναι ο χάρτης της Google και το μοντέλο της Willis για τις πετρελαιοκηλίδδες.
Ο χάρτης κρίσης της Google
Ο χάρτης κρίσης της Google χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012 και παρείχε πληροφορίες σε διάφορα επίπεδα μέσω ενός διαδραστικού χάρτη, σχετικά με το μέγεθος, το σχήμα, την ταχύτητα και την κατεύθυνση του τυφώνα Σάντι. Ο χάρτης περιείχε επίσης πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφοριακή κίνηση, διαδρομές εκκένωσης, πλημμυρισμένες ζώνες και τοποθεσίες καταφυγίων, ενώ τα δεδομένα ανανεώνονταν και ενημερώνονταν σε πραγματικό χρόνο.
Πως χρησιμοποιείται: Η Google λάνσαρε ένα παρόμοιο πρόγραμμα για την περίοδο πυρκαγιών στις ΗΠΑ το 2014. Προσφάτως ξεκίνησε συνεργασία με το κολομβιανό Ινστιτούτο Υδρολογίας, Μετεωρολογίας και Περιβαλλοντικών Σπουδών καθώς και την Εθνική Αρχή για τη Διαχείριση Κινδύνων Φυσικών Καταστροφών της χώρας, με στόχο να προσφέρει στο κοινό πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μία φυσική καταστροφή, όπως τροπική καταιγίδα ή σεισμό.
Οφέλη για τους ασφαλιστές: Τα δεδομένα αυτά αποδεικνύονται εξαιρετικά χρήσιμα στο στάδιο αναγγελίας περιουσιακών ζημιών μετά από ένα καταστροφικό γεγονός, ιδίως όταν συνδυάζονται με εικόνες δορυφόρου που απεικονίζουν τις καταστροφές από καταιγίδες και πλημμύρες. Οι ασφαλιστές έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν ξεκάθαρη αντίληψη της κλίμακας των ζημιών και των απωλειών και να προσφέρουν την κατάλληλη επιτόπια ανταπόκριση.
Το μοντέλο του ομίλου Willis για τις πετρελαιοκηλίδες
Το μοντέλο του ομίλου Willis για τις πετρελαιοκηλίδες στηρίζεται στην ανάλυση μαζικών δεδομένων που βοηθά τους πελάτες του να προβλέψουν ενδεχόμενες απώλειες από έργα γεώτρησης πετρελαίου.
Πως χρησιμοποιείται: Μετά την πετρελαιοκηλίδα του Κόλπου του Μεξικού, ο όμιλος Willis συνεργάστηκε με την Πολιτεία της Φλόριντα προκειμένου να βοηθήσει τους αρμόδιους φορείς να συμπεράνουν κατά πόσο ήταν ασφαλές να επιτρέπουν έργα εξόρυξης στα ανοικτά των ακτών της. Ο Willis ξεκίνησε την εκπόνηση ενός μοντέλου πετρελαιοκηλίδας για τον υπολογισμό της συχνότητας, της έντασης και του κόστους καταστροφών από πετρελαιοκηλίδες. Έχοντας συγκεντρώσει στοιχεία από πηγές όπως η αμερικανική κυβέρνηση και η αμερικανική Υπηρεσία Γεωλογικών Ερευνών, ο όμιλος έχει πλέον στη διάθεσή του ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έργα σε όλο τον κόσμο. Ο Phil Ellis, Διευθύνων Σύμβουλος του Willis Global Solutions, εξηγεί σχετικά: “Είμαστε σε θέση να προσαρμόζουμε τον τρόπο εφαρμογής του μοντέλου ανάλογα με τη βασική γεωλογία, το ρυθμιστικό πλαίσιο, τα είδη των εταιριών και το ιστορικό γεωτρήσεων κάθε συγκεκριμένης περιοχής”.
Οφέλη για τους ασφαλιστές: Το μοντέλο διευκολύνει τους ασφαλιστές να προσδιορίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια το μέγεθος των κινδύνων που σχετίζονται με συγκεκριμένα έργα εξερεύνησης και γεώτρησης ανά τον κόσμο, επιτρέποντάς τους έτσι να περιγράφουν με τον πλέον εύστοχο τρόπο τους αντίστοιχους κινδύνους και να τους τιμολογούν έχοντας πιο σφαιρική ενημέρωση.
Predpol
Το PredPol βοηθάει τους αστυνομικούς να βρίσκονται στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή, δίνοντάς τους περισσότερες ευκαιρίες πρόληψης εγκλημάτων. Η σχετική τεχνολογία παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με αυτή που χρησιμοποιείται για την πρόβλεψη των μετασεισμών μετά από ισχυρές σεισμικές δονήσεις: μετά την τέλεση μίας εγκληματικής ενέργειας, το πρόγραμμα επιχειρεί να προβλέψει πού θα συμβεί η επόμενη.
Πως χρησιμοποιείται: Το PredPol αναπτύχθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση του Λος Άντζελες, η οποία επεξεργάστηκε στοιχεία από 13 εκατομμύρια συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τα τελευταία 80 χρόνια. Στην περιφέρεια αρμοδιότητας του αστυνομικού τμήματος του Foothill, όπου εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, η εγκληματική δραστηριότητα μειώθηκε κατά 13% μέσα σε 4 μήνες μετά την εισαγωγή του προγράμματος, σε αντίθεση με την αύξηση σε ποσοστό 0,4% που σημειώθηκε στις υπόλοιπες περιοχές της πόλης.
Οφέλη για τους ασφαλιστές: Η μείωση της εγκληματικής δραστηριότητας επηρεάζει πολλούς διαφορετικούς τομείς ασφαλειών, από την περιουσιακή ασφάλιση και την ασφάλιση αυτοκινήτου μέχρι την ιατρική κάλυψη και την ταξιδιωτική ασφάλεια. Το πρόγραμμα αυτό έχει την προοπτική ενός πολύ χρήσιμου εργαλείου για τους ασφαλιστές, αν οι τελευταίοι κατορθώσουν να πείσουν τις αστυνομικές αρχές να μοιραστούν τα δεδομένα αυτά μαζί τους, επιτρέποντάς τους να τα συγκρίνουν με τις ασφαλιστικές πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους, ώστε να σχηματίζουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα των κινδύνων κλοπής και απάτης που συνδέονται με κάθε συγκεκριμένη περιοχή.

Πηγή: insuranceworld.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat