Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

BREXIT και… τι πλεονεκτήματα προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις ασφαλιστικές εταιρείες?

Στις 23 Ιουνίου οι Βρετανοί καλούνται να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Καθώς οι μέρες πλησιάζουν και η αντιπαράθεση φουντώνει, οι Ασφαλιστές παραθέτουν τα δικά τους επιχειρήματα για τη συνέχιση της λειτουργίας υπό ευρωπαϊκό καθεστώς. Μέσω του επαγγελματικού επιμελητηρίου, η Διεθνής Ενωση Underwriting (IUA) προειδοποίησε ότι ο κλάδος ασφαλειών στο Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση, εάν η ψήφος των Βρετανών δώσει πράσινο φως για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Ταυτόχρονα, εξέφρασε πολλά ερωτηματικά για τα όποια πλεονεκτήματα έχουν παρουσιαστεί υπέρ της εξόδου.
Οι Underwriters υποστηρίζουν ότι η συμμετοχή παρέχει μια σειρά από ουσιώδη πλεονεκτήματα όπως το «διαβατήριο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών», το οποίο εκδίδει η ΕΕ και το οποίο επιτρέπει στις εταιρείες που εδρεύουν στο Λονδίνο να ιδρύουν υποκαταστήματα σε όλα τα κράτη μέλη υπό έναν και μόνο επιτηρητή, αυτόν του Ηνωμένου Βασιλείου. Για αυτό και πολλές διεθνείς ασφαλιστικές εταιρείες έχουν έδρα το Λονδίνο και απο εκεί παρέχουν υπηρεσίες στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της λειτουργίας σε καθεστώς ΕΕ, είναι η ενιαία αγορά. Παρά τα διαφορετικά κράτη, η Ευρώπη αντιμετωπίζεται ως μια αγορά και έτσι οι εταιρείες δεν είναι υποχρεωμένες να διατηρούν υψηλά επενδυτικά και αποθεματικά κεφάλαια σε κάθε ένα από τα διαφορετικά κράτη μέλη στα οποία δραστηριοποιούνται. Η ενιαία αγορά επιτρέπει ακόμη την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, θέτει κοινό εποπτικό πλαίσιο, δεν επιβάλλει εμπορικούς δασμούς και απελευθερώνει την διακίνηση και μετακίνηση εργατικού δυναμικού.
Τα παραπάνω διευκολύνουν και ευνοούν εξαιρετικά την δραστηριότητα των εταιρειών στην Ευρώπη και παράλληλα, κρατούν το Λονδίνο στο επίκεντρο της παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς. Αν το το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ε.Ε, θα έχει την υποχρέωση να συμμορφωθεί σε μια σειρά από διαφορετικούς, περιοριστικούς κανόνες, θα πάψουν οι ευνοϊκοι όροι λειτουργίας των εταιρειών στην υπόλοιπη Ευρώπη και η επιρροή και ανταγωνιστικότητα της χώρας θα μειωθεί. Τα δυνητικά οφέλη ενός BREXIT περιλαμβάνουν λιγότερους φόρους και λιγότερα ρυθμιστικά πλαίσια. Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στα μέλη του Βρετανικού Επαγγελματικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (BCC) έδειξε ότι το 54% παραμένει υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ. Παρά ταύτα, το ποσοστό αυτό είναι ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με προηγούμενη έρευνα στο ίδιο δείγμα πληθυσμού που είχε βγάλει ποσοστό 60% υπέρ και 40% κατά της παραμονής. Ο πρόεδρος των Lloyd’s John Nelson, με ιδιόχειρη επιστολή προς τους μεσίτες και τους ασφαλιστές, προειδοποίησε πως αν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ, η πρόσβαση στις αγορές της Ευρώπης δεν θα είναι ούτε το ίδιο εύκολη ούτε το ίδιο θελκτική. To ίδιο ισχυρίστηκε και ο Πρόεδρος των Underwriters, ο Dave Matcham: η εικόνα που έχουμε από τα μέλη μας, δήλωσε, είναι ότι η συμμετοχή στην ΕΕ εμπεριέχει πολλά οφέλη, τα οποία θα εξανεμιστούν αν γίνει πραγματικότητα το BREXIT. Στο ίδιο μήκος κύματος με τα Lloyd’s και την Ένωση των Underwriters βρίσκεται και η Allianz SE. Eξηγώντας τις συνέπειες εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ o επικεφαλής Οικονομολόγοs Michael Heise τονίζει το ρήγμα που θα δημιουργηθεί στις εμπορικές συναλλαγές, την αύξηση των ασφαλίστρων κινδύνου, αλλά και την εκτίναξη του κόστους δανεισμού στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Πηγή: underwriter.gr  (γράφει η κ. Έλενα Ερμείδου)

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat