Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

FINTECH – ο πιο καυτός ίσως τομέας της startup σκηνής παγκοσμίως

The world is changing rapidly – part 1.

Ένας από τους πλέον ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς στην τεχνολογική επιχειρηματικότητα παγκοσμίως είναι ο FinTech, δηλαδή τεχνολογίες στον χρηματοοικονομικό τομέα (Financial Technology). Στην κατηγορία του FinTech εντάσσονται εταιρείες που αναπτύσσουν λύσεις σε τομείς όπως οι ηλεκτρονικές πληρωμές, ηλεκτρονική τραπεζική, ασφάλεια συναλλαγών, μεταφορές χρημάτων, εκκαθάριση συναλλαγών, εναλλακτικά νομίσματα και άλλους. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν στρέψει πλέον το «βλέμμα» τους και τα Venture Capital και Private Equity επενδυτικά κεφάλαια επενδύοντας τεράστια ποσά.
Τη στιγμή που ο τομέας αυτός «διχάζει», τράπεζες όπως οι αμερικανικές Citi, American Express, Goldman Sachs, JP Morgan και οι ευρωπαϊκές Santander, BBVA, Barclays, UBS και άλλες έχουν στηρίξει έμπρακτα τον κλάδο είτε εξαγοράζοντας FinTech startups, είτε υποστηρίζοντας επιχειρηματικούς επιταχυντές, είτε ενσωματώνοντας κατευθείαν τις τεχνολογικές καινοτομίες.
Για παράδειγμα, η JPMorgan Chase έχει ρίξει όλο το βάρος της στο mobile banking και σήμερα πάνω από 22 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ενώ προωθεί επιθετικά την υπηρεσία κινητών πληρωμών, Chase Pay.
Επίσης, η Citigroup απέκτησε πρόσφατα μια πατέντα για προώθηση διαφόρων τραπεζικών υπηρεσιών, ενώ δημιούργησε μια νέα μονάδα, τη Citi FinTech η οποία θα εστιάσει στο mobile banking.
Μάλιστα, σύμφωνα με προβλέψεις οι τράπεζες της Αμερικής θα διπλασιάσουν τις επενδύσεις τους σε νέες τεχνολογίες και ηλεκτρονικές υπηρεσίες, στα 20 δισ. δολάρια το 2017.
Η επικράτηση των τεχνολογικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ιδιαιτέρα σε θέματα πληρωμών και συναλλαγών, καθώς και η αυξημένη ζήτηση έχουν οδηγήσει τους τεχνολογικούς «κολοσσούς» όπως η Apple, η Google, η Samsung και το Facebook να δημιουργήσουν τις δίκες τους FinTech υπηρεσίες, που ενσωματώνουν στα υφιστάμενα προϊόντα τους.
Να σημειώσουμε πως στην Ευρώπη, ως τα πιο σημαντικά FinTech κέντρα έχουν αναδυθεί το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία (623 εκατ. δολ. επενδύσεων το 2014), οι Σκανδιναβικές χώρες (345 εκατ.) και η Ολλανδία (306 εκατ. δολ. το 2014).

The world is changing rapidly – part 2.

Σημαντικά συμπεράσματα διακεκριμένων ομιλητών στο συνέδριο «Breaking Barriers» που διοργάνωσε η ING στο παλιό κτίριο της IBM στα προάστια του Amsterdam, όπου 500 σύνεδροι από τους χώρους του χρηματοοικονομικού τομέα, των νεοφυών επιχειρήσεων fintech και των ειδικών σε νεοφυείς επιχειρήσεις, μαζεύτηκαν για να προιδεάσουν για το μέλλον του χρηματοοικονομικού τομέα.

Οι μέθοδοι διαχείρισης μιας επιχείρησης που χρησιμοποιούνται σήμερα αλλά σχεδιάστηκαν πριν χρόνια δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο αβέβαιο περιβάλλον το οποίο ζούμε – σημειώνει ο Eric Reis – επιχειρηματίας από τη Silicon Valey και ομιλητής στο συνέδριο.

«Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνουμε πολύτιμο χρόνο σε επίπεδο αγοράς στο σύνολό της», συμπληρώνει ο ίδιος συνεχίζοντας «οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να ξεφορτωθούν τα επιχειρηματικά μοντέλα που υιοθέτησαν τη δεκαετία του ‘90 που στόχευαν μόνο στην υψηλή αποτελεσματικότητα και το χαμηλό ρίσκο. Αντί να ξοδεύουν μήνες στο να επιτύχουν έναν “μέτριο στόχο” θα έπρεπε να συγκεντρωθούν στο να πειραματίζονται και να μαθαίνουν συνέχεια. Και ο δρόμος δεν είπε κανείς ότι είναι εύκολος. Εγώ ο ίδιος έχω ένα σεβαστό ιστορικό αποτυχημένων νεοφυών επιχειρήσεων. Τολμήστε να πρωτοτυπήσετε, αλλάξτε το στρατηγικό σας σχεδιασμό αν οι πελάτες σας δεν πιστεύουν στην ιδέα σας, πειραματιστείτε στην αρχή με μια μικρής αξίας υπηρεσία έτσι ώστε αν κάνετε λάθος να μη σας στοιχήσει και τέλος μην αφήσετε το υψηλό ρίσκο και τη γραφειοκρατία να σας σταματήσει, υπολογίστε τα στις προσπάθειές σας και πιστέψτε με στο τέλος θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το στόχο σας».

Οι μεγάλες και οι νεοφυείς επιχειρήσεις είναι από τελείως «διαφορετικές ράτσες» δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της θερμοκοιτίδας για νεοφυείς επιχειρήσεις startupbootcamp, Patrick de Zeeuw, με παραρτήματα σε 10 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Οι μεγάλες επιχειρήσεις “χάνονται” στις δικές τους διαδικασίες και προτεραιότητες. Οι νεοφυείς μπορούν να αποφασίσουν αν θα πάνε δεξιά ή αριστερά “αύριο”. Αν αποτύχεις δύο φορές σε μια μεγάλη εταιρεία τότε σε διώχνουν. Σε μια νεοφυή εταιρεία δεν είναι πρόβλημα, αρκεί να αποδείξεις ότι κάτι έμαθες. Ακόμα και με αυτήν τη διαφορά όμως η συνεργασία είναι εφικτή. Όπως για παράδειγμα η θετική στάση της ING απέναντι στις “επαναστατικές” ιδέες τους. Αυτήν τη στιγμή μπορούμε να συμβουλέψουμε τις νέες εταιρείες για το “τι θέλουν” οι τράπεζες μέσω ενός συμβούλου που διαθέτει η ING καθώς και το αντίθετο».

Στο τέλος του συνεδρίου συμμετέχοντες και ομιλητές συμφώνησαν ότι στο τέλος της ημέρας νικητές από αυτήν τη μεταβατική περίοδο θα βγουν εκείνοι οι οποίοι θα αντιδράσουν γρηγορότερα. Τον πελάτη δεν θα τον ενδιαφέρει αν το προϊόν είναι της «μεγάλης ING» ή της μικρής νέας εταιρείας αρκεί να είναι γρήγορο, έξυπνο, ευέλικτο και να ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις του.

Πηγή: Fortunegreece.com – insurancedaily.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat