Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Future Megacities

Μέχρι το 2030, τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζουν σε πόλεις. Οι περισσότεροι σε μεγάλες μητροπόλεις (μεγαλουπόλεις – megacities), εξαιρετικά πυκνοκατοικημένες, των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων ή και περισσότερο.
Οι τάσεις του μέλλοντος θα γεννηθούν σε αυτές τις πόλεις και θα πρέπει να ανταποκριθούμε στις τεράστιες προκλήσεις που δημιουργούν, αναφέρει ο Axel Theis (Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE, υπεύθυνος για τις Παγκόσμιες Δραστηριότητες του Ομίλου και τις Αγγλόφωνες Αγορές), στο τελευταίο Allianz Risk Pulse με τίτλο: Η μεγαλούπολη (megacity) – Οι μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου διαμορφώνουν το μέλλον μας. Και συνεχίζει, τo κύριο ερώτημά μας θα είναι: Πώς μπορούμε να βρούμε την ισορροπία μεταξύ της ανάπτυξης, της ποιότητας ζωής και της προστασίας του κλίματος;
Ο αριθμός των μεγαλουπόλεων, αυξάνεται ταχύτατα. Ήδη υπάρχουν 29. Το πλήθος των κατοίκων, των κτιρίων και των υποδομών αυξάνεται εκθετικά την ίδια ώρα που ο διαθέσιμος χώρος για την ανάπτυξη αυτή, συρρικνώνεται.
Πολλές από τις μεγαλουπόλεις εκτείνονται σε πεδινές παράκτιες περιοχές, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στις ακραίες καιρικές συνθήκες και τις συνέπειες των κλιματικών αλλαγών. Την ίδια στιγμή, το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται σε πολλά μέρη του κόσμου, και ιδιαίτερα στην Ασία. Το 2030, το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι άνω των 60. Τάση που παρατηρείται και στις μεγαλουπόλεις.
Στην έκθεση της Allianz αναλύονται οι επιπλοκές των εξελίξεων αυτών και περιγράφεται ο ρόλος της ασφάλισης. Ο Theis εξηγεί ότι, “Όσο οι συνθήκες διαβίωσης στις μεγάλες μητροπόλεις αλλάζουν, τόσο αλλάζουν και οι ανάγκες των κατοίκων τους, και εμείς, οι ασφαλιστικές εταιρείες, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε σε αυτές. Όπως για παράδειγμα είναι, η ανάγκη διαχείρισης φυσικών καταστροφών ή η ανάγκη στήριξης σύγχρονων έργων υποδομής.”
Εκρηκτική ανάπτυξη των μεγαλουπόλεων
Οι αστικές περιοχές σήμερα αναπτύσσονται σημαντικά σε πολλαπλά επίπεδα. Το 1950, ο πληθυσμός της Νέας Υόρκης και του Τόκιο ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια. Το 2030, θα υπάρχουν πάνω από 40 μεγαλουπόλεις. Ήδη από το 2020, η ευρύτερη περιοχή της Σαγκάης πιθανόν να αποτελεί μια “γιγάντια πόλη”, με 170 εκατομμύρια κατοίκους – δηλαδή περισσότερους από το διπλάσιο πληθυσμό της Γερμανίας. “Προς το παρόν, η ανάπτυξη των μεγαλουπόλεων είναι κυρίως ασιατικό φαινόμενο. Έξι από τις δέκα πόλεις με το μεγαλύτερο πληθυσμό βρίσκονται στην Ασία”, αναφέρει ο Jay Ralph, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE και, μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων, Υπεύθυνος και για την Παγκόσμια Διαχείριση Κεφαλαίων του Ομίλου. “Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η ασιατική μεσαία τάξη θα αυξηθεί σε 1,75 δισεκατομμύρια μέχρι το 2020. Ήδη, μέχρι το τέλος του 2014, το 11% των κεφαλαίων που διαχειριζόμασταν, αφορούσε πελάτες που προέρχονταν από την τάξη αυτή. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.”
Τι τις κάνει ελκυστικές; Η προοπτική των θέσεων εργασίας και οι βελτιωμένες υποδομές σήμερα προσελκύουν τους νέους ανθρώπους στις αστικές περιοχές. Η μετακίνηση αυτή συγκεντρώνει, τα ταλέντα, τις ευκαιρίες και τις επενδύσεις στις πόλεις. Σύμφωνα με τον Ο.Ο.Σ.Α (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), είναι θέμα χρόνου έως ότου ορισμένες μητροπόλεις αποκτήσουν περισσότερη οικονομική επιρροή από ό,τι ολόκληρες χώρες.
Στη μεγαλούπολη του μέλλοντος όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα ζουν σε μικρότερα νοικοκυριά, διότι η παραδοσιακή οικογένεια ολοένα και διασπάται σε μικρότερα τμήματα. Ως εκ τούτου, η ζήτηση για χώρους διαβίωσης αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά. Η πρόκληση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί με καινοτόμες τεχνολογίες, όπως με τρισδιάστατα εκτυπωμένα σπίτια.

Διαβάστε την συνέχεια του πολύ ενδιαφέροντος αυτού άρθρου στο asfalisinet.gr

 

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat