Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Tο ομαδικό συμβόλαιο κλειδί για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης

Φανταστείτε μια επιχείρηση η οποία θα είχε εργαζόμενους οι οποίοι θα δούλευαν αλλά δεν θα πληρώνονταν! Προφανώς τέτοια επιχείρηση δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο αφού δεν θα προσέλκυε κανέναν λογικό άνθρωπο να δουλέψει γι αυτήν. Σαφέστατα, το πιο σημαντικό κίνητρο για να εργαστεί κάποιος αποτελεί το εισόδημα.Φανταστείτε τώρα μια επιχείρηση η οποία θα είχε ανασφάλιστους εργαζόμενους. Πως θα αισθάνονταν αυτοί που δούλευαν, αλλά και ο ίδιος ο εργοδότης τους; Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε παράνομες ή ανήθικες δραστηριότητες αλλά στα πλαίσια της υγιούς και κανονικής επιχειρηματικότητας. Η ανασφάλεια θα κυριαρχούσε, το άγχος θα ήταν καθημερινό και η αποδοτικότητα θα ήταν μικρή. Συνεπώς μετά το εισόδημα, η ασφάλιση των εργαζομένων αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο κίνητρο για τον εργαζόμενο, κάτι που έχει θεσμοθετηθεί και δεν νοείται εργαζόμενος χωρίς ασφάλιση. Τα ιδιωτικά συμβόλαια υγείας όμως, αν και δεν είναι υποχρεωτικά μπορούν να προσφέρουν πολύ σημαντική υπεραξία σε μια επιχείρηση.
Ας δούμε γιατί:
Η δεινή θέση του δημόσιου συστήματος υγείας και οι αμφίβολες προοπτικές του, αφαιρούν από την συνείδηση των εργαζομένων την αίσθηση της σιγουριάς και της αξιοπιστίας που θα χρειαστούν σε ενδεχόμενη δύσκολη στιγμή για αυτούς και τα μέλη των οικογενειών τους. Ταυτόχρονα οι χρόνοι εξυπηρέτησης στο δημόσιο σύστημα γίνονται ολοένα και πιο αργοί με αποτέλεσμα να αθροίζονται επιπλέον αμφιβολίες για την αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού υγείας όταν θα χρειαστούν ακαριαίες αντιδράσεις και άμεση εξυπηρέτηση. Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών έχει πέσει πάρα πολύ με αποτέλεσμα σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα, παρά τον υπεράνθρωπο αγώνα ιατρών και νοσηλευτών να παρατηρούνται ελλείψεις βασικών υλικών και φαρμάκων.
Επιπλέον, το τεράστιο ποσοστό ανασφάλιστων / ανέργων αλλά και το μεταναστευτικό ρεύμα, έχουν ως αποκλειστικό προορισμό τα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να παρατηρείται υπερπληρότητα κλινών και ασφυκτικό περιβάλλον. Oπότε ο συνδυασμός κακής οικονομικής κατάστασης, αργών χρόνων εξυπηρέτησης, υποβαθμισμένης ποιότητας, έλλειψης βασικών υλικών / φαρμάκων και υπερπληρότητας – ασφυξίας είναι καταχωρημένα στην συνείδηση των εργαζομένων με αποτέλεσμα να αισθάνονται πλέον σαν να μην είναι ασφαλισμένοι. Είναι κρίσιμο να σημειωθεί εδώ ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν την ίδια οικονομική αυτοεκτίμηση με έναν άνεργο ή αλλοδαπό οι οποίοι αναγκαστικά δεν μπορούν να σκεφτούν οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική λύση από την ‘’αγκαλιά’’ της κρατικής πρόνοιας. Οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι στην δύσκολη στιγμή δικαιούνται κάτι καλύτερο, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα, το οποίο θα τους επιτρέψει να επιστρέψουν γρήγορα και με ασφάλεια στην εργασία τους χωρίς δυσάρεστες αναμνήσεις. Λύση αξιόπιστη, οικονομική και έξυπνη αποτελεί η ομαδική ασφάλιση όπως θα αναλύσουμε πιο κάτω.
Η δυναμική της ομαδικής ασφάλισης εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντα της επιχείρησης.
Ένα τεράστιο θέμα το οποίο αντιμετωπίζουν ήδη οι γενιές των 30-40ρηδων είναι η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη, με προοπτικές ανόδου εξαιτίας της επέκτασης του προσδόκιμου επιβίωσης. Τα δημόσια ταμεία ασφάλισης αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα επιβίωσης, ενώ τα ποσοστά αναπλήρωσης συντάξεων τα οποία ίσχυαν στο παρελθόν ανήκουν πλέον στην σφαίρα της ιστορίας και δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξουν ξανά. Σύμφωνα με τα σημερινά ισχύοντα το ποσόν της σύνταξης πολύ δύσκολα θα ξεπερνάει το 50% του τελευταίου επίσημα εγγεγραμμένου μισθού. Βλέποντας το ασφαλιστικό σφαιρικά διαπιστώνουμε ότι η υποχρεωτική κρατική ασφάλεια δυστυχώς δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες και απαιτήσεις των εργαζομένων – στην ουσία το μοντέλο αυτό έχει χρεοκοπήσει – με αποτέλεσμα να χρειάζεται άμεσα ένεση αξιοπιστίας, φερεγγυότητας. Την λύση μπορούν να δώσουν μόνο τα ιδιωτικά συστήματα ασφάλισης τα οποία θα αναπτυχθούν ραγδαία τα επόμενα χρόνια. Ήδη με τον τελευταίο φορολογικό νόμο 4172 αυξάνονται τα κίνητρα για ασφάλιση είτε με συμμετοχή του εργοδότη είτε χωρίς.
Οι καλύψεις που παρέχουν τέτοια συμβόλαια στον κλάδο υγείας/ζωής είναι οι εξής:
Ασφάλεια απώλειας ζωής (καλύπτεται κάποιος αριθμός μισθών)
Ασφάλεια μόνιμης ανικανότητας προς εργασία
Ασφάλεια πρόσκαιρης ασφάλειας προς εργασία
Νοσοκομειακή περίθαλψη μέχρι ένα ορισμένο ύψος
Κάλυψη εξόδων εξωνοσοκομειακών δαπανών
Επίδομα μητρότητας
Επίδομα σοβαρών ασθενειών
Οι παροχές αυτές αυξάνουν έμμεσα το εισόδημα των εργαζομένων με δύο τρόπους: Αφενός με την χρήση ή εκταμίευση των παροχών τις οποίες αλλιώς δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν και αφετέρου με την μείωση του κόστους στα υπάρχοντα ατομικά συμβόλαια τα οποία πλέον θα ξαναχτιστούν λαμβάνοντας υπόψη τις παροχές του ομαδικού ασφαλιστηρίου.
Στον κλάδο σύνταξης τα ομαδικά συμβόλαια μπορούν να δημιουργηθούν αποκλειστικά και μόνο με εισφορές των εργαζομένων, οι οποίες εκπίπτουν σε ποσοστό 100% από το εισόδημά τους. Αυτό σημαίνει ότι το όφελος που προκύπτει γι αυτούς κλιμακώνεται από 22% έως 42% αναλόγως του φορολογικού συντελεστή στον οποίο ανήκουν, ενώ φορολογικό όφελος προκύπτει και όταν φτάσουν στην ηλικία απόδοσης της σύνταξης. Φυσικά το ομαδικό συνταξιοδοτικό μπορεί να πληρώνεται και από τον εργοδότη ή σε συνδυασμό εργοδότη – εργαζόμενου.
Αν εστιαστούμε στα οφέλη της ομαδικής ασφάλισης, θα διαπιστώσουμε ότι η ενεργοποίηση τέτοιων συμβολαίων, δημιουργεί στους εργαζόμενους την αίσθηση ότι πράγματι υπάρχει ασφάλεια και στην δύσκολη στιγμή θα μπορέσει να δράσει γρήγορα και με ελευθερία επιλογής για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Η αποδοτικότητα θα αυξηθεί και το κλίμα ικανοποίησης θα γίνει αισθητό παντού. Η επιχείρηση θα αναβαθμιστεί και θα γίνει πιο θελκτικός προορισμός ικανών στελεχών.
Η φορολογική απαλλαγή είναι πλήρης μέχρι 1500€ ετησίως ανά εργαζόμενο, ενώ η επιχείρηση έχει το δικαίωμα να ασφαλίσει μέρος των εργαζομένων χωρίς να χρειαστεί να δημιουργήσει ομαδικό ασφαλιστήριο.

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat