Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

Smart City

Γνωρίζατε ότι μέχρι το 2050, το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζει σε πόλεις;

Οι αστικές περιοχές πρέπει να υποβληθούν σε μια μεγάλη μεταμόρφωση ώστε να προσαρμοστούν σε αυτή την αύξηση της αστικοποίησης. Είναι οι έξυπνες πόλεις η απάντηση; Τι είναι μια έξυπνη πόλη;
Όπως ενημερώνει η AXA, σήμερα δεν υπάρχει εθνικός, διεθνής ή νομικός ορισμός για την «έξυπνη πόλη». Η σημασία της εξαρτάται από το πλαίσιο και την πλεονεκτική θέση της χώρας ή των ενδιαφερόμενων μερών. Επίσης εξαρτάται από την ποικιλότητα των τεχνολογιών και τον όγκο των δεδομένων που μπορούν να κάνουν μια πόλη «εξυπνότερη». Ο ορισμός που δίνει η AXA, είναι ο εξής: οι έξυπνες πόλεις χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες και τη διαχείριση των δεδομένων για την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της έξυπνης διαχείρισης της πόρων και της παραγωγικότητας, προκειμένου να βελτιωθεί περαιτέρω η ευημερία των πολιτών.

Η ανάπτυξη των έξυπνων πόλεων έχει επηρεάσει πολλούς τομείς, ιδιαίτερα τις μετακινήσεις, την υγειονομική περίθαλψη, την υλική υποδομή, τη διαχείριση της ενέργειας, την ασφάλεια και την αστική διακυβέρνηση. Δεν υπάρχει ιδανικό μοντέλο έξυπνης πόλης για να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση: αντ ‘αυτού, υπάρχει ένα πλήθος δυνατοτήτων προς επιλογή, με βάση τις δυνατότητες και τις ανάγκες της κάθε πόλης. Η AXA παρουσιάζει τέσσερις προσεγγίσεις για την κατανόηση των διαφορετικών τρόπων με τους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί μια πόλη και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ασφάλιση στην καλύτερη προστασία των πόλεων του αύριο.

  1. Η ανάπτυξη των έξυπνων πόλεων εξαρτάται από συγκεκριμένους τομείς. Οι λύσεις για την ανάπτυξη των φουτουριστικών αυτών πόλεων έγκειται στην ρεαλιστική εφαρμογή των κανόνων ανάπτυξης που αφορούν κυρίως την κινητικότητα, την ασφάλεια, αλλά και τη διαχείριση των πόρων, η ασφάλιση των οποίων θα είναι κομβικής σημασίας.
  2. Όταν οι έξυπνες πόλεις χτίζονται από την αρχή, ή όταν επανεκτιμάται η δόμηση μια πόλης, η ασφαλιστική γνώση είναι το κλειδί για την πρόληψη των κινδύνων. Η παροχή συμβουλών για την πρόληψη των κινδύνων κατά το σχεδιασμό των πόλεων του μέλλοντος θα είναι επίσης αναγκαία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
  3. Πολλές πόλεις είναι πλέον εξοπλισμένες με πλατφόρμες δεδομένων, οι οποίες προσφέρουν νέες λύσεις που βοηθούν την κινητικότητα των πολιτών ή τη μείωση της έκθεσης στη ρύπανση, για παράδειγμα. Μέσα από αυτές τις πλατφόρμες, οι ασφαλιστικές μπορούν να προσφέρουν νέες μορφές παραμετρικής ασφάλισης.
  4. Υπάρχει η αντίληψη ότι οι πόλεις μεγαλώνουν όπως οι ζωντανοί οργανισμοί και συνεπώς έχουν κάποιες ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν. Έτσι, οι αρχές της πόλης πρέπει να παρέχουν τα κατάλληλα εργαλεία ώστε η πόλη να ακολουθήσει τη «φυσική» της τάση. Με βάση αυτή την προσέγγιση η έξυπνη πόλη αναπτύσσεται μαζί με τους πολίτες της «gig economy» (όπου οι περισσότερες θέσεις εργασίας είναι προσωρινές και καλύπτονται με ατομικές συμβάσεις ανεξάρτητων «αυτοαπασχολούμενων» ατόμων). Οι ασφαλιστικές πρέπει να βρουν τρόπους ώστε να παρέχουν στους εργαζόμενους της νέας αυτής μορφής της οικονομίας την κατάλληλη ασφαλιστική κάλυψη.

Φιλοδοξία της AXA είναι να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της και την τεχνογνωσία για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες να δημιουργήσουν καλύτερες πόλεις στο μέλλον!

Πηγή: nextdeal.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat