Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·blog

SUCCESS STORIES – HARRISSON FORD

Aυτή είναι η ιστορία του θρυλικού Indiana Jones!
Ποιος δεν γνωρίζει άραγε τον αμερικανό ηθοποιό Harrison Ford, διάσημο για τις εμφανίσεις του στην τριλογία του «Πολέμου των Άστρων» και βέβαια στην ομώνυμη σειρά ταινιών του Hollywood «Indiana Jones». Η καριέρα του μετρά έξι δεκαετίες, κάτι που δείχνει πόσο δημοφιλής είναι στο κοινό. Οι ταινίες του έχουν αποφέρει στον ίδιο πολλά εκατομμύρια δολάρια ενώ είναι και αποδέκτης του βραβείου Lifetime Achievement του 28ου Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου. Γνωρίζετε όμως ότι για να φτάσει εκεί που έφτασε χρειάστηκε να εργαστεί σαν ξυλουργός?

Ας πάρουμε όμως την ιστορία του από την αρχή…

Ο Harrison γεννήθηκε στις 13 Ιούλ 1942 στο Chicago του Illinois. Η μητέρα του Dorothy Nidelman ήταν ηθοποιός στο ραδιόφωνο, ενώ ο πατέρας του Christopher Ford ήταν στέλεχος διαφημιστικής εταιρίας και πρώην ηθοποιός. Έχοντας καλή φωνή ο Harrisson, ήταν ο τακτικός αφηγητής στον ραδιοφωνικό σταθμό του γυμνασίου του από το οποίο και αποφοίτησε το 1960. Ο ίδιος πίστευε ότι παρά τη φυσική συστολή του μπορούσε να ασχοληθεί με την υποκριτική και μάλιστα με το δράμα.
Το 1964 πήγε στη California και το Los Angeles, γυρεύοντας να εργαστεί σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό. Το μόνο που κατάφερε ωστόσο ήταν να υπογράψει με την Columbia Pictures για έναν μικρό ρόλο και μόνο για 150 δολάρια την εβδομάδα. Αργότερα πήρε ακόμα κάποιους μικρούς ρόλους χωρίς όμως και πάλι να καταφέρει να ξεχωρίσει.
Συνέχισε να αγωνίζεται για το όνειρό του ενσαρκώνοντας μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές των Universal Studios, όπως «Ironside», «F.B.I» και «Kung Fu».
Όμως όσο και αν προσπαθούσε δεν κατάφερνε να κερδίσει έναν ρόλο που θα τον έφερνε εκεί που εκείνος ήθελε και πίστευε ότι αξίζει, ενώ κάποια στιγμή του χτύπησε τη πόρτα και η κατάθλιψη. Στη συνέχεια παντρεύτηκε και απέκτησε δυο παιδιά. Παράλληλα άρχισε να εξασκεί το επάγγελμα του ξυλουργού, ώστε να εξασφαλίσει τα προς το ζειν για την οικογένειά του. Με τις δεξιότητες που απέκτησε σαν ξυλουργός, εργάστηκε για διάφορες διασημότητες του L.A. Κάποια στιγμή η τύχη τον έφερε και στο σπίτι του σκηνοθέτη George Lucas, ο οποίος ήθελε ένα καινούργιο γραφείο. Από εκεί και πέρα το όνειρο του Harrisson αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Σύντομα ο George Lucas του έδωσε ένα σημαντικό ρόλο στην ταινία του «American Graffiti» το 1973, και κατόπιν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ταινία «Star Wars». Αυτή η ταινία απέφερε στους δημιουργούς της συνολικά περισσότερα από 750 εκατομμύρια δολάρια, με ένα προϋπολογισμό μόνο 11 εκατομμυρίων δολαρίων. Ήταν η αρχή μιας μεγάλης καριέρας, αφού σε μια νύχτα ο Harrisson έγινε ο σούπερ σταρ του Hollywood. Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε το 1981 στην ταινία «Ιντιάνα Τζόουνς… κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού», σε σκηνοθεσία Steven Spielberg, καθώς και σε όλες τις συνέχειες της σειράς «Ιντιάνα Τζόουνς». Είχε επίσης πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες όπως «η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» και «η Επιστροφή των Jedi» με παγκόσμιες εισπράξεις σχεδόν 4 εκατομύρια δολάρια.
Πώς έφτασε όμως τόσο ψηλά ένας ντροπαλός άνθρωπος όπως ο Harisson και μάλιστα από απλός ξυλουργός? Το μυστικό δεν είναι άλλο από την επιμονή, την πολύ σκληρή δουλειά και την πίστη στον ίδιο και τις ικανότητές του. Αγωνίστηκε αρκετά χρόνια και όταν του δόθηκε η ευκαιρία εκείνος απλώς άπλωσε το χέρι του και την άρπαξε.
Όμως δεν του έφτανε μόνο αυτό. Η συνεχής επιδίωξη του για την τελειότητα, έκανε τις εμφανίσεις του αξέχαστες και τον έφερε στη κορυφή της επιτυχίας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ιστορία του Harrisson δεν θα ξεχαστεί στα χρόνια που έρχονται, γιατί είναι μια ιστορία ενός ανθρώπου που κυνήγησε το όνειρο του και το πέτυχε με πολύ δυσκολία και πολύ δουλειά. Τώρα ίσως να έλεγε κάποιος ότι φάνηκε και τυχερός. Όμως για να σκεφτούμε λίγο. Είναι άραγε τύχη το να καταλάβεις την μαγική στιγμή σου και να απλώσεις το χέρι στην ευκαιρία που θα παρουσιαστεί? Και είναι αλήθεια πως όλοι μας κάποτε έχουμε τουλάχιστον μια μαγική στιγμή. Δεν μένει παρά να απλώσουμε το χέρι και να την αδράξουμε. Όπως έκανε κι ο Harrisson!

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat