Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·Hotelling

Μια ξενοδοχειακή «ζώνη» στην Αθήνα, με τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία

Το μεγάλο rebound της Λεωφόρου Συγγρού.

Η Λεωφόρος Συγγρού ανήκει στους λιγοστούς άξονες όπου η ζήτηση για γραφειακούς χώρους επιστρέφει δειλά – δειλά. Η κινητικότητα στον ευθύγραμμο άξονα, που συνδέει την Αθήνα με τη θάλασσα, και σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με την υλοποίηση μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και την ολοκλήρωση του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διατηρούν ζεστό το ενδιαφέρον για μισθώσεις κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου.
“Ο άξονας της Συγγρού είναι αναδυόμενος, διαθέτοντας κατά προσέγγιση, σε κάθε χιλιόμετρο, ένα κτήριο -τοπόσημο” σημειώνει ο Κοσμάς Θεοδωρίδης, επικεφαλής του μεσιτικού δικτύου Ακίνητα Πόλις και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος.
Πράγματι, με αφετηρία το Μουσείο της Ακρόπολης, ο οδικός άξονας διαθέτει σημαντικές κτιριακές αναπτύξεις, όπως το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο κτήριο Φιξ, με τον ομώνυμο σταθμό του μετρό να τροφοδοτεί τη ζήτηση στην ευρύτερη περιοχή. 
Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς ακινήτων, το τμήμα του οδικού άξονα μέχρι το ύψος του Παντείου Πανεπιστημίου μετατρέπεται σταδιακά σε ξενοδοχειακή “ζώνη”, φιλοξενώντας, μεταξύ άλλων, τα τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία Divani Palace Acropolis, Hera, Intercontinental, Royal Olympic, το Athens Ledra που έχει κλείσει αλλά η αξιοποίησή του συναντά επενδυτικό ενδιαφέρον και το καινούργιο Athens Avenue στην περιοχή Άγ. Σώστης. 
Ταυτόχρονα, η γειτνίαση της Συγγρού με τη θάλασσα δημιουργεί προοπτικές για την αγορά ξενοδοχείων και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συμφωνία της Marriott International με τα ξενοδοχεία Χανδρή για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Metropolitan που θα λειτουργήσει με το εμπορικό σήμα Marriott.
“Οι νέες αναπτύξεις επί της Λεωφόρου Συγγρού, όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνδυασμό με τα σχέδια για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου διατηρούν τη ζήτηση για γραφειακούς χώρους. Πρόκειται για ζήτηση που αποδίδεται και στην καλή προσβασιμότητα που προσφέρει ο αυτοκινητόδρομος” εξηγεί ο Πάνος Θεοφιλόπουλος.
Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι πλησίον του ΚΠΙΣΝ, θα φιλοξενηθούν τα νέα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας Anangel Maritime Group, σε μία επένδυση της τάξης των 47 εκατ. ευρώ.  Μια παλαιότερη συναλλαγή αφορά τα κτήρια της Interamerican που αγόρασε το 2010 ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος, με το Ιδρυμα Ωνάση, τις εγκαταστάσεις των ναυτιλιακών εταιρειών Costamare, Diana Shipping, Prime Marine Management να συμπληρώνουν το “χάρτη” της απόβασης ναυτιλιακών εταιρειών στον οδικό άξονα ή περιμετρικά αυτού.
Τα νέα deals

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, πρεσβεία χώρας με σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση κτηρίου επί της Λεωφ. Συγγρού με στόχο τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου. Το τίμημα αντιστοιχεί σε χαμηλό μονοψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ. 
Επίσης, τα βλέμματα όσων αναζητούν ευκαιρίες είναι στραμμένα στο κτήριο επί της Λεωφ. Συγγρού 340 και Δοϊράνης όπου βρισκόταν η έδρα της Νέας Δημοκρατίας. Ως γνωστόν η ισόγεια επιφάνεια εμβαδού περίπου 7.800 τ.μ. είναι μισθωμένη στην αλυσίδα Media Markt, με την τοποθεσία του ακινήτου να θεωρείται κομβική και γι’ αυτό εκτιμάται ότι θα προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον όταν βγει στην αγορά.
Όπως ακόμη πληροφορείται το Capital.gr, φέρεται να κυοφορείται άλλο ένα deal για την ανάπτυξη ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη συμβολή των οδών Συγγρού και Βούρβαχη, στο τμήμα δηλαδή του αυτοκινητοδρόμου που τείνει να μετατραπεί σε ξενοδοχειακό hub.
Τιμές
Όσον αφορά τα μισθώματα, για καλής ποιότητας γραφειακούς χώρους και με επιφάνεια της τάξης των 2.400 τ.μ. ανέρχονται, κατά προσέγγιση, σε 15 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με τη Δανός / BNP Paribas να τοποθετεί το εύρος μισθωμάτων από 9 έως 14 ευρώ / τ.μ. Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα της Eurobank Property Services, τα μέσα μισθώματα στη Συγγρού ανέρχονταν το 2005 σε περίπου 16 ευρώ, αγγίζοντας τα 18 ευρώ / τ.μ. μέχρι και το 2010.
Έτσι, η ζητούμενη τιμή για γραφεία επί της Λ.Συγγρού στο ύψος της Νέας Σμύρνης διαμορφώνεται σε 14 ευρώ / τ.μ., ενώ τα ζητούμενα μισθώματα ξεπερνούν τα 18 ευρώ σε καλής ποιότητας κτήριο επί της Συγγρού.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΤτΕ, οι ονομαστικές τιμές για καλής ποιότητας γραφειακούς χώρους αυξήθηκαν, κατά το πρώτο εξάμηνο, οριακά σε ποσοστό 0,2%. Όπως εξηγούν αναλυτές, η περιορισμένη αυτή άνοδος αξιών αποδίδεται στο γεγονός ότι η μετεγκατάσταση εταιρειών σε καλύτερης ποιότητας γραφειακούς χώρους σε συνδυασμό με την ύπαρξη πεπερασμένου όγκου νεόδμητων γραφείων.

Πηγή: capital.gr – γράφει: Δημήτρης Δελεβέγκος

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat