Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·Ειδήσεις

Λίγες συμβουλές πριν από τον Μαραθώνιο

Run the authentic

1. Ενυδατώσου σωστά: Η ενυδάτωση του οργανισμού πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι πολύ σημαντική. Οι ανάγκες κάθε δρομέα σε υγρά διαφέρουν ανάλογα με το πόσο ιδρώνει, τη σωματική διάπλαση, την ταχύτητα που αναπτύσσει και τις κλιματολογικές συνθήκες της ημέρας του αγώνα. Μισή ώρα πριν τον αγώνα μπορείς να καταναλώσεις 250ml νερό ή ένα ισοτονικό διάλυμα. Κάθε 5 χιλιόμετρα υπάρχουν σταθμοί με νερό και energydrinks (σε κάποια σημεία ανά 2,5 χλμ.), οπότε δεν είναι απαραίτητο να κουβαλάς μαζί σου νερό κατά το τρέξιμο. Εκμεταλλεύσου τους σταθμούς, ώστε να αποφύγεις μια αφυδάτωση του οργανισμού σου.

2. Δώσε τροφή στους μυς σου: Η διατροφή και η ενυδάτωση λίγες μέρες πριν τον αγώνα θα παίξουν κρίσιμο ρόλο στις επιδόσεις σου. Δύο μέρες πριν από τον αγώνα φρόντισε να καταναλώσεις γεύματα υψηλά σε υδατάνθρακες. Μην υπερβείς τη συνηθισμένη πρόσληψη συνολικών θερμίδων, απλά αύξησε το ποσοστό σε υδατάνθρακες. Την ημέρα του αγώνα προτίμησε και πάλι περισσότερους υδατάνθρακες μαζί με πρωτεΐνη. Μερικά παραδείγματα είναι δημητριακά με μια κούπα γάλα, μια μπανάνα μαζί με μια μπάρα δημητριακών ή ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης με ένα κουταλάκι φυστικοβούτυρο. Βεβαιώσου ότι το πρωινό αυτό το έχεις ξαναδοκιμάσει σε προπονήσεις μακρινών αποστάσεων. Κατά τη διάρκεια του αγώνα μπορείς να εφοδιαστείς με ειδικά gelυδατανθράκων, sportbeans και ξηρούς καρπούς και να τα έχεις στις τσέπες σου έτοιμα προς κατανάλωση. Μην ξεχάσεις μόλις τελειώσεις τον αγώνα να φάς αμέσως ένα μικρό σνακ, όπως μια μπάρα δημητριακών, μια χούφτα αμύγδαλα ή μισό κουλούρι. Βέβαια, στη γραμμή του τερματισμού θα σε περιμένουν μπανάνες, χυμοί και νερό, προσφορά από τη διοργάνωση.

3. Φόρεσε τα κατάλληλα ρούχα: Φρόντισε να είσαι ζεστός πριν ξεκινήσει ο αγώνας, με ρούχα που αργότερα θα βγάλεις για να ξεκινήσεις. Η πιθανή υγρασία κατά την αναμονή του αγώνα θα μπορούσε να σου προκαλέσει δυσκαμψία και προβλήματα στους μύς. Εκτός από μια ζακέτα που θα μπορείς να βγάλεις, σκέψου το μπλουζάκι σου να έχει κάτι μοναδικό, όπως το να γράφει πάνω το όνομά σου. Θα είναι πολύ ωραίο καθώς τρέχεις να σε εμψυχώνει το κοινό φωνάζοντάς σε με το όνομά σου!

4. Βρες το ρυθμό σου: Την ημέρα του αγώνα θα ακούς γύρω σου ζητωκραυγές, ανθρώπους γεμάτους ενθουσιασμό και την καρδιά σου να χτυπά δυνατά. Θα πρέπει να ηρεμήσεις και να μπεις στο ρυθμό της προπόνησής σου, χωρίς να παρασυρθείς από την ενέργεια γύρω σου. Έχεις προπονηθεί σκληρά τόσους μήνες και είναι κρίμα να σε παρασύρει ο ενθουσιασμός. Θα έχεις άπλετο χρόνο γι’ αυτό στη γραμμή του τερματισμού.

5. Τρέξε με την ψυχή σου: Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα σκέψου θετικά! Η προσπάθεια και η απόφαση να συμμετέχεις σ’ ένα τόσο δύσκολο αγώνα είναι που μετράει. Θα υπάρξουν στιγμές κατά τη διάρκεια που θα νιώθεις το σώμα σου να σε εγκαταλείπει. Εκεί είναι που θα πρέπει να επιμείνεις και να τρέξεις με την ψυχή σου περισσότερο, παρά με τα πόδια σου. Μην αφήσεις το πλήθος και τους υπόλοιπους αθλητές που φαντάζουν επαγγελματίες να σε επηρεάσουν. Εμπιστεύσου την προετοιμασία σου και κάνε το καλύτερο δυνατό για εσένα. Συνέχισε να τρέχεις και να σκέφτεσαι θετικά, συμπλήρωσε λίγο από τα υγρά και την τροφή σου και θα ξεκινήσεις να νιώθεις καλύτερα.

Πηγή: 123fitness.gr

Καλή επιτυχία!

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat