Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·Ειδήσεις

Λύση για όλους σε Ασπίς / Commercial – Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου (Video)

Αμεση λύση για την αποζημίωση των ασφαλισμένων Ασπίς και Commercial που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να λάβουν τα όσα δικαιούνται ζητά ο Σύλλογος Ζημιωθέντων Ασπίς από την πολιτεία και την εκκαθάριση. Αυτό ανακοινώθηκε στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε χτες στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας την οποια και χαιρετισε ο προεδρος κ. Ι. Χατζηθεοδοσιου αναδεικνύοντας και την στήριξη που παρέχει το επιμελητήριο στους εκατοντάδες επαγγελματίες διαμεσολαβούντες μεσολάβησαν μεταξύ των ασφαλισμένων και των εταιρειών που έχουν κλείσει. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ Νίκος Κεχαγιάογλου επέρριψε ευθύνες στους εκκαθαριστές για διαδικασίες οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να αποζημιώνονται ελαχιστοι και όχι όλοι όσοι έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον με τις σχετικές αιτήσεις. Παράλληλα ο κ. Κεχαγιάογλου είπε πως ακόμα και με μία πολιτική συμβιβαστική λύση η οποία θα είναι δίκαια για τους ασφαλισμένους της Ασπίς θα αποκατασταθεί το μείζον πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί και δείχνει αφερεγγυότητα της πολιτείας απέναντι στους ασφαλισμένους καταναλωτές οι οποίοι και με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας αντί να καλυφθούν και να προστατευτούν βρισκονται εκτεθειμένοι να αναζητούν δικαίωση. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί ως έχει ούτε με τις ίδιες μεθοδεύσεις που έχουν ως αποτέλεσμα σήμερα αρκετά χρόνια μετά οι δικαιούχοι αποζημιώσεων να βρίσκονται ακόμα στην αρχή. Οπως επισημάνθηκε καθώς και από πληροφορίες διαφαίνεται ότι για μία ακόμα φορά θα ζητηθεί πολιτική στήριξη και παράλληλα θα επιδιωχθει από την εκκαθάριση αναθεώρηση της έως σήμερα πρακτικής που είχε ως αποτέλεσμα εκτός αποζημιώσεων χιλιάδες δικαιούχοι. Στο επόμενο διάστημα θα κατατεθούν σχετικά υπομνήματα στους αρμόδιους της κυβερνησης στα πολιτικά κόμματα καθώς και σε όργανα της ευρωπαϊκής ένωσης. Σκοπός είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει βρεθεί λύση και να κλείσει οριστικά αυτή η μεγάλη πληγή για την ιδιωτική ασφάλιση.

Δείτε τη συνέντευξη σε δύο videos

Ο λόγος του κ. Νίκου Κεχαγιάογλου

Πραγματική θλίψη  και βαθιά απέχθεια δημιουργούν  οι συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες των εκκαθαριστών των ασφαλιστικών εταιρειών του Ομίλου Ασπίς  στους δεκάδες χιλιάδες ζημιωθέντες των ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίοι έχουν πλέον εξαγριωθεί και είναι έτοιμοι να ξεσπάσουν εναντίον δικαίων και αδίκων.
Ταυτόχρονα εντύπωση προκαλεί η εκκωφαντική απουσία της κυβέρνησης από τα τεκταινόμενα,  την στιγμή μάλιστα που υπήρξαν σημαντικές προεκλογικές δεσμεύσεις οι οποίες έδωσαν ελπίδα στους ασφαλισμένους για επίλυση του τεράστιου αυτού ζητήματος, κάτι που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ενώ το κυοφόρησαν και το εξέθρεψαν δεν τόλμησαν να το αντιμετωπίσουν, προφανώς με ύποπτες σκοπιμότητες.
Η εκκωφαντική αυτή απουσία της κυβέρνησης, έχει οδηγήσει σε ”ξεσάλωμα” των εκκαθαριστών οι οποίοι εκκαθαρίζουν τα δικαιώματα των ασφαλισμένων με προφανή σκοπιμότητα την διαιώνιση των δικών τους προνομίων και των παρατρεχάμενών τους. Για το αυταπόδεικτο των λεγομένων δεν χρειάζεται να πάει κανείς μακριά αλλά μέχρι τα πρωτοδικεία της οδού Ευελπίδων για να διαπιστώσει ότι σχεδόν όλα τα πινάκια είναι γεμάτα αποκλειστικά και μόνο από ανακοπές ασφαλισμένων του Ομίλου Ασπίς. Ανακοπές που στοιχίζουν ακριβά στους καταταλαιπωρημένους ασφαλισμένους αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία αφού γεμίζουν τις τσέπες αυτών που δεν βιώνουν κρίση ”με καμία κυβέρνηση”.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

  1. Στις 3 Ιουνίου 2015 -6 χρόνια περίπου μετά την ανάκληση!!- ξεφυτρώνει μια ύπουλη ανακοίνωση από τους εκκαθαριστές για αναγγελία απαιτήσεων ασφαλισμένων του Ομίλου Ασπίς μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Σε διαδοχικές συναντήσεις μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας με την νυν εκκαθαρίστρια του Ομίλου λαμβάνουμε ξεκάθαρες διαβεβαιώσεις ότι η πρόσκληση είναι τυπική και όλοι θα περιληφθούν στους πίνακες εφόσον υπάρχουν στο μηχανογραφικό αρχείο των εταιρειών και την στιγμή που ο ν.400/70 δεν  υποχρεώνει τους ασφαλισμένους σε αναγγελία.
  2. Στις 20 Νοεμβρίου 2016 αναρτάται ο οριστικός πίνακας δικαιούχων ασφάλισης στην Τράπεζα της Ελλάδος όπου εμβρόντητοι αντιλαμβανόμαστε ότι λείπουν  το 80% -δηλαδή 220.000 συμβόλαια- των ασφαλισμένων. Δεν υπάρχει καμία αιτιολογική έκθεση και οι ασφαλισμένοι μένουν άναυδοι όταν τηλεφωνώντας μαθαίνουν πως τα συμβόλαιά τους έμειναν έξω είτε επειδή δεν αναγγέλθηκαν είτε επειδή δεν ήταν ασφαλιστικά προϊόντα!! Είναι η αρχή της εμφάνισης του εμπαιγμού – ο οποίος προετοιμαζόταν με προσοχή και λεπτομέρεια – και ενός πολύ καλά καταστρωμένου σχεδίου υφαρπαγής των περιουσιών των όμηρων ασφαλισμένων από κάποιους αδίστακτους αριστοτέχνες στον πλουτισμό και την ευζωία. Τα μετέπειτα γεγονότα το αποδεικνύουν περίτρανα.
  3. Δεκάδες χιλιάδες  ασφαλισμένοι αναγκάζονται να τρέχουν αλλόφρονες σε δικηγορικά γραφεία μεσουσών των εορτών των Χριστουγέννων για να κάνουν ανακοπές χωρίς να ξέρουν σε ποια επιχειρήματα να αντιπαρέλθουν, αφού όπως αναφέρθηκε δεν υπήρχαν αιτιολογικές εκθέσεις. Είναι αδιανόητο φυσικά να μπορέσουν να γίνουν τόσες ανακοπές σε τόσο λίγες μέρες. Το πρώτο μέρος του σχεδίου (αποκλεισμός δια μέσου ανακοπών) μπαίνει σε εφαρμογή.
  4. Σε διαδοχικές συναντήσεις με τον επόπτη εκκαθάρισης και το επιτελείο του το ΔΣ του Συλλόγου ενημερώνεται ότι θα υπάρχει συναίνεση κατά την εκδίκαση των ανακοπών τουλάχιστον για τα συμβόλαια που δεν αναγγέλθηκαν έτσι ώστε να ενταχθούν μετέπειτα στους πίνακες δικαιούχων. Εδώ έχουμε το δεύτερο μέρος του σχεδίου το οποίο είναι η καλλιέργεια συναινετικού κλίματος έως ότου φτάσουμε στα δικαστήρια.
  5. Στις 28 Ιανουαρίου 2016 μετά φανών και λαμπάδων ανακοινώνεται παράταση των ανακοπών σε συνάντηση του εκκαθαριστή με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, έτσι ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν όλοι μέσα στους πίνακες δικαιούχων. Το παραμύθι της συναίνεσης συνεχίζει να πωλείται με πολύ συγκεκριμένο σκοπό και στρατηγική όπως αποδείχτηκε μετέπειτα
  6. Η αποχή των δικηγόρων καθυστερεί τις ανακοπές για 5 μήνες
  7. Εν τω μεταξύ όμως το σχέδιο συνεχίζει να εξυφαίνεται χωρίς αποχή: Στις 11/04/2016  το Εγγυητικό κεφάλαιο ζωής απευθύνει πρόσκληση για υποβολή προσφοράς για «Γνωμοδότηση για παραγραφή απαίτησης έναντι Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής» με το ερώτημα: ”πότε παραγράφεται η απαίτηση από ασφάλιση δικαιούχου υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρίας έναντι του Εγγυητικού (αφετηρία, χρόνος κ.α).” Έτσι ανοίγεται ένα νέο τεράστιο κεφάλαιο -το τρίτο μέρος του σχεδίου-  το οποίο έχει σκοπό να αποκλείσει ακόμα και τα συμβόλαια τα οποία θα κερδίσουν τις ανακοπές αλλά δεν θα έχουν κλείσει 3ετία ως την στιγμή που ανακλήθηκε η άδεια της ασφαλιστικής εταιρείας. Τα επιχειρήματα είναι φαιδρά όμως η σκοπιμότητα πασιφανής: Να σύρουν τους ταλαιπωτημένους ασφαλισμένους σε νέους ατέρμονους δικαστικούς αγώνες με τους γνωστούς ωφελημένους και όποιος αντέξει. Γνωρίζοντας ότι πολύ μεγάλο μέρος συμβολαίων με υψηλά εφάπαξ ασφάλιστρα εκδόθηκαν τα τελευταία χρόνια προ της ανακλήσεως των εταιρειών του Ομίλου, εξυφαίνουν ένα υποβολιμιαίο plan – B έτσι ώστε ακόμα κι αν το δικαστήριο δικαιώσει τους ανακόπτοντες αυτοί να μην πάρουν ούτε ένα ευρώ από το Εγγυητικό, αφού αυτά τα συμβόλαια δεν θα έχουν αποκτήσει αξία εξαγοράς! Με απίστευτα  αδιάντροπο τρόπο, καταστρατηγούν τους νόμους εφευρίσκοντας υπέρ – διασταλτικές ερμηνείες τους με προφανή πλέον σκοπό τον αφανισμό των περιουσιών χιλιάδων ασφαλισμένων προς όφελος των ιδίων και του στρατού αμειβομένων τον οποίο έχουν δημιουργήσει.
  8. Προσεπικαλούν το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής στην λήξη των χρονικών περιθωρίων, να παραστεί στις εκδικάσεις των ανακοπών προκαλώντας νέες αναβολές και καθυστερήσεις
  9. Στις πρώτες ανακοπές που εκδικάζονται για όσους δεν συμπεριλήφθησαν στους πίνακες λόγω μη αναγγελίας, όχι μόνο δεν παρουσιάζονται συναινετικοί όπως υποσχέθηκαν αλλά προσκομίζουν 2 (δύο) γιατί μία δεν τους έφτανε, γνωματεύσεις καθηγητών για να αποδείξουν μέσω απίστευτων διασταλτικών ερμηνειών των νόμων ότι ο ήλιος βγαίνει από την δύση και ότι 1+ 1 κάνει 4. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η εγκληματική για τους ασφαλισμένους ”παράβλεψη” του άρθρου 10 παρ. 3 του 400/70 ο οποίος ξεκάθαρα διάφανα και αποκρυσταλλωμένα προσδιορίζει ότι εκτός των δικαιούχων ασφαλίσματος κανείς άλλος δεν οφείλει να αναγγελθεί. Αυτό είναι το 4ο μέρος του σχεδίου.
  10. Παρακρατάνε αναιτιολόγητα τα περιουσιακά στοιχεία της Commercial Value τα οποία είναι υπέρ – αρκετά για να ικανοποιηθούν σχεδόν εξ΄ολοκλήρου οι απαιτήσεις των ζημιωθέντων. Σημειώνεται ότι οι ανακόπτοντες είναι ελάχιστοι και γι αυτούς μπορεί να κρατηθεί απόθεμα χωρίς να επηρεάζεται η αποζημίωση των υπολοίπων.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσα μέρη του σχεδίου έχουν μείνει ακόμα ανεκτέλεστα αλλά όλες αυτές οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις και οι στρατηγικές εναντίον των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων, δεν θα περάσουν με κανέναν τρόπο. Ο κόσμος  είναι εξαγριωμένος και πολλοί από αυτούς οικονομικά εξαθλιωμένοι. Οι αντιδράσεις του δεν μπορούν  πλέον να συγκρατηθούν από τον Σύλλογο ο οποίος ως τώρα αποτελεί τον απόλυτο κυματοθραύστη της οργής του. Δεν μπορούμε πλέον να ανεχθούμε την ξεδιάντροπη και μπροστά στα μάτια μας κατασπατάληση της περιουσίας μας προς όφελος κάποιων  οι οποίοι έχουν  ξεχειλώσει την νομολογία υπερδιαστέλλοντάς την με σκοπό την νομή των περιουσιακών μας στοιχείων και την τακτοποίηση διάφορων ημετέρων. Ενημερωτικά και μόνο αναφέρουμε ότι μια γνωμοδότηση από καθηγητή κοστίζει 15-20 χιλ.€ και οι εκκαθαριστές για ένα και μόνο ζήτημα παρήγγειλαν δύο για να τους βρίσκονται, με σκοπό να πετάξουν έξω από τους πίνακες τις περιουσίες των ασφαλισμένων από τις οποίες πληρώνονται. Ταυτόχρονα η αντίκρουση των χιλιάδων ανακοπτόντων στοιχίζει χιλιάδες ευρώ τα οποία επωφελούνται γνωστά δικηγορικά γραφεία – υπεργολάβοι των εκκαθαριστών, για τα οποία έχουν εξασφαλίσει ένα λαμπρό οικονομικό μέλλον -εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης- μέσω των ατέρμονων δικαστικών ενεργειών τις οποίες σχεδιάζουν με ιδιοφυή στρατηγική όπως προαναφέρθηκε.
Καλούμε την κυβέρνηση να βγει επιτέλους από το καβούκι της, να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, να συμμαζέψει τους αδίστακτους που τρώνε την περιουσία των εταιρειών του Ομίλου και να δώσει μια λύση που θα δικαιώνει τους δεκάδες χιλιάδες  ασφαλισμένους, αλλά και θα δικαιολογεί την ταυτότητά που θέλει να προσδώσει στον εαυτό της  ως προστάτιδα των αδικημένων και εγγυήτρια του δικαίου.

Πηγή: insurance-eea.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat