Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·Ειδήσεις

Μπορεί να είναι ακριβή η Ασφάλεια Σύνταξης αλλά…

…η Ανέχεια στην τρίτη ηλικία είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ!

Για άλλη μια φορά η επικαιρότητα ασχολείται με το μείζον θέμα των ασφαλιστικών ταμείων, των τεραστίων ελλειμμάτων που αντιμετωπίζουν, την έκτακτη χρηματοδότηση που ζητούν για να πληρώσουν τις συντάξεις Σεπτεμβρίου βάζοντας χέρι μέχρι και στον κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών), καθώς και των δισ.€ που οφείλονται σε αυτά από παλιούς και ιδιαίτερα νέους ασφαλισμένους που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή των εισφορών τους. Τα μεγαλύτερα θύματα είναι οι συνεπείς ασφαλισμένοι οι οποίοι ενώ χρηματοδοτούν ανελλιπώς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης επί δεκαετίες ολόκληρες, καλούνται να εισφέρουν παραπάνω ποσά (αυξήσεις μέχρι 1000% για ορισμένους ελεύθερους επαγγελματίες από το 2017) για να καλύψουν τα ελλείμματα που μόνο αυτοί δεν δημιούργησαν, ενώ ταυτόχρονα παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο όχι μόνο το ποσό της σύνταξης που θα πάρουν αλλά ακόμα κι αν θα πάρουν σύνταξη πέραν της -θεωρητικά- νομικά κατοχυρωμένης Εθνικής σύνταξης των 360€. Απεναντίας, η πλευρά του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα σήμερα -με την εξαίρεση της νοσηρής παγκόσμιας Ελληνικής πρωτοτυπίας της εκκρεμούσας υπόθεσης Ασπίς- δίνει χιλιάδες συντάξεις σε όσους είχαν την πρόνοια να κάνουν συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και απολαμβάνουν ένα ισόβιο εγγυημένο εισόδημα το οποίο τους δίνει λύσεις επιβίωσης μέσα σε ένα περιβάλλον το οποίο γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτικό. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι αυτό το εισόδημα ανταποκρίνεται στις συνολικές εισφορές που έχουν καταβληθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια από τον ασφαλισμένο, είναι δίκαιο, αποκλειστικά γι αυτόν και δεν έχει γίνει καμία δήμευση υπέρ δικαίων και αδίκων τρίτων. Για να αρχίσει κανείς ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα σαφώς θα πρέπει να έχει κάποιο ελάχιστο περισσευούμενο εισόδημα προς διάθεση. Μετά από αυτή την απαραίτητη προϋπόθεση θα πρέπει να αποκτήσει την καλή συνήθεια να αποταμιεύει. Η ξεχασμένη αυτή συνήθεια έχει τρωθεί τα τελευταία χρόνια αφενός από την οικονομική κρίση και αφετέρου από την κρίση αξιοπιστίας που διακατέχει το τραπεζικό και γενικότερα χρηματοοικονομικό οικοδόμημα. Μια προσεκτικότερη ματιά όμως στα πράγματα μας δείχνει ότι η ασφαλιστική βιομηχανία δεν έχει πληγεί στο ελάχιστο από αυτές τις κρίσεις και αποτελεί τον πιο αξιόπιστο πυλώνα συνταξιοδότησης σε όλο τον κόσμο, όπου εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι απολαμβάνουν μια πιο άνετη και ανέμελη ζωή στην περίοδο της τρίτης ηλικίας. Αν και ποτέ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, εντός του εύθραυστου περιβάλλοντος που ζούμε, εντούτοις οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις δίνουν εξαιρετικά μεγάλη εγγύηση σταθερότητας εξαιτίας δύο πολύ κρίσιμων παραγόντων: της μοναδικότητας του τρόπου που συσσωρεύουν τα κεφάλαια και του παγκόσμιου αντασφαλιστικού ιστού.

ΠΟΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι όσο πιο παλιά αναζητήσει κάποιος τα χαρακτηριστικά ενός προγράμματος σύνταξης, τόσο περισσότερα πλεονεκτήματα θα βρει. Κάθε πέρυσι και καλύτερα δηλαδή. Παρόλα αυτά επειδή αυτά τα χαρακτηριστικά πάντα συγκρίνονται με εναλλακτικές λύσεις, αυτά τα προγράμματα έχουν έναν διακριτό και ξεκάθαρο ρόλο να επιτελέσουν σε κάθε εποχή αναφοράς. Ας δούμε εν συντομία αυτά τα πλεονεκτήματα στην σημερινή εποχή:

  1. Ξεκάθαρο προβάδισμα ασφάλειας και αξιοπιστίας έναντι άλλων αποταμιευτικών πλάνων, όπως η αποταμίευση σε τράπεζες ή προσόδων από ενοίκια.
  2. Εξασφάλιση εγγυημένου επιτοκίου, μικρού μεν αλλά σε μια εποχή που σχεδόν όλες οι εκδόσεις ομολόγων των προηγμένων κρατών έχουν αρνητικά επιτόκια ή μηδενικά.
  3. Συμμετοχή στα κέρδη των επενδύσεων εφόσον οι επιτοκιακές συνθήκες αλλάξουν στο μέλλον.
  4. Δυνατότητα χρήσης του συνταξιοδοτικού προγράμματος ως καταθετικού λογαριασμού.
  5. Εγγύηση καταβολής σύνταξης με διακοπή πληρωμής ασφαλίστρων εφόσον προκύψει ανικανότητα για εργασία λόγω προβλήματος υγείας.
  6. Εγγύηση – σε όσα προγράμματα υπάρχει πλέον στην αγορά – του σημερινού πίνακα προσδόκιμου επιβίωσης. Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι όποιος ζήσει περισσότερα από 83 χρόνια, από εκεί και μετά θα συνταξιοδοτείται εφόρου ζωής παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποταμιεύσει για πέρα από αυτό το χρονικό διάστημα.
  7. Φορολογική απαλλαγή εφόσον η ασφάλιση γίνεται μέσω ομαδικού συμβολαίου ασχέτως αν το ασφάλιστρο πληρώνεται εξ’ ολοκλήρου από τον εργαζόμενο.
  8. Αφορολόγητη σύνταξη.
  9. Πολύ μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για όσο πιο νεαρή ηλικία ασφαλίζεται κάποιος ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε πρόσφατα για τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης, οι ερωτηθέντες έκριναν ως σημαντικότερο πλεονέκτημα όλων, την υποχρεωτικότητα των εισφορών κάτι που οι ίδιοι αδυνατούσαν να προγραμματίσουν τα προηγούμενα χρόνια σε σταθερή βάση. Η μεγαλύτερη βεβαιότητα του μέλλοντος είναι η αβεβαιότητα. Παρόλα αυτά είναι σίγουρο ότι ένα συμπληρωματικό ποσό 10€, 20€, 50€, 100€ την ημέρα κάτω από το μαξιλάρι την στιγμή που έχει προέλθει από την δική μας πρόνοια τα δύσκολα χρόνια της εργασίας και των πολλών οικογενειακών υποχρεώσεων, μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμο για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας και ταυτόχρονα σπουδαίο τρόπαιο νίκης επί των δυσκολιών στα χρόνια της παρακμής και της ύφεσης.

Nίκος Κεχαγιάογλου CEO K2 Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι – Νewsletter K2 Σεπτέμβριος 2016

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat