Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·Ειδήσεις

Όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό αποτελούν «εύκολους στόχους» των hackers

Nέα έρευνα της Kaspersky Lab

Όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό – είτε για παραθεριστικούς, είτε για επαγγελματικούς λόγους – διενεργούν πολλές ηλεκτρονικές οικονομικές συναλλαγές εκεί, θέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο όταν δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Η έρευνα αποκάλυψε ότι το 59% των Ελλήνων ταξιδιωτών πιστεύει ότι η απώλεια χρημάτων είναι μία από τις τρεις κορυφαίες απειλές που ενδέχεται να αντιμετωπίσει στο εξωτερικό, ενώ ο κίνδυνος κλοπής πιστωτικής κάρτας κατατάσσεται μεταξύ των τριών κορυφαίων απειλών από το 30%. Οι ανησυχίες αυτές είναι βάσιμες, με την έρευνα να αναδεικνύει επίσης ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος απώλειας χρημάτων κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Το 17% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι έχει βιώσει μια τέτοια απώλεια, ενώ σε διεθνές επίπεδο, το 8% δήλωσε ότι υπήρξε κάτοχος κάρτας που είχε «παραβιαστεί» όσο βρισκόταν σε μια ξένη χώρα.
Αντιθέτως, μόλις το 6% των Ελλήνων δήλωσε ότι η «μόλυνση» μιας συσκευής βρίσκεται μεταξύ των τριών κορυφαίων ανησυχιών του, όταν ταξιδεύει, ενώ το αντίστοιχο μέγεθος για τις διαδικτυακές απάτες ανέρχεται στο 13%. Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι το 7% των Ελλήνων δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα ψηφιακού εγκλήματος όσο βρισκόταν στο εξωτερικό.
Ωστόσο, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες πέφτουν θύματα του ψηφιακού εγκλήματος. Το 75% των Ελλήνων συνδέεται σε δημόσια Wi-Fi δίκτυα οπουδήποτε στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας αυτή τη δυνητικά επικίνδυνη σύνδεση, που μπορεί να υποκλαπεί και να χρησιμοποιηθεί από ψηφιακούς εγκληματίες. Μάλιστα, ένα μεγάλο ποσοστό πραγματοποιεί online τραπεζικές συναλλαγές (37%) και online αγορές (37%) μέσω αυτών των δικτύων. Χωρίς την κατάλληλη προστασία, αυτή η συμπεριφορά εκθέτει τους χρήστες και τα χρήματά τους σε περιττούς κινδύνους, ωστόσο μόλις το 24% των Ελλήνων ταξιδιωτών χρησιμοποιεί ασφαλείς συνδέσεις VPN, όταν αποκτά πρόσβαση σε δημόσια Wi-Fi δίκτυα. Επίσης, είναι ανησυχητικό ότι το 21% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν κάνει απολύτως τίποτα για να εξασφαλίσει την προστασία του.
«Στο σημερινό διασυνδεδεμένο κόσμο, είμαστε σε θέση να ταξιδεύουμε εύκολα για εργασία ή για αναψυχή και να έχουμε πρόσβαση στο Διαδίκτυο ό,τι κι αν κάνουμε. Αυτή η δυνατότητα μας προσφέρει εκπληκτικές και συναρπαστικές ευκαιρίες, αλλά μας εκθέτει και σε κινδύνους, αν δεν είμαστε προσεκτικοί. Είναι πολύ εύκολο αν συνδεθούμε σε ένα δυνητικά μη ασφαλές Wi-Fi δίκτυο στο εξωτερικό και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε συνηθισμένες online τραπεζικές συναλλαγές  και αγορές, χωρίς να κάνουμε οποιαδήποτε σκέψη για τις συνέπειες του τι κάνουμε. Προτρέπουμε, λοιπόν, τους ταξιδιώτες να είναι περισσότερο «ψηφιακά ενσυνείδητοι», να ξανασκεφτούν τις online δραστηριότητές τους όταν βρίσκονται στο εξωτερικό, καθώς και να λάβουν μέτρα για να προστατεύσουν τα χρήματά τους», σχολίασε ο David Emm, Principal Security Researcher της Kaspersky Lab.
Για να αποτραπεί η απώλεια χρημάτων, οι χρήστες θα πρέπει να συμπεριφέρονται με ασφάλεια όταν βρίσκονται στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πάντα να φροντίζουν για την ασφάλεια των πιστωτικών καρτών τους, να συνδέονται στο Διαδίκτυο μόνο μέσω ασφαλούς σύνδεσης VPN και να χρησιμοποιούν μια ισχυρή λειτουργία ασφαλείας, όπως το Safe Money της Kaspersky Lab. Διαθέσιμη στις λύσεις Kaspersky Internet Security και Kaspersky Total Security, η τεχνολογία Safe Money επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν οικονομικές πληροφορίες και πραγματοποιούν ασφαλείς συναλλαγές με οποιαδήποτε τράπεζα ή ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πηγή: insuranceworld.gr

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat