Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·Ειδήσεις

Good morning! H… 4η βιομηχανική επανάσταση υποθέτω?

Ρομπότ και τεχνολογία αλλάζουν τον «ρου» της ασφαλιστικής αγοράς.

Η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι καθ’ οδόν. Οι τεχνολογικές εξελίξεις αλλάζουν τις δομές της οικονομίας και της κοινωνίας, δημιουργούν νέες ανάγκες και αλλάζουν τις ισορροπίες μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Τα αυτοματοποιημένα συστήματα και τα ρομπότ «εισβάλλουν» σε όλους τους τομείς στην οικονομίας και σύμφωνα με τις ενδείξεις και τις έρευνες της πρώτης μεγαλύτερης αντασφαλιστικής στο κόσμο «κυριεύουν» το τομέα της ιατρικής.  Οι παγκόσμιες αυτές εξελίξεις, όπως αναφέρθηκαν στο 18ο Hydra Meeting από την Munich Re προδιαγράφουν λαμπρό μέλλον για το κλάδο ιδιωτικής ασφάλισης. Αγώνα δρόμου, ωστόσο θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα και η εγχώρια ασφαλιστική αγορά να προλάβει τις εξελίξεις και να καταφέρει αυτό που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα: Να πείσει τον απλό πολίτη για την αναγκαιότητα της ασφάλισης.
Υποκαθιστώντας τον άνθρωπο, τα ρομπότ και η νέα τεχνολογία σύμφωνα με την Munich Reθα ελαχιστοποιούν τα ιατρικά λάθη, γνωστά στην διεθνή ορολογία ως medical malpractice. Ο χρόνος νοσηλείας των ασθενών μειώνεται, το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται. Η πρόληψη δε, θα καταστεί πιο απλή χάρη στις νέες τεχνολογίες.
Η ασφάλιση της υγείας θα προσαρμόζεται στις ανάγκες των πελατών, θα είναι απλή και γρήγορη. Ωστόσο, καθώς αναμένεται ν’ ανέβει το κόστος των ιατρικών πράξεων και ειδικά των εγχειρήσεων, ενδεχομένως να ανέβουν και οι τιμές των ασφαλίστρων. Αυτό θα καθορίζεται κυρίως από το underwriting που γράφει τους κινδύνους και μπορεί να συσχετίζει το ύψος του κινδύνου προς το ύψος του ασφαλίστρου.
Στο υπολογισμό αυτό μεταξύ των άλλων καθοριστικό ρόλο θα έχει μία Health Information Technology η οποία  δίνει την δυνατότητα της αξιολόγησης των ιστορικών δεδομένων του ασθενούς μειώνοντας το κίνδυνο στο underwriting.

Αυτοκίνητο: Ο κίνδυνος «αλλάζει χέρια»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τεχνολογία για το αυτοκίνητο. Ολοι θα βρεθούν απέναντι σε μία νέα πραγματικότητα. Η επέλαση των αυτοκινούμενων οχημάτων είναι θέμα χρόνου.
Τα ατυχήματα μειώνονται, ο κίνδυνος «αλλάζει χέρια». Ερχονται νέες δομές μεταφορών πιο ασφαλείς.  Ο κίνδυνος ωστόσο μεταφέρεται από τον οδηγός στους κατασκευαστές και την παραγωγή, ενώ, το ύψους του ασφαλίστρου μειώνεται μέχρι και περίπου 70%.

Το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης βάσει των εξελίξεων

Το μέλλον προδιαγράφεται ευοίωνο για (αντ)ασφαλιστές και μεσίτες (αντ)ασφαλειών, ανοίγονται νέες ευκαιρίες και καλύτερες εξατομικευμένες καλύψεις, καθορίζεται καλύτερα ο κίνδυνος. Το πρόβλημα είναι ότι  η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα δεν έχει ακόμα πείσει το μέσο πολίτη για την χρησιμότητα της ασφάλισης, αν και προσπάθειες γίνονται
Δεν έχει πείσει σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, αν μιλήσουμε για την υγεία, ότι μπορεί να διαπραγματεύεται με τα νοσοκομεία το σωστό ασφάλιστρο. Αρκετοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι το παιχνίδι το ορίζουν οι ιατροί και τα νοσοκομεί. Υποστηρίζουν δε, ότι οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας δίνονται μόνο με θεσμοθέτηση του περιβάλλοντος και σωστή εποπτεία.
Γεγονός είναι ότι όποιοι δεν προσαρμοστούν στα δεδομένα, δεν αλλάξουν και δεν ενδιαφερθούν για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας  θα βρεθούν εκτός αγοράς  γιατί απλά κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το κύμα  των αλλαγών και των νέων αναγκών.

Πηγή: insuranceworld.gr – γράφει: Έλενα Ερμείδου

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat