Επικοινωνήστε μαζί μας

(+30) 210 990 2900

Στείλτε μας ένα email!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επιχειρήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας

Επιχείρηση

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Επαγγελματίες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Επάγγελμα

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ιδιώτες

Επίπεδο προστασίας:

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε καπνιστής;

Ναι Όχι

Για ποιά κάλυψη θέλετε να ενημερωθείτε;

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Προσφορά για Ομαδική ασφάλιση

Στοιχεία επικοινωνίας

Είστε επιχείρηση;

Ναι Όχι

Είστε μέλη συλλόγου, ομοσπονδίας, σωματείου;

Ναι Όχι
Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.

Η γνώμη σας για εμάς είναι πολύ σημαντική

Το μήνυμά σας έχει σταλεί με επιτυχία. Close this notice.
· ·Ειδήσεις

Γιατί η εποχή ευνοεί την ισόβια περιορισμένων καταβολών

Η ισόβια ασφάλιση είναι μια ασφάλιση ιδιαίτερα χρήσιμη και συμφέρουσα για τον ασφαλισμένο, έχει όμως αρκετές δυσκολίες στην πώληση.  Αξίζει να υπογραμμιστούν όμως σήμερα τα ωφέλη της, δεδομένου οτι τα τραπεζικά επιτόκια είναι και θα είναι με βάση τις προβλέψεις, ιδιαίτερα χαμηλά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά στο να αντιληφθεί ο κόσμος τα προνόμιά της. Η ισόβια ασφάλιση αφορά καταρχάς ανθρώπους που έχουν περάσει την ηλικία των 30 και ξεκινούν τη δημιουργία της οικογένειάς τους. Όσοι έχουν παιδί που βρίσκεται στα πρώτα χρόνια τη ζωής του συνειδητοποιούν εύκολα πόση αξία έχει το να προστατέψουν την οικογένειά τους. Ταυτόχρονα όμως είναι και διστακτικοί μπροστά στην ισόβια ασφάλιση γιατί αισθάνονται ότι η απώλεια ζωής δεν είναι άμεσος ή πιθανός κίνδυνος για αυτούς. Για να γίνουν λοιπόν περισσότερο αντιληπτά τα ωφέλη της στη συγκεκριμένη κατηγορία, ας πάρουμε την περίπτωση ενός πατέρα 35 ετών που μπορεί να αποταμιεύει 100 ευρώ το μήνα. Εαν αυτό το κάνει συστηματικά μέχρι τα 65 του χρόνια, για τα επόμενα δηλαδή 30 χρόνια και επιλέγοντας την τράπεζα για την αποταμίευσή του, θα έχει καταθέσει συνολικά 36.000 ευρώ. Με τα επιτόκια που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή (0,75% ετησίως μεικτό επιτόκιο) η απόδοση του κεφαλαίου του στα 65 θα είναι επιπλέον 3.500 ευρώ. Θα δικαιούται δηλαδή 39.500 ευρώ περίπου. Βεβαίως, σε καθ’ όλη τη διάρκεια της αποταμίευσής του, δεν του παρέχεται καμία προστασία σε περίπτωση ξαφνικής απώλειας της ζωής του, παρά μόνο το ποσό που έχει αποταμιεύσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Εαν ο συγκεκριμένος επιλέξει αντί της κατάθεσης στην τράπεζα, την απόκτηση ενός συμβολαίου ισόβιας ασφάλισης περιορισμένων καταβολών έως τα 65, με ακριβώς το ίδιο ποσό, τότε στα 65 του θα έχει εγγυημένα το δικαίωμα να εισπράξει 32.000 ευρώ, δηλαδή το 81% του ποσού που θα εισέπραττε εάν τα αποταμίευε στην τράπεζα. Ταυτόχρονα όμως, και εδώ είναι η διαφορά, από την επόμενη μέρα και για κάθε μέρα για επόμενα 30 χρόνια θα έχει εξασφαλίσει προστασία για την οικογένειά του ύψους 50.000 ευρώ. Ουσιαστικά αυτή η προστασία θα του έχει στοιχίσει μόλις 250 ευρώ το χρόνο, εάν υπολογίσουμε τη διαφορά της απόδοσης για όλα τα έτη. Επιπλέον,  θα έχει το δικαίωμα στα 65 του χρόνια, με βάση την τότε κατάσταση της ζωής του, να επιλέξει

  • αν θέλει να συνεχίσει να έχει την προστασία των 50.000 ευρώ για όλη του τη ζωή χωρίς να ξαναπληρώσει ασφάλιστρο. Σε αυτή την περίπτωση, αν με βάση το μέσο όρο ηλικίας ζήσει έως τα 85 του, η ασφάλιση ζωής θα του έχει στοιχίσει μόλις 150 ευρώ το χρόνο (αφού στα 65 σταμάτησε να πληρώνει ασφάλιστρο).
  • αν θέλει να εισπράξει το ποσό των 32.000 ευρώ (με βάση τις οικογενειακές του συνθήκες δεν χρειάζεται περαιτέρω την “ασπίδα” των 50.000) είτε για να ενισχύσει τα παιδιά του, είτε να βελτιώσει τη συνταξιοδότησή του.
  • αν δεν θέλει τίποτα από τα δύο, οπότε και τα 32.000 ευρώ παραμένουν στην ασφαλιστική αλλά αρχίζουν να τοκίζονται για λογαριασμό του, μέχρι να αποφασίσει πότε θέλει να τα εισπράξει, μαζί με τους τόκους που θα έχουν συγκεντρωθεί από τη στιγμή της λήξης της ασφάλισης στα 65.

Είναι αυτονόητο ότι η ισόβια ασφάλιση περιορισμένων καταβολών συμφέρει απείρως περισσότερο ένα νέο γονέα ή σύζυγο από ότι μια απλή τραπεζική αποταμίευση. Διότι συνδυάζει την επιβίωση (αποταμίευση) με τον κίνδυνο (απώλεια ζωής) και εάν χρησιμοποιηθεί σωστά είναι δεδομένο ότι θα ωφελήσει οικονομικά είτε τον ίδιο είτε την οικογένειά του. Είναι βέβαιο ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν γνωρίζει τη συγκεκριμένη κάλυψη. Αν ο Σύμβουλος την παρουσιάσει,  ένα σημαντικό ποσοστό θα τον επιβραβεύσει. Τότε θα έχει καταφέρει να κάνει όχι μόνο μια παραγωγική δουλειά για τον ίδιο, αλλά και ένα πολύ μεγάλο καλό σε ένα νέο άνθρωπο και την οικογένειά του.

(Πηγή: underwriter.gr)

Comments

Comments are closed.

Στοιχεία Εταιρείας

K2 - Σύμβουλοι Διαχείρισης Ασφαλιστικών Κινδύνων
Λεωφ. Βουλιαγμένης 90
166 74, Γλυφάδα, Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 990 2900

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail address: info@k-2.gr

(+30) 210 990 2900

Είμαστε πάντοτε έτοιμοι να ακούσουμε οποιοδήποτε ασφαλιστικό πρόβλημα ή ζήτημα σας απασχολεί. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε.
Kαλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 9:00 πμ-16.00 μ.μ.

Contact us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Questions, issues or concerns? I'd love to help you!

Click ENTER to chat